Προγνωστικά Στοιχήματος: Πιεσμένη η Κύπρος, δύσκολη στο γκολ η Βόρεια Ιρλανδία

13:38 5/6/2022 - Πηγή: Sport 24

Για τον όμιλο, στο οποίο μετέχει και η εθνική Ελλάδος, η Κύπρος φιλοξενεί απόψε στη Λάρνακα τη Βόρεια Ιρλανδία (19:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24), στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Nations League 2022/23.

Κύπρος
- Βόρεια Ιρλανδία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Κύπρος στην πρεμιέρα της έχασε εντός έδρας 2-0 από το Κόσοβο, πραγματοποιώντας μία διπρόσωπη εμφάνιση. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν συμπαγής και είχε ελαφρώς το πάνω χέρι στο ματς. Στο δεύτερο όμως, έχασε κυριολεκτικά την... μπάλα. Το Κόσοβο έφτιαχνε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και ήταν θέμα χρόνου η άμυνα της Κύπρου να λυγίσει.

Με δύο γκολ σε διάστημα 13 λεπτών (65'-78') οι Κοσοβάροι έφτασαν τελικά δίκαια στην επικράτηση, σε ένα παιχνίδι όπου είχαν μόλις δύο τελικές στο πρώτο ημίχρονο κι έκαναν 16 στο δεύτερο!

Η απογοητευτική εμφάνιση μετά το 45' είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν αποδοκιμασίες προς τους παίκτες και τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Νίκο Κωστένογλου. Για την Κύπρο, το αποψινό ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία έχει αποκτήσει πλέον χαρακτήρα τελικού, διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η ομάδα να υποβιβαστεί στη League D.

Επίσης, οι Κύπριοι έχουν μεγάλη ανάγκη ένα θετικό αποτέλεσμα, αφενός για να γυρίσουν λίγο το αρνητικό κλίμα, αφετέρου για να βάλουν στοπ στις αποτυχίες, καθώς μετρούν εννιά ήττες στα τελευταία 12 παιχνίδια (1-2-9).

Οι μπουκ θεωρούν καθαρό φαβορί τη Βόρεια Ιρλανδία στο 1.90, κυρίως λόγω της κάκιστης εικόνας της Κύπρου στο β' μέρος με το Κόσοβο. Οι Βόρειο Ιρλανδοί πάντως επιβεβαιώθηκε και στην ήττα με 1-0 από την Ελλάδα, ότι έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα στο κομμάτι της δημιουργίας και της παραγωγής. Ναι μεν, η ομάδα του Ιαν Μπάρακλαφ πίεσε για την ισοφάριση στο τελευταίο μισάωρο, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει ούτε μία καθαρή φάση.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Βόρεια Ιρλανδία μετράει οκτώ Under 1,5 στα 13 πιο πρόσφατα παιχνίδια της, μένοντας άσφαιρη επτά φορές. Αντίστοιχα, η Κύπρος απέτυχε να σκοράρει στα 14 από τα τελευταία 20 ματς. Λογικά πάμε για ματς λεπτομερειών, όπως δείχνουν άλλωστε και τα 1.50-1.55 του Under 2,5. Με το σχετικό ρίσκο κρατάμε το 0-1 γκολ στο 2.60, το οποίο επιβεβαιώθηκε στις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους (0-0 τόσο το 2014 όσο και το 2002 σε φιλικά ματς).

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

ΚύπροςΒόρεια Ιρλανδία: Under 1,5 (απόδοση 2.60), 19:00
Keywords
Τυχαία Θέματα