Τι προλαβαίνει να αλλάξει ο Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αμέσως μετά το 0-0 με την Μπειτάρ στην Τούμπα δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, αισιόδοξος- αν όχι βέβαιος- ότι η ομάδα του θα πάρει την πρόκριση στο Ισραήλ την ερχόμενη Πέμπτη (3/8).

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έκανε λόγο για τις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του απέναντι σε μια ομάδα που έριξε το βάρος στα μετόπισθεν, για το γεγονός ότι ανασταλτικά τα πράγματα πήγαν καλά κι η άμυνα του Δικεφάλου εμφανίστηκε συμπαγής.

Και γενικά κατέληξε στο

συμπέρασμα ότι για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι αισθάνθηκε αυτοπεποίθηση για την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ξεκίνησε την προετοιμασία για τον 2ο αγώνα με τους Ισραηλινούς μιλώντας πάντως στους παίκτες του για όσα έπρεπε να κάνουν για να κερδίσουν στην Τούμπα και να έχουν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.

Για τον Λουτσέσκου το πλέον σημαντικό είναι η ομάδα του να καταφέρει να κρατήσει μακριά από την περιοχή του Κοτάρσκι τους επιθετικούς της Μπειτάρ – που αυτή την φορά θα έχει στη διάθεσή της και τον Φραϊντέι- και να δείξει περισσότερο αποτελεσματική στην επίθεσή της.

Να παρουσιαστεί πιεστικός

Αυτή η αποτελεσματικότητα στην επίθεση είναι που χρειάζεται περισσότερη δουλειά και δεν εξαρτάται μόνο από το πώς θα παίξουν οι Ισραηλινοί και το αν πάρουν περισσότερα ρίσκα, αφήνοντας περισσότερους χώρους στα μετόπισθεν.

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να παρουσιαστεί το ίδιο πιεστικός χωρίς την μπάλα, αλλά πολύ περισσότερο γρήγορος και κινητικός στο επιθετικό του παιχνίδι.

Ο Λουτσέσκου ποντάρει πολλά στην παρουσία του Ντόουγκλας Αουγκούστο στη μεσαία γραμμή, θεωρώντας ότι ο Βραζιλιάνος μπορεί να προσφέρει, εκτός των άλλων και περισσότερη δημιουργία από τον άξονα.

Από εκεί και πέρα, όμως έχουν ενδιαφέρον οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει μεσοεπιθετικά. Αν δηλαδή, θα επιμείνει στην επιλογή του Μπράντον Τόμας που δεν απέδωσε όσα περίμενε στο παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης ή αν θα ενεργοποιήσει τον Κάλεντ Νάρεϊ που στο πρώτο παιχνίδι έμεινε στον πάγκο.

Το γεγονός ότι στα περισσότερα κομμάτια του παιχνιδιού ο Λουτσέσκου έμεινε ικανοποιημένος είναι μάλλον ενθαρρυντικό. Και αυτό διότι σημαίνει ότι στη στρατηγική του δεν έχει και πολλά να αλλάξει στις λίγες προπονήσεις μεταξύ των δυο αγώνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα