Τσιτσιπάς - Ίσνερ 3-1: Γκρέμισε το βουνό και πέρασε στους "16" ο Στέφανος
Ούτε τα τρομερά σερβίς του γίγαντα (2.08 μ.) Τζον Ίσνερ στάθηκαν ικανά για να σταματήσουν την πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros.
Ο Στεφ βρήκε απαντήσεις στα προβλήματα που του έβαλε ο Αμερικανός, επικράτησε 3-1 σετ και προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του γαλλικού Όπεν όπου τον περιμένει ο Καρένιο Μπούστα (Νο 12 στην Παγκόσμια κατάταξη).
Ο Έλληνας πρωταθλητής άργησε περίπου μια ώρα για να βρει τον εαυτό του στο court, όμως από
Μετά από δυο ώρες και 40 λεπτά αγώνα, ο Στέφανος επικράτησε με 5-7, 6-3, 7-6(3), 6-1 και στον 4ο γύρο θα συναντήσει τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, ο οποίος νωρίτερα κέρδισε με straight sets τον επίσης Αμερικανό, Στιβ Τζόνσον.
Αυτήν ήταν η 3η συνεχόμενη πρόκριση του Στέφανου στον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν, κι έμελλε να έρθει στο πρώτο ever παιχνίδι του Έλληνα τενίστα στο night session του Philippe Chatrier.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα, ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, με τον Στέφανο να αποδεικνύεται πολύ σκληρός για τα δόντια του Ίσνερ. Αν και ο 36χρονος Αμερικανός πραγματοποίησε καλό παιχνίδι, δεν είχε τα όπλα για να κερδίσει περισσότερα από το Νο5 του ταμπλό, που μετά το 1ο set, πήγε το ματς ολοκληρωτικά στο ρυθμό του.
Τα τρία breaks του Στεφ σε ολόκληρο τον αγώνα, ήταν υπεραρκετά. Ένα στο 2ο set, για να ισοφαρίσει τον Αμερικανό, και δυο στο 4ο set, για να “κλείσει” χωρίς άγχος τον 3ο γύρο.
Με μόλις 19 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε το ματς ο Τσιτσιπάς, που μέτρησε και 32 winners. Σε αντίθεση με τον Ίσνερ, ο οποίος σέρβιρε… ρουκέτες και έφτασε να τελειώσει τον αγώνα με 52 winners.
Η εξέλιξη του αγώναΣτο εναρκτήριο set, ο Αμερικανός ήταν πιο φρέσκος. Ο Στέφανος πιο σφιχτός, όπως και στο ματς της πρεμιέρας με τον Σαρντί. Ένα break του 36χρονου στο 5-5, μετά από κάκιστο service game του Τσιτσιπά, ήταν αρκετό για να δώσει το προβάδισμα στο Νο34 τενίστα του κόσμου.
Σημείο κλειδί της ανατροπής του Έλληνα, το break point του Ίσνερ, το οποίο “έσβησε” στο 3-3 του 2ου set. Με ένα εξαιρετικό forehand στην ευθεία, χωρίς να έχει καλή ισορροπία μάλιστα, ο Στέφανος γλίτωσε ένα μεγάλο πισωγύρισμα, ενώ είχε ξεκινήσει να παίζει καλύτερα από τον αντίπαλό του και λίγες στιγμές αργότερα, μετέτρεψε το 3-3 σε 6-3, φέρνοντας το ματς στα ίσια.
Το 3ο set ήταν πολύ πιο κλειστό από τα προηγούμενα. Αξίζει και μόνο να αναφερθεί, ότι δεν δημιουργήθηκε κανένα break point για κάποιον εκ των δυο. Με μαθηματική ακρίβεια, οι δυο τενίστες οδηγήθηκαν στο tie break, όπου έλυσαν και τις διαφορές τους.
Ο πιο ψύχραιμος και συνάμα ποιοτικότερος τενίστας στο court εκείνες τις στιγμές, πήρε δίκαια το προβάδισμα. Ο Στέφανος μπορεί να μην είχε break points αλλά έλεγχε τον ρυθμό του ματς σε όλο το 3ο set, όντας ένα κλικ πάνω σε απόδοση, σε σχέση με τον αντίπαλό του.
Κερδίζοντας 7/10 πόντους που παίχτηκαν στο tie break (7-3), ο 22χρονος Έλληνας έκανε το 2-1 και ουσιαστικά “καθάρισε” τις όποιες ελπίδες του Ίσνερ για πρόκριση στην επόμενη φάση.
Το τελευταίο set ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, με τον Τσιτσιπά να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο, απέναντι στον κουρασμένο και χωρίς ψυχολογία Αμερικανό. Και το… ένα game που πήρε, μάλλον ήταν και πολύ (6-1).
Εν τέλει, ο Στέφανος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 90/119 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, με τον Ίσνερ, παρά τους 19 άσους, να χάνει αρκετούς πόντους πίσω από το δικό του σερβίς. Συνολικά, είχε 76/111.
ΠΗΓΗ: Tennis24.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Τα "γαλλικά" του Τσιτσιπά και το ξέσπασμα κατά της... ρακέτας
- Κλείνει το διαμάντι της Λιλ ο Ολυμπιακός
- Έκλεισε τον Πέριτς ο Ολυμπιακός
- «Πληρώνει την επιλογή του να έρθει στον ΠΑΟΚ»
- Η αργοπορία του ΠΑΟ, η επένδυση της ΑΕΚ, η… παγωμάρα Λουτσέσκου!
- Λοβέρα: Δανεικός και όχι… αγύριστος!
- Βρέθηκε ο σωσίας του Γιώργου Παπαδάκη, άναυδος ο δημοσιογράφος (vid)
- Super League 2: Πως ο Αυγενάκης κρατάει στην κατηγορία Καραϊσκάκη Άρτας και ΟΦ Ιεράπετρας
- Παναιτωλικός: Ο Δέλλας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας
- Παναιτωλικός: Τέλος ο Δέλλας!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sport 24
- Τα "γαλλικά" του Τσιτσιπά και το ξέσπασμα κατά της... ρακέτας
- Παναιτωλικός: Ο Δέλλας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας
- Τσιτσιπάς - Ίσνερ 3-1: Γκρέμισε το βουνό και πέρασε στους "16" ο Στέφανος
- Μπρούκλιν Νετς - Μιλγουόκι Μπακς: Οι ημέρες και οι ώρες των αγώνων της ημιτελικής σειράς
- Ισπανία - Πορτογαλία 0-0: Άσφαιρος ο Μοράτα, χωρίς γκολ το ντέρμπι
- Στη φυλακή ο Μαλίκ Μπίσλι των Μινεσότα Τίμπεργουλβς
- Ιταλία - Τσεχία 4-0: Εντυπωσιακή η "σκουάντρα ατζούρα"
- ESPN: "Η Παρί προσπαθεί να κλέψει τον Βαϊνάλντουμ από την Μπαρτσελόνα"
- Μισή ντουζίνα ομάδες θέλουν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ
- WRC: Κυριαρχία Τάνακ την πρώτη μέρα του Ράλι Σαρδηνίας

- Τελευταία Νέα Sport 24
- Τσιτσιπάς - Ίσνερ 3-1: Γκρέμισε το βουνό και πέρασε στους "16" ο Στέφανος
- ESPN: "Η Παρί προσπαθεί να κλέψει τον Βαϊνάλντουμ από την Μπαρτσελόνα"
- Μισή ντουζίνα ομάδες θέλουν τον Ντέιμιαν Λίλαρντ
- Τα "γαλλικά" του Τσιτσιπά και το ξέσπασμα κατά της... ρακέτας
- Ιταλία - Τσεχία 4-0: Εντυπωσιακή η "σκουάντρα ατζούρα"
- Μπρούκλιν Νετς - Μιλγουόκι Μπακς: Οι ημέρες και οι ώρες των αγώνων της ημιτελικής σειράς
- Στη φυλακή ο Μαλίκ Μπίσλι των Μινεσότα Τίμπεργουλβς
- Ουγγαρία - Κύπρος 1-0: Νίκη για τους Μαγυάρους, έπιασε πέναλτι ο Νεοφύτου
- Παναιτωλικός: Ο Δέλλας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας
- WRC: Κυριαρχία Τάνακ την πρώτη μέρα του Ράλι Σαρδηνίας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Ξανά στον 4ο γύρο του Roland Garros ο Τσιτσιπάς (vids)
- Τσιτσιπάς από ατσάλι στον 4ο γύρο (vids)
- Τέλος στις συζητήσεις Κόντε-Τότεναμ, δεν προχωράει του Ιταλού
- Γερμανία: Εγκρίθηκε οικονομική ενίσχυση του συστήματος υγείας – Ανησυχία για τέταρτο κύμα
- Super League 2: Πως ο Αυγενάκης κρατάει στην κατηγορία Καραϊσκάκη Άρτας και ΟΦ Ιεράπετρας
- Στα «ραντάρ» της Ατλέτικο ο Μπερνάρντο Σίλβα
- Το Facebook αναστέλλει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ για δύο χρόνια
- Ας μιλήσουμε για το πραγματικό πρόβλημα με τον Νίκο Παππά και το Syriza Channel
- Στους τελικούς των γερμανικών πλέι οφ η Μπάγερν (vids)
- Μουντιάλ 2030: Κοινή υποψηφιότητα Ισπανίας-Πορτογαλίας! (Video+Photos)