Τριαντάφυλλος: "Θα επανεξεταστεί αύριο ο Θανάσης, δεδομένη η επιθυμία του να αγωνιστεί"

Η Εθνική Ελλάδας προετοιμάζεται για τον πολύ κρίσιμο αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία (30/8, 15:40, ΕΡΤ 1/NOVASPORTS START και LIVE από το SPORT24) και ο Στέφανος Τριαντάφυλλος, ένας εκ των άμεσων συνεργατών του Δημήτρη Ιτούδη, μίλησε στους Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Μανίλα για την εν λόγω

αναμέτρηση, όπως και για τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

"Το τρίποντο είναι το ένα κομμάτι. Έχουν καλούς σουτέρ. Οι τέσσερις από τους πέντε σουτάρουν καλά. Πρέπει να ασχοληθούμε με το πόσο physical είναι, με το πόσο physical παίζουν. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό τους. Το πρώτο μας μέλημα είναι να ματσάρουμε το physicality της Νέας Ζηλανδίας. Κατά τη γνώμη μας αυτό θα κρίνει και το αποτέλεσμα.

Πρέπει να το κάνει η ομάδα, το αν είναι έτοιμη θα φανεί αύριο. Πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι. Έχουμε επενδύσει σε αυτό από την πρώτη μέρα. Έχουμε την πεποίθηση πως αύριο, επειδή το ματς είναι ειδικών συνθηκών, είναι τελικός, όλοι θα δώσουν αυτό το έξτρα που απαιτείται.

Μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον Ντιλέινι, στη θέση τέσσερα. Δεν είναι το παραδοσιακό που παίζει με μεγάλη άνεση και του δείχνει εμπιστοσύνη ο προπονητής του. Ξεχωρίζουν ακόμα τα τρία πόιντ γκαρντ και ο Λιάφα, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός σουτέρ.

Δεν έχει καμία σχέση το χθεσινό παιχνίδι με το αυριανό. Εμείς ήρθαμε εδώ για να δώσουμε τελικούς. Το παιχνίδι με τις ΗΠΑ δεν ήταν τέτοιο. Έγινε διαχείριση στο χρόνο συμμετοχής. Δεν είναι από τα παιχνίδια που θα αξιολογίσουμε.

Όπως ξέρετε ο Θανάσης έχει ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς. Θα επανεξεταστεί αύριο. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Είναι δεδομένη η επιθυμία του και η διάθεσή του να αγωνιστεί, αλλά ακόμη δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι".

Το SPORT24 στο Mundobasket 2023

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα