Συμβόλαιο:

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ

1. Συμβαλλόμενα μέρη :

Μεταξύ τηςΠ.Α.Ε.: ………………………………………………………………………………………………………… Α.Μ.:………………… Α.Φ.Μ………………………………………,Δ.Ο.Υ. …………………………………… και του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ: ……………………………………………………………………Α.Φ.Μ ………………………………, Δ.Ο.Υ.………………………………………

Στ…. …………………σήμερα την ……………… ημέρα ………………… τα δύο μέρη που υπογράφουν αυτό το συμβόλαιο,από το ένα μέρος ο………………………………………… που ενεργεί με την ιδιότητα του Προέδρου ήΔιευθύνοντα Συμβούλου ή ως νόμιμος εκπρόσωπος της Π.Α.Ε. …………………… πουαγωνίζεται στην …………… Εθνική Κατηγορία και στη

συνέχεια θα καλείται γιασυντομία «Π.Α.Ε.» και από το άλλο μέρος ο ……………………………, όνομα πατρός ………………………, ημερομηνίαγεννήσεως …………………, υπηκοότητα………………………………, κάτοικος ……………………… οδός ……………………αριθμός …………… Τ.Κ. ………, αρ.τηλ. …………………, κάτοχος της αστυνομικής ταυτότητας ήτου διαβατηρίου …………………, που στη συνέχεια θα καλείται για συντομία«ποδοσφαιριστής» συμφώνησαν και συναποδέχθηκαν ρητά και ανεπιφύλακτα ταακόλουθα:

2. Συμφωνία

2.1. ΗΠ.Α.Ε. επιθυμεί να απασχολεί τον ποδοσφαιριστή ως επαγγελματία, και οποδοσφαιριστής συμφωνεί, με τους όρους που τίθενται στο παρόν συμβόλαιο.

2.2. Ηπερίοδος απασχόλησης του ποδοσφαιριστή αρχίζει την……………………… (κατά την διάρκειαμετεγγραφικής περιόδου) και λήγει την ……………………………… (μια μέρα πριν την έναρξημετεγγραφικής περιόδου).

2.3. Τα δύομέρη έχουν ισότιμο δικαίωμα να παρατείνουν νόμιμα την ισχύ του παρόντοςσυμβολαίου ή να τερματίσουν νωρίτερα την συμφωνία με αμοιβαία συμφωνία.

2.4. Οποιαδήποτεπρόσθετη συμφωνία υφίσταται ή θα υπογραφεί σε μεταγενέστερο χρόνο, θαπεριβάλλεται τον έγγραφο τύπο, θα γίνεται μνεία στην παρούσα συμφωνία, και σεκάθε περίπτωση για να έχει ισχύ θα αποστέλλεται εντός επτά ημερών στα αρμόδιαόργανα. Κανένα άλλο επιπλέον συμβόλαιο δεν δύναται να ρυθμίζει τη νομική σχέσητων δύο μερών.

3. Προσδιορισμοί

Οι όροι τηςπαρούσης συμφωνίας προσδιορίζονται και είναι κατανοητοί και από τα δύο μέρη.Όροι που δεν προσδιορίζονται και δεν είναι κατανοητοί στην παρούσα έχουνέννοιες και σημασίες σύμφωνες με τους προσδιορισμούς τους στα Καταστατικά καιτους Κανονισμούς των FIFA UEFA ΕΠΟ με τις κατά καιρούς τροποποιήσεις τους.

4. Υποχρεώσεις της ομάδας

4.1.Συμφωνείται ότι, οι μηνιαίες τακτικές αποδοχές του ποδοσφαιριστή –οι οποίες σε κάθεπερίπτωση δεν θα πρέπει να είναι κατώτερες από τις ισχύουσες, βάσει ΕθνικήςΣυλλογικής Σύμβασης Εργασίας αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη, μηνιαίως-ορίζονται στο ποσό των ………………………………€ που θα καταβάλλονται σε αυτόν από τηνΠ.Α.Ε., το αργότερο μέχρι το τέλος του κάθε μήνα, επί δώδεκα μήνες το χρόνο.

Πέρα από τιςπαραπάνω μηνιαίες τακτικές αποδοχές η Π.Α.Ε. είναι υποχρεωμένη να καταβάλλειστον ποδοσφαιριστή δώρο Χριστουγέννων (ποσό ίσο προς τις μηνιαίες τακτικέςαποδοχές) και δώρο Πάσχα (ποσό ίσο προς το μισό των μηνιαίων τακτικώναποδοχών), καθώς και επίδομα αδείας (ποσό ίσο προς το μισό των μηνιαίωντακτικών αποδοχών).

4.2. Έκτακτεςπαροχές……………………………………………………………………………………

4.3. Άλλεςπαροχές

4.4. Στονποδοσφαιριστή θα καταβληθεί συνολικό ποσό……. σε δόσεις ως εξής

1η δόση ποσό........................... καταβλητέο την ...............................................

2η δόση ποσό.......................... καταβλητέοτην ................................................

3η δόση ποσό........................... καταβλητέο την.................................................

4η δόση ποσό........................... καταβλητέο την ................................................

5η δόση ποσό........................... καταβλητέο την..................................................

6η δόση ποσό.......................... καταβλητέοτην ..................................................

7η δόση ποσό........................... καταβλητέο την ..................................................

8η δόση ποσό........................... καταβλητέο την ..............................................

9η δόση ποσό........................... καταβλητέο την .................................................

10η δόσηποσό ......................... καταβλητέο την ..................................................

11η δόσηποσό ......................... καταβλητέο την ..................................................

12η δόσηποσό ......................... καταβλητέο την ...................................................

4.5. Ιατρικήασφάλιση όπως προβλέπεται στον Κανονισμό με ατομικό ή ομαδικό ασφαλιστήριοσυμβόλαιο ………………………….…………

………………………………………………………………..Ασφάλειαζωής........................................................................................................

4.6. Εισφοράσυνταξιοδότησης, έξοδα κοινωνικής ασφάλισης, όπως απαιτείται από το νόμοέγκαιρα και ολοσχερώς καταβαλλόμενα.

4.7. Τααναγραφόμενα ανωτέρω ποσά (4.1., 4.2., 4.3., 4.4.) καταβάλλονται πλήρως καιολοσχερώς στον τραπεζικό λογαριασμό του ποδοσφαιριστή, σε συνδυασμό με τααναφερόμενα στο άρθρο 12 παρ.3β του παραρτήματος Α.

4.8. α) ΗΠ.Α.Ε. για την μετεγγραφή του ποδοσφαιριστή κατέβαλε εφάπαξ ποσόν μετεγγραφής………………………………………..€ στο σωματείο………………………………………………………………………………………………………..…………….……………………………………….

β) Η Π.Α.Ε.για την μετεγγραφή του ποδοσφαιριστή θα καταβάλλει ποσόν μετεγγραφής……………………………………….……€ στο σωματείο …………………………………..……….. σε δόσεις ως ακολούθως:

1η δόση ποσό............................... καταβλητέο την ..........................................................

2η δόση ποσό............................... καταβλητέο την................................................................

3η δόση ποσό............................... καταβλητέο την................................................................

4η δόση ποσό...............................καταβλητέο την................................................................

5η δόση ποσό...............................καταβλητέο την................................................................

4.9. Σεπερίπτωση υποβιβασμού της ομάδας τα ανωτέρω ποσά μειώνονται....................................................................................

....................................................................................................................................................................................................

Σε περίπτωσηανόδου της ομάδας τα ανωτέρω ποσά αυξάνονται...................................................................................................

....................................................................................................................................................................................................

4.10. Ηπληρωμή των φόρων γίνεται όπως απαιτεί η ελληνική νομοθεσία.

4.11. Σεπερίπτωση λύσης του συμβολαίου με υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. από τούδε συμφωνείταιως οφειλόμενη αποζημίωση στον ποδοσφαιριστή το ποσό των:

α) Κατά τηνπροστατευόμενη περίοδο …………………………………………………………………€

β) Εκτός τηςπροστατευόμενης περιόδου ……………………………………..……………………..€

4.12. Οποδοσφαιριστής δικαιούται αδείας μετ’ αποδοχών τεσσάρων εβδομάδων για κάθεδωδεκάμηνη περίοδο. Τουλάχιστον δύο εβδομάδεςθα λαμβάνονται συνεχόμενες. Επιπλέον ο ποδοσφαιριστής δικαιούται μίας ημέραςάδεια ανάπαυσης κάθε εβδομάδα.

4.13. ΗΠ.Α.Ε. οφείλει να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή και τηνέλλειψη διακρίσεων εις βάρος του ποδοσφαιριστή όπως αυτά καθορίζονται από τιςδιεθνείς συμβάσεις.

4.14. ΗΠ.Α.Ε. τηρεί αρχείο τραυματισμών-ασθενειών του ποδοσφαιριστή με σεβασμό στην εμπιστευτικότητακαι τα προσωπικά δεδομένα. Το αρχείο τηρείται και φυλάσσεται από τον υπεύθυνοιατρό της ομάδας.

4.15. ΗΠ.Α.Ε. αναγνωρίζει σέβεται και τηρεί τα Καταστατικά τους Κανονισμούς καιΑποφάσεις των FIFA-UEFA-ΕΠΟ και της οικείας Επαγγελματικής Ένωσης.

5. Υποχρεώσεις του ποδοσφαιριστή

5.1. Οιυποχρεώσεις του ποδοσφαιριστή προς την ομάδα είναι οι ακόλουθες:

5.2. Σεσχέση με την ομάδα:

α) Νασυμμετέχει στους αγώνες με το μέγιστο των ικανοτήτων του όταν επιλεγεί νααγωνιστεί.

β) Νασυμμετέχει στις προπονήσεις και στην προετοιμασία για αγώνα σύμφωνα με τιςοδηγίες των ανωτέρων του (π.χ. προπονητής)

γ) Ναακολουθεί έναν υγιή τρόπο ζωής διατηρώντας τη φυσική του κατάσταση σε υψηλάεπίπεδα.

δ) Νασυμμορφώνεται και να ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες των υπεύθυνων της ομάδας(στο βαθμό που αυτό είναι εύλογο π.χ. να διαμένει σε τόπο που εξυπηρετεί τηνομάδα).

ε) Νασυμμετέχει στις δραστηριότητες της ομάδας (αθλητικές-κοινωνικές αλλά καιεμπορικές).

στ) Ναυπακούει στους κανονισμούς της ομάδας (συμπεριλαμβανόμενου, όποτε χρήζειεφαρμογής, του εσωτερικού κανονισμού ο οποίος του έχει γνωστοποιηθεί δεόντωςπριν την υπογραφή του συμβολαίου).

ζ) Νασυμπεριφέρεται με αθλητικό πνεύμα απέναντι στα άτομα που εμπλέκονται στουςαγώνες και τις προπονήσεις, να γνωρίζει και να τηρεί τους κανόνες τουπαιχνιδιού και να δέχεται τις αποφάσεις των αξιωματούχων του αγώνα.

η) Να απέχεικαι να μη συμμετέχει σε άλλες ποδοσφαιρικές δραστηριότητες, δραστηριότητεςάλλου είδους ή εν δυνάμει επικίνδυνες δραστηριότητες που δεν έχουν εκ τωνπροτέρων εγκριθεί από την ομάδα και οι οποίες δεν καλύπτονται από την ασφάλειατης ομάδας.

θ) Ναφροντίζει για την ιδιοκτησία της ομάδας και να την επιστρέφει μετά τη λήξη τουσυμβολαίου.

ι) Ναειδοποιεί αμέσως την ομάδα σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος, να μηνυποβάλλεται σε καμία ιατρική θεραπεία χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ιατρούτης ομάδας (εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά)

κ) Ναυποβάλλεται σε τακτικό ιατρικό έλεγχο και ιατρική φροντίδα ύστερα από αίτηματου ιατρού της ομάδας.

λ) Νασυμμορφώνεται με τους όρους κάθε πολιτικής εξάλειψης των διακρίσεων πουασκείται από την Ε.Π.Ο., την οικεία Επαγγελματική Ένωση, την ένωσηποδοσφαιριστών και την ομάδα.

μ) Να μηνφέρει την ομάδα ή το ποδόσφαιρο σε ανυποληψία (π.χ. μέσω δηλώσεων στα Μ.Μ.Ε.)

ν) Να μηνσυμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια ή άλλες παρόμοιες δραστηριότητες εντός τουποδοσφαίρου

5.3. Οποδοσφαιριστής αναγνωρίζει σέβεται και τηρεί τα Καταστατικά, Κανονισμούς καιΑποφάσεις των FIFA, UEFA, Ε.Π.Ο. και της οικείας Επαγγελματικής Ένωσης.

5.4. Οποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα μιας δεύτερης γνωμάτευσης ενός ανεξάρτητουειδικευμένου ιατρού αν αμφισβητεί τη γνωμάτευση του ιατρού της ομάδας. Στηνπερίπτωση που οι γνώμες εξακολουθούν να διίστανται τα μέρη συμφωνούν στηναποδοχή μιας τρίτης ανεξάρτητης γνωμάτευσης η οποία θα είναι και δεσμευτική.

5.5. Σεπερίπτωση λύσης του συμβολαίου με υπαιτιότητα του ποδοσφαιριστή από τούδεσυμφωνείται ως οφειλόμενη αποζημίωση στην Π.Α.Ε. το ποσό των:

α) Κατά τηνπροστατευόμενη περίοδο ………….………………………………€

β) Εκτός τηςπροστατευόμενης περιόδου ……………………………………..€

5.6. Οποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα εξαγοράς του υπολοίπου του συμβολαίου του με τηνκαταβολή στην Π.Α.Ε. ποσού …………………………………..………………………….……………………….…………..€

6. Δικαιώματα εικόνας

Οποδοσφαιριστής και η ομάδα συμφωνούν στην εκμετάλλευση των δικαιωμάτων από τηνεικόνα του ποδοσφαιριστή κατά τον ακόλουθο τρόπο:

α) Η ομάδαεκμεταλλεύεται αποκλειστικά τα δικαιώματα από την εικόνα του ποδοσφαιριστήμέχρι τον βαθμό που αυτά λειτουργούν ως μέρος της δικής της συνολικής εικόνας.

β) Ηεκμετάλλευση των δικαιωμάτων που απορρέουν από την εικόνα αποκλειστικά τουποδοσφαιριστή γίνεται από…………………………………………………………………

7. Δανεισμός

Σε περίπτωσηδανεισμού του ποδοσφαιριστή σε άλλη ομάδα θα πρέπει να υπογραφεί συμβόλαιο καιαπό τα τρία μέρη.

8. Πειθαρχία και Παράπονα τουΠοδοσφαιριστή

8.1. Οποδοσφαιριστής οφείλει να υπακούει και τηρεί τον υπάρχοντα εσωτερικό κανονισμότης ομάδας.

8.2. Οποδοσφαιριστής υπόκειται στις κυρώσεις, σε περίπτωση παράβασης, που προβλέπει οεσωτερικός κανονισμός.

8.3. Οποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα προσφυγής κατά των αποφάσεων της ομάδας πουεπιβάλλουν κυρώσεις.

9. Εναντίωσηστην λήψη απαγορευμένων ουσιών ή χρήση απαγορευμένων μεθόδων (doping)

9.1. Οποδοσφαιριστής και η ομάδα συμμορφώνονται με όλους τους σχετικούς κανονισμούςτων ποδοσφαιρικών οργάνων για την λήψη απαγορευμένων ουσιών ή χρήσηαπαγορευμένων μεθόδων.

9.2.Απαγορευμένεςουσίες και απαγορευμένες μέθοδοι είναι αυτές που βρίσκονται στον ΚατάλογοΑπαγορευμένων Ουσιών και Απαγορευμένων Μεθόδων της FIFA.

9.3. Η λήψητέτοιων ουσιών και η χρήση τέτοιων μεθόδων απαγορεύεται. Οποιοσδήποτε χορηγείπαράνομες ουσίες ή με οποιοδήποτε τρόπο ενθαρρύνει τη χρήση παράνομων μεθόδωνθα παραπέμπεται αρμόδια στα Πειθαρχικά Όργανα της Ε.Π.Ο. ή στα ΔιεθνήΠειθαρχικά Όργανα.

9.4. Η ομάδαδιατηρεί επίσης το δικαίωμα να λάβει οποιοδήποτε άλλο μέτρο εναντίον τουποδοσφαιριστή που έχει κριθεί ένοχος γιασυμμετοχή σε τέτοιες πράξεις,λαμβάνοντας παράλληλα υπ΄όψιν την αρχή της διαχείρισης των προσωπικώνδεδομένων.

10. Επίλυση διαφορών

Κάθε διαφοράμεταξύ των μερών επιλύεται από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης ΟικονομικώνΔιαφορών και σε δεύτερο βαθμό από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ε.Π.Ο.

11. Ποδοσφαιρικοί Κανονισμοί

11.1. Οιποδοσφαιρικοί κανονισμοί είναι τα Καταστατικά, Κανονισμοί και Αποφάσεις των FIFA, UEFA, Ε.Π.Ο. και, όπου χρήζουν εφαρμογής,της οικείας Επαγγελματικής Ένωσης.

11.2. Ηομάδα και ο ποδοσφαιριστής οφείλουν να συμμορφώνονται με τα Καταστατικά,Κανονισμούς και Αποφάσεις των FIFA,UEFA, Ε.Π.Ο.καθώς επίσης και της οικείας Επαγγελματικής Ένωσης (αν χρήζουν εφαρμογής) ταοποία συνιστούν αναπόσπαστο μέρος αυτής της συμφωνίας- αυτό αναγνωρίζεται απότα μέρη μέσω της υπογραφής τους.

11.3. Ηομάδα και ο ποδοσφαιριστής αναγνωρίζουν πως οι παραπάνω αναφερόμενοιποδοσφαιρικοί κανονισμοί δύναται να τροποποιούνται περιοδικά.

12. Οποδοσφαιριστής κατανοεί ότι τα βασικά στοιχεία των δεδομένων προσωπικούχαρακτήρα του παρόντος θα τηρούνται από τα πρόσωπα στα οποία κατατίθεται τοπαρόν (Ε.Π.Ο., διοργανώτρια αρχή, ΠΣΑΠ) για χρονικό διάστημα έως και τριών ετώνμετά τη λήξη της νόμιμης διάρκειάς του.

13. Στηνπαρούσα συμφωνία εκτός των δύο μερών συμμετείχαν και οι υπογράφοντες το παρόνσυμβόλαιο (Διαμεσολαβητής μετεγγραφών – διερμηνέας – γονείς ανηλίκου). Με τηνυπογραφή του παρόντος συμβολαίου, ο ποδοσφαιριστής έλαβε ένα αντίγραφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα