Προγνωστικά ΝΒΑ: Παιχνίδι ειδικών συνθηκών για τους Μπακς

Στο Τορόντο, οι Ράπτορς υποδέχονται τους Καβαλίερς (25/03 01:30 Live από το SPORT24) σε ένα κομβικό ματς για την είσοδο στην εξάδα της Ανατολής. Αυτή τη στιγμή το Κλίβελαντ είναι στην έκτη θέση, ένα παιχνίδι μπροστά από το έβδομο Τορόντο και ένα πίσω από το πέμπτο Σικάγο.

Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες. Οι μεν Καβς έχασαν εντός έδρας από τους Λέικερς, οι δε Ράπτορς εκτός έδρας από το Σικάγο, σε ένα παιχνίδι που ήταν εμφανώς κουρασμένοι αφού ήταν back to back.

Το Κλίβελαντ έχει κερδίσει

φέτος τρεις φορές το Τορόντο, ωστόσο στις δύο συναντήσεις τους, οι Ράπτορς παρατάχθηκαν χωρίς τους δύο κορυφαίους σκόρερ τους (Σιακάμ, ΦανΦλιτ) και στην τρίτη δίχως ολόκληρη την πεντάδα τους.

Τα δεδομένα για απόψε είναι ασφαλώς πολύ διαφορετικά, αφού οι Ράπτορς έχουν σαφώς λιγότερα προβλήματα (αμφίβολοι οι Τρεντ Τζούνιορ και Ανουνόμπι), την ώρα που οι Καβς συνεχίζουν σταθερά εκτός με τους Αλεν και Ρόντο.

Γενικά, μέσα στον Μάρτιο, η εικόνα του Τορόντο είναι πιο πειστική με οχτώ νίκες σε 13 ματς, έναντι πέντε του Κλίβελαντ σε 12. Μάλλον υπερβολικό να κάνει φέτος και τέταρτη νίκη η ομάδα του Μπίκεσταφ απέναντι στους πρωταθλητές του 2019. Αποδεκτός ο άσος στο 1.70 με -2,5 πόντους.

Νέα Ορλεάνη - Σικάγο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Πολύ ενδιαφέρον βαθμολογικά ματς και στη Νέα Ορλεάνη (25/03 02:00 Live από το SPORT24), αφού οι Πέλικανς (30-42) παλεύουν για μία θέση στο play-in tournament της Δύσης και οι Μπουλς (42-30) πασχίζουν να διατηρηθούν στην πρώτη εξάδα της Ανατολής.

Το Σικάγο προέρχεται από τη συντριβή με 28 πόντους στο Μιλγουόκι. Αυτή ήταν η έβδομη ήττα στα τελευταία οχτώ εκτός έδρας ματς. Απόψε μάλιστα, οι "ταύροι" θα αγωνιστούν χωρίς τον ηγέτη τους, ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος φέτος έχει χάσει μέχρι στιγμής μόλις τέσσερα ματς στη regular season.

Χωρίς τον ΝτεΡόζαν είναι λογικό να δίνονται φαβορί οι Πέλικανς, οι οποίοι πάντως έχουν κι αυτοί doubtful τον Μπράντον Ινγκραμ. Ο άσος στο 1.60 κρίνεται νορμάλ τιμή.

Μπορούμε βέβαια να δούμε και την περίπτωση του ΛαΒιν για πρώτο σκόρερ στο 2.15. Ο 27χρονος άσος θα πρέπει απόψε να καλύψει επιθετικά και το κενό του ΝτεΡόζαν, άρα αναμένεται να πάρει σαφώς περισσότερες προσπάθειες. Ούτως ή άλλως είναι χαρισματικός εκτελεστικά, σημειώνει φέτος 24,5 πόντους και στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν με τη Νέα Ορλεάνη είχε βάλει 32.

Μιλγουόκι - Ουάσινγκτον: Προγνωστικά και Ανάλυση

Παιχνίδι ειδικών συνθηκών (25/03 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24) για το Μιλγουόκι (45-27), το οποίο θα φιλοξενήσει την Ουάσινγκτον (30-41) δίχως τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κρις Μίντλετον. Ακόμη κι έτσι βέβαια, οι Μπακς είναι φαβορί απέναντι στους Γουίζαρντς, οι οποίοι έχασαν τα επτά από τα τελευταία οχτώ παιχνίδια τους.

Οι "μάγοι" ηττήθηκαν τη Δευτέρα από το Χιούστον, που έχει το χειρότερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και συμπλήρωσαν επτά διαδοχικές ήττες εκτός έδρας. Συν τοις άλλοις, είναι νοκ άουτ για απόψε ο κορυφαίος τους παίκτης, Κάιλ Κούζμα.

Γενικά, οι Γουίζαρντς είναι τόσο κακοί, που δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε ακόμη κι αν ανεβάσουμε το χάντικαπ σε διψήφια επίπεδα. Προτιμότερο να ζητήσουμε ένα combo με τους πόντους του Χολιντέι και του Αλεν, που εκ των πραγμάτων θα πρέπει να βγουν μπροστά, από τη στιγμή, που λείπουν οι δύο καλύτεροι σκόρερ των Μπακς. Στο 2.37 να σημειώσει ο Χολιντέι τουλάχιστον 22 πόντους και ο Αλεν 10. Ο πρώτος είχε 27 στο τελευταίο ματς με τους Μπουλς και ο δεύτερος έπιασε διψήφιο νούμερο πέντε φορές στα επτά προηγούμενα παιχνίδια.

Ντένβερ - Φοίνιξ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το Φοίνιξ (59-14) αποδεικνύει πόσο καλή ομάδα είναι, αφού συνεχίζει να κερδίζει ακόμη και με απουσίες. Οι Σανς έφτασαν τις έξι σερί νίκες, σκοράροντας 128,9 πόντους ανά 100 κατοχές σε αυτό το διάστημα και 130,2 κατά μέσο όρο! Προφανώς πρόκειται για εντυπωσιακό offensive rating αν αναλογιστούμε ότι οι πρωταθλητές της Δύσης δεν είναι και πλήρεις.

Την Τετάρτη, το σύνολο του Μόντι Γουίλιαμς επικράτησε εκτός έδρας της φορμαρισμένης Μινεσότα και απόψε δίνει back to back στη Mile High City (25/03 03:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Το Ντένβερ (43-30) αναμένεται πιο φρέσκο και για αυτό δίνεται οριακά φαβορί. Έχει επίσης και πολύ πιο ισχυρό κίνητρο, αφού αν κερδίσει απόψε θα αφήσει πίσω τους Τίμπεργουλβς δύο παιχνίδια και θα πάρει βαθιά ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για να διατηρηθεί στην εξάδα.

Οι Νάγκετς, παρότι έχουν ρεκόρ 3-4 στα τελευταία επτά ματς, επιθετικά είναι σε καλή φάση, αφού σημειώνουν 117,7 πόντους ανά 100 κατοχές σε αυτό το διάστημα. Με βάση τη φόρμα τους, και την πιθανή επιστροφή του Κρις Πολ (δίνεται probable για απόψε), το Over 228,5 μοιάζει νορμάλ επιλογή στο 1.65, αφού ο νικητής λογικά θα ξεπεράσει τους 115.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Τορόντο – Κλίβελαντ: 1 -2,5 (απόδοση 1.70), 01:30 Νέα Ορλεάνη – Σικάγο: ΛαΒιν Πρώτος Σκόρερ (απόδοση 2.15), 02:00 Μιλγουόκι – Ουάσινγκτον: Χολιντέι 22+ πόντοι & Αλεν 10+ πόντοι (απόδοση 2.37), 02:00 Ντένβερ – Φοίνιξ: Over 228,5 (απόδοση 1.65), 03:00
Keywords
Τυχαία Θέματα