Βαριά τιμωρία περιμένει τον Γιαμπουσέλε, αλλά και τους Εξουμ, Λεσόρ, Ντεκ, Πάντερ, Γιουλ - Κίνδυνος για Παρτίζαν ενόψει Game 3

Βαριά καμπάνα περιμένει τον Γκέρσον Γιαμπουσέλε μετά τη δολοφονική λαβή στον Ντάντε Εξουμ. Ο Γάλλος φόργουρντ κινδυνεύει με ποινή από 6 έως 12 αγωνιστικές και είναι ο παίκτης που σίγουρα θα τιμωρηθεί περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη που ενεπλάκη στα επεισόδια της Μαδρίτης.

Βέβαια τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ για τον Γιαμπουσέλε, που έχει κακό ιστορικό με τη διαχείρηση θυμού και θεωρείται δεδομένο ότι η Ρεάλ δεν θα τον κρατήσει στο ρόστερ της. Άλλωστε ήδη η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη στη Μαδρίτη σε βάρος του Γάλλου και ουδείς έχει διάθεση να τον

υπερασπιστεί μετά την άσχημη συμπεριφορά του.

Στη δεύτερη κλίμακα ως προς τις ποινές θα μπουν οι Γκάμπριελ Ντεκ, Ματίας Λεσόρ, και Ντάντε Εξουμ. Οι τρεις τους δεν έκαναν δολοφονική λαβή όπως ο Γιαμπουσέλε, αλλά ξέφυγαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και χτύπησαν αντιπάλους. Γι αυτό και κινδυνεύουν με ποινές από 3 έως 5 αγωνιστικές.

Οσο για τους δύο παίκτες που άρχισαν το επεισόδιο; Ο Σέρχιο Γιουλ και ο Κέβιν Πάντερ μπορεί να τιμωρηθούν από 2 έως 3 αγωνιστικές, παρότι δεν χτύπησαν κάποιον. Είναι όμως ο λόγος που δημιουργήθηκε ο πανικός και γι αυτό είναι απίθανο να τη γλιτώσουν.

Κίνδυνος όμως υπάρχει και για όσους μπήκαν από τον πάγκο και αποβλήθηκαν υποχρεωτικά βάσει κανονισμού από τους διαιτητές. Προβλέπεται ποινή μίας αγωνιστικής γι' αυτές τις περιπτώσεις, όμως εδώ μπορεί να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση. Κι αυτό γιατί θα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην μπορεί να διεξαχθεί ο τρίτος αγώνας της Παρτίζαν με τη Ρεάλ στις 2 Μαϊου στο Βελιγράδι.

Η ανακοίνωση της EuroLeague για την ιστορική σύρραξη στη Μαδρίτη: "Γι' αυτό διακόπηκε ο αγώνας, εντός 24 ωρών η απόφαση"

Κάθε ομάδα για να μπορεί να αγωνιστεί σε ματς EuroLeague πρέπει να έχει στο ρόστερ της τουλάχιστον 8 παίκτες και η Παρτίζαν έχει μόνο 13 δηλωμένους

Πρόκειται για τους Αλέκσα Αβράμοβιτς, Γιαμ Μάνταρ, Κέβιν Πάντερ, Ντανίλο Άντζουσιτς, Ντάντε Έξουμ, Τζέιμς Νάναλι, Ζακ ΛεΝτέι, Τρίσταν Βούκτσεβιτς, Ιωάννη Παπαπέτρου, Ούρος Τριφούνοβιτς, Άλεν Σμάιλαγκιτς, Ματίας Λεσόρ, Μπάλσα Κοπρίβιτσα.

Αν υποθέσουμε ότι οι Λεσόρ, Πάντερ και Εξουμ δεν γλιτώνουν για την Τρίτη 2 Μαϊου (ο Έξουμ είναι και τραυματίας), αν τιμωρηθούν άλλοι τρεις παίκτες με μία αγωνιστική, η Παρτίζαν δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί.

Από την άλλη πλευρά η Ρεάλ έχει 18 δηλωμένους παίκτες. Πρόκειται για τους: Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Σέρχιο Γιουλ, Φαμπιάν Κοζέρ, Κάρλος Αλοθέν (δεν έχει παίξει φέτος, αναρρώνει από ρήξη χιαστού), Άντονι Ράντολφ, Ρούντι Φερνάντεθ, Αλμπέρτο Αμπάλντε, Άνταμ Χάνγκα, Μάριο Χεζόνια, Γκάμπριελ Ντεκ, Πετρ Κορνελί, Γκερσόν Γιαμπουσέλε, Τζάναν Μούσα, Ούγκο Γκονζάλεθ, Έντι Ταβάρες, Βενσάν Πουαριέ, Έλι Ντιαγιέ.

Συνεπώς τα δικά της περιθώρια είναι μεγαλύτερα. Ο Γιαμπουσέλε, ο Ντεκ και ο Γιουλ είναι εκτός, ο Αλοθέν είναι τραυματίας, άρα μένουν άλλοι 14 που είναι δηλωμένοι. Αν λοιπόν δεν τιμωρηθούν ακόμα επτά, τότε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής. Και σε μία ακραία περίπτωση, θα μπορεί να δηλώσει τον Αλοθέν κι ας μην παίξει, άρα το περιθώριο είναι μεγαλύτερο.

Οπως και να έχει εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση του αθλητικού δικαστή, που θα τα ξεκαθαρίσει όλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα