Τσιτσιπάς: ''Μετά τον Φέντερερ, αγαπημένος μου ήταν ο Παγδατής''

19:58 9/3/2021 - Πηγή: Sport 24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έχοντας πετύχει ήδη αρκετά πράγματα στον χώρο του τένις, όπως είναι φυσικό και αυτός όταν ήταν νεαρός είχε κάποια πρότυπα, τα οποία ήθελε να ακολουθήσει.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Ελληνικό περιοδικό Down Town, μίλησε για τους Ρότζερ Φέντερερ και Μάρκο Παγδατή, που ήταν οι αγαπημένοι του τενίστες, αλλά και για άλλα θέματα πάνω στο τένις.

Ο Έλληνας αθλητής πια βρίσκεται στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας ως κορυφαία στιγμή τη κατάκτηση των Nitto

ATP Finals στο Λονδίνο το 2019.

''Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί, να έχω πρότυπα μερικούς τενίστες, στους οποίος ήθελα να μοιάσω, ήμουν λυπημένος που η χώρα μου δεν είχε κάποιο αθλητή στο κορυφαίο επίπεδο. Μου άρεσε ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης, αλλά σαν Ελλάδα δεν είχαμε τον τενίστα, που θα βρισκόταν ανάμεσα σε σπουδαία ονόματα και θα μπορούσε να προωθηθεί το άθλημα στη χώρα μας,'' επισήμανε ο Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, μάλιστα τόνισε πώς ο Κύπριος Μάρκος Παγδατής, ήταν ο αγαπημένος του αθλητής, φυσικά πάντοτε πίσω από τον Ρότζερ Φέντερερ.

''Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν το είδωλο μου, ήθελα να του μοιάσω και να γίνω μια μέρα σαν αυτόν. Αμέσως μετά, ήταν ο Μάρκος Παγδατής, τον οποίο λάτρευα,'' επισήμανε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς.

Ακόμη ο Στέφανος τόνισε πώς ήθελε με την δική του συνεισφορά να δείξει ότι και στην Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί κάποιος αθλητής σε τόσο υψηλό επίπεδο.

''Ήθελα να αποδείξουμε ότι και εδώ στην Ελλάδα μπορούμε να παίξουμε εξίσου καλά τένις. Έτσι αποφάσισα να το κυνηγήσω, βγήκα έξω αγωνίστηκα σε πολλά τουρνουά και βήμα βήμα, προσπάθησα να φτάσω όσο ψηλότερα γινόταν. Ήταν ένα μεγάλο όνειρο για μένα.''

Πηγή: Tennis24

@ 2021 AP Photo/Peter Dejong

Keywords
Τυχαία Θέματα