Το SPORT24 στο MundoBasket 2023 για την Εθνική Ελλάδας, με την υποστήριξη της Stoiximan

Πριν από έναν χρόνο, τέτοια εποχή, η ομάδα του SPORT24 φόρτωνε το van με το οποίο όργωσε τη μισή Ευρώπη. 10 χώρες, μία διοργάνωση, ένας σκοπός: να καλύψουμε την προσπάθεια της Εθνικής στο EuroBasket 2022 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ναι, πέρασε ένας χρόνος.

Ναι, αυτό το ταξίδι των 7500 χιλιομέτρων αισθανόμαστε πως το ζήσαμε πριν από έναν-δύο μήνες. Η ζωή συνεχίζεται όμως και με την υποστήριξη της Stoiximan (ξανά),

είμαστε πανέτοιμοι για το νέο μεγάλο ταξίδι.

Η ομάδα του SPORT24, ο Παντελής Διαμαντόπουλος και οι Bald Brothers Σπύρος Καβαλιεράτος - Χάρης Σταύρου, γεμίζουν τις βαλίτσες τους για την Ασία. Με μία μικρή στάση στο Άμπου Ντάμπι για τους φιλικούς αγώνες της Εθνικής με τις ΗΠΑ και με τη Γερμανία. Τελικός προορισμός η Μανίλα, εκεί όπου η Ελλάδα θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στις 26 Αυγούστου, με όνειρο να μείνει έως τους αγώνες της 10ης Σεπτεμβρίου.

Μετάλλιο; Μετάλλιο. Καλοδεχούμενο θα είναι. Από το 2009 κι έπειτα δεν το έχουμε πιάσει, ίσως φέτος να έχει φτάσει η στιγμή. Κι αν πολλοί δεν αισθάνονται άνετα με τις συζητήσεις για πρώτη, δεύτερη, τρίτη θέση, ο στόχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 είναι εξίσου μεγάλος, εξίσου σημαντικός. Διότι οι εθνικές μας ομάδες πρέπει να βρίσκονται στις μεγάλες διοργανώσεις, πρέπει να δείχνουν διάρκεια και συνέπεια. Πρέπει να είναι πάντα εκεί.

SPORT24 και Stoiximan πηγαίνουν μαζί στις Φιλιππίνες και ακολουθούν την Εθνική μας ομάδα στον δρόμο προς την κορυφή του κόσμου.

Παρένθεση, επειδή θα ρωτήσετε "πώς θα προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες": Οι δύο πρώτες ευρωπαϊκές ομάδες, θα τσεκάρουν τα εισιτήρια δίχως να πρέπει να μπουν στη διαδικασία των προολυμπιακών. Αν, για παράδειγμα, φτάσουν στα ημιτελικά οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Γαλλία, τότε οι τρικολόρ δεν θα "κλέψουν" θέση καθώς είναι οι διοργανωτές του ολυμπιακού τουρνουά και συμμετέχουν απευθείας σε εκείνο. Αν στους αγώνες για τις θέσεις 5-8 βρίσκονται δύο ευρωπαϊκές χώρες, επίσης θα προκριθούν αυτόματα. Αν υπάρχουν τρεις, τότε θα παλέψουν για δύο εισιτήρια.

Με την υποστήριξη της Stoiximan, λοιπόν, ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για να γυρίσουμε στην Ασία. Εκεί που ήμασταν και το 2019 (Κίνα), εκεί που ήμασταν και το 2006 (Ιαπωνία). Με την ελπίδα και με το όνειρο να ζήσουμε αυτά που ζήσαμε στη Σαϊτάμα, πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες.

Τι θα δούμε στη Μανίλα και στο Mall of Asia, στο οποίο η Εθνική μπορεί να παίξει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης; Αρχικά τη φάση των ομίλων. Πρώτος αντίπαλος η Ιορδανία (26/8 στις 11:45), δεύτερος αντίπαλος οι ΗΠΑ (28/8 στις 15:40), τρίτος αντίπαλος η Νέα Ζηλανδία (30/8 στις 15:40). Με δύο νίκες η Ελλάδα θα συνεχίσει στη δεύτερη φάση και θα βρεθεί και πάλι σε όμιλο, εκτός απροόπτου με αντιπάλους το Μαυροβούνιο και τη Λιθουανία. Αν κάνει το 2/2, θα προκριθεί στα προημιτελικά.

Ναι, η οκτάδα είναι εφικτός στόχος. Όχι, δεν είναι εύκολος, είναι όμως εφικτός. Και από εκεί και πέρα, χωρίς άγχος, όλα γίνονται γιατί πέρα από τα ημιτελικά και τα μετάλλια, θα παίζεται η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το SPORT24 θα βρίσκεται από το βράδυ της 21ης Αυγούστου στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, την οποία θα σφυροκοπούν οι μουσώνες. Στην πιο άγρια περίοδο της χρονιάς θα φτάσουν εκεί οι 16 από τις 32 ομάδες της διοργάνωσης, την ώρα που οι υπόλοιπες θα μοιραστούν στην Οκινάουα (Ιαπωνία) και στη Τζακάρτα (Ινδονησία). Θα είμαστε εκεί που θα χτυπάει η καρδιά του μπάσκετ για να σας μεταφέρουμε εικόνες και ρεπορτάζ, δηλώσεις και παρασκήνιο, ό,τι πρέπει να γνωρίζετε και ό,τι χρειάζεστε για να απολαύσετε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση στον υπερθετικό βαθμό.

Πάμε λοιπόν να απολαύσουμε μερικές δεκάδες σούπερσταρς παρέα. Πάμε να υποστηρίξουμε την Εθνική σε ακόμα ένα τουρνουά. Πάμε να το ζήσουμε και μακάρι στο φινάλε να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί. Που; Εμείς στη Μανίλα, ελπίζουμε με αρκετούς Έλληνες παρέα, εσείς σε κάθε μέρος της Γης, νοητά όλοι μαζί, μια αγκαλιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα