'' Η Μικρή Μας Πόλη'' στον ΑΘΗΝΑ984

Αυτή την Κυριακή, 15 Μαΐου, η εκπομπή ανοίγει το φάκελλο «Πολυνομία».

Η έρευνα θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη, το πρώτο αυτή την Κυριακή, και θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Εξήντα χρόνια πέρασαν από τότε που έγιναν οι πρώτες επισημάνσεις για την ανάγκη αντιμετώπισης της πολυνομίας. Έκτοτε, βέβαια, ψηφίστηκαν χιλιάδες νόμοι, χωρίς ουδείς να γνωρίζει επακριβώς τι ισχύει και τι καταργήθηκε και πόσα άρθρα είναι αντισυνταγματικά. Ένα γραφειοκρατικό πλέγμα που εμποδίζει την ανάπτυξη, ταλαιπωρεί τους πολίτες και
εκτρέφει τη διαφθορά.

Πόσους νόμους παράγει το Κοινοβούλιο; Σχεδόν δύο, κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Τράπεζα Δεδομένων του Δ.Σ.Α., που παρουσιάζει ο κ. Βασίλης Μανιός, μόνο τη δεκαετία 2000 - 2009 δημοσιεύθηκαν 1.076 νόμοι που περιέχουν 18.091 άρθρα, καθώς επίσης και 3.250 Προεδρικά Διατάγματα, που περιέχουν 17.899 άρθρα. Επίσης, είχαμε 53.481 Υπουργικές Αποφάσεις, όπου εμπεριέχουν εκατοντάδες χιλιάδες άρθρα.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, αυτή την Κυριακή, εκφράζουν τις απόψεις τους ο κ. Κώστας Βλαχάκης, πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, η κ. Έλσα Ζαμπέτα, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, και ο κ. Σωκράτης Αλεξιάδης, αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ, κ. Κώστας Καραδήμας, εξηγεί ότι η πλέον επιτυχημένη δημόσια υπηρεσία είναι αυτή που βοηθά τον πολίτη να ξεπεράσει τη γραφειοκρατία.

Όμως, το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό. Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Τσουκαλάς, έχει απευθυνθεί στην Κομισιόν για την ξύλινη και ακαταλαβίστικη γλώσσα Οδηγιών και Κανονισμών, ενώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν εγκριθεί  διακόσιες προτάσεις απλούστευσης της νομοθεσίας.


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα