Τα ρομπότ της Ford, Shelby και Miles, οδηγούν

Ο Γιάννης Διακογιάννης, περιγράφοντας τον τελικό του Μουντιάλ του 1982, ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γερμανία, είχε αποκαλέσει την ομάδα των Γερμανών, ρομπότ, προφανώς για τη μεθοδικότητα στο παιχνίδι τους.

Τα ρομπότ, πλέον, αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της βιομηχανίας (και) του αυτοκινήτου. Μπορεί να έχουν υποκαταστήσει το ανθρώπινο δυναμικό -σε πολλές περιπτώσεις- όμως κάνουν σύνθετες δουλειές που το ανθρώπινο χέρι είτε αδυνατεί, είτε χρειάζεται πολλαπλάσιο χρόνο.

Τα εργοστάσια των αυτοκινήτων, των μοτοσυκλετών, των ελαστικών και πολλών άλλων τομέων της αυτοκινητοβιομηχανίας,

έχουν κατακλυστεί από ρομπότ, τα οποία αν τα δεις από κοντά, πόσο αρμονικά εργάζονται, τότε πράγματι θα πεις ότι δουλεύουν σαν… ρομπότ.

Στη Ford και στο προηγμένο Weather Factory, τα ρομπότ χρησιμοποιούνται αντί ανθρώπων – δοκιμαστών, σε προσομοιώνεις απίστευτα ρεαλιστικές, καθώς ακόμα και οι πιο έμπειροι οδηγοί δοκιμών μπορεί να κουραστούν ή να νιώσουν αδιαθεσία, για παράδειγμα σε μία δοκιμή σε μεγάλο υψόμετρο.

Τα δύο ρομπότ, ονόματι Shelby και Miles, αναλαμβάνουν δύσκολες αποστολές, ειδικά σε δοκιμές υψομέτρου, όπου προαπαιτούμενο μπορεί να είναι η δοκιμή να αναπαραχθεί άριστα πολλαπλές φορές.

Οι δοκιμές που πραγματοποιούνται σε ακραίες καταστάσεις, από ερήμους μέχρι και πάγους, σε όλο τον κόσμο, αποδεικνύουν ότι τα μοντέλα που φθάνουν στην παραγωγή, είναι κατάλληλα προς χρήση από τους υποψήφιους αγοραστές.

Αξίζει να σημειώσουμε, για να διαπιστώσουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των ρομπότ – δοκιμαστών, είναι το γεγονός ότι ενώ οι άνθρωποι, σε δοκιμές όπως μέσα σε μια αεροδυναμική σήραγγα, μπορεί να χρειάζονται και υποστήριξη από φιάλες οξυγόνου (κυρίως σε μεγάλα υψόμετρα), αλλά και παρουσία ιατρικού εξοπλισμού και διασώστη, τα ρομπότ μπορούν να λειτουργούν απροβλημάτιστα σε θερμοκρασίες από -40 έως και +80 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα