Προγνωστικά ΝΒΑ: Με το κίνητρο των Μπουλς στο 1.65 και τη νίκη των Λέικερς στο 1.75

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι το Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (10-1) – Σικάγο Μπουλς (8-3), ανάμεσα στις δύο ομάδες που έχουν το κορυφαίο ρεκόρ σε Δύση και Ανατολή αντίστοιχα (13/11 05:00 Live από το SPORT24).

Οι Γουόριορς τα πάνε περίφημα φέτος, έχουν το καλύτερο net rating (-13,1) στο ΝΒΑ και το καλύτερο defensive rating (99,2) και όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχουν επιστρέψει ο Κλέι Τόμπσον και ο Τζέιμς Γουάιζμαν! Οι "πολεμιστές"

μετρούν έξι σερί νίκες, όλες όμως απέναντι σε αντιπάλους με αρνητικό ρεκόρ. Η μοναδική εντός έδρας νίκη για την ομάδα του Στιβ Κερ, απέναντι σε αντίπαλο με ρεκόρ άνω του 50%, είναι επί των Κλίπερς στην πρεμιέρα της σεζόν.

Οι Μπουλς από την άλλη είναι μία ολοκαίνουρια ομάδα φέτος και παρότι είχαν τις back to back ήττες από τους Σίξερς, συνολικά έχουν αφήσει άριστες εντυπώσεις. Για τους "ταύρους" η κόντρα με τους Γουόριορς είναι ένα γερό crash test αποδείξεων για το πόσο ψηλά μπορούν να στοχεύουν φέτος, επομένως αναμένεται να παίξουν με πολύ μεγάλη σπίθα.

Οι στοιχηματικές εταιρίες βέβαια, δίνουν φαβορί το Γκόλντεν Στέιτ σε τιμές λίγο πάνω από το 1.40, ωστόσο το ματς προμηνύεται αρκετά επικίνδυνο για την παρέα του Κάρι, παρά την απουσία του Νίκολα Βούτσεβιτς.

Ο ΝτεΡόζαν μπορεί να πληγώσει την άμυνα των Γουόριορς από μέση απόσταση, ο ΛαΒιν συνεχίζει να σκοράρει σταθερά πάνω από 20 πόντους, ο Καρούζο είναι λίρα εκατό από τον πάγκο και ο Λόνζο Μπολ έχει κάνει τρομακτική πρόοδο από το τρίποντο σουτάροντας με το εξωπραγματικό 44,7%! Ο τελευταίος προέρχεται από μία μαγική εμφάνιση με 7/10 τρίποντα στο 117-107 επί των Μάβερικς.

Γενικά, οι Μπουλς έχουν τα όπλα για να κοντράρουν τους Γουόριορς και σίγουρα το μεγάλο κίνητρο να σπάσουν ένα σερί οχτώ ηττών εναντίον τους. Στο τέλος μπορεί να μην τα καταφέρουν, αλλά θα είναι τουλάχιστον ανταγωνιστικοί. Το διπλό με +7,5 πόντους στο 1.65.

Λέικερς - Τίμπεργουλβς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Λος Αντζελες Λέικερς (7-5) φιλοξενούν τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς (3-7) στο Staples Center (13/11 05:30 Live από το SPORT24) και προσφέρονται φαβορί στο 1.70. Προφανώς ο άσος θα ήταν πολύ πιο χαμηλά αν έπαιζε ο Λεμπρόν Τζέιμς. Ο Βασιλιάς αγωνίστηκε για τελευταία φορά φέτος στις 3/11 κόντρα στο Χιούστον. Την περασμένη Πέμπτη οι Λέικερς ενημέρωσαν ότι ο Λεμπρόν θα μείνει εκτός τουλάχιστον μία εβδομάδα και το πιθανότερο είναι πως δεν θα ρισκάρει να παίξει απέναντι στη Μινεσότα.

Οι Λέικερς χωρίς τον Τζέιμς στο παρκέ έχουν φέτος ρεκόρ 3-2 και προέρχονται από δύο κολλητές νίκες στην παράταση επί των Χιτ και των Χόρνετς. Στον αντίποδα, οι "λύκοι" κέρδισαν τα πρώτα δύο ματς της σεζόν και έκτοτε τρέχουν ρεκόρ 1-7. Μάλιστα ταξίδεψαν στο LA προερχόμενοι από έξι διαδοχικές ήττες, εκ των οποίων οι τέσσερις με διψήφια διαφορά.

Προφανώς, οι πρωταθλητές του 2020 μπορούν να κερδίσουν τη Μινεσότα και χωρίς τη συμβολή του Τζέιμς. Ο Αντονι Ντέιβις και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ αρκούν. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως ο AD κάνει συνήθως πάρτι απέναντι στον Καρλ-Αντονι Τάουνς, αφού σε 13 αγώνες καριέρας εναντίον του σκοράρει κατά μέσο όρο 31,8 πόντους!

Αντίστοιχα, ο Γουέστμπρουκ είναι ικανός να… ισοπεδώσει τον πολύ σοφτ Ντ’Αντζελο Ράσελ και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι στα προηγούμενα 11 παιχνίδια που βρέθηκαν αντίπαλοι, ο άσος των Λέικερς μέτρησε 10 νίκες με 25,1 πόντους κατά μέσο όρο, 10 ριμπάουντ και 10,8 ασίστ.

Συμπερασματικά, ο άσος του LA στο 1.75 στέκεται απέναντι στη ντεφορμέ Μινεσότα.

Γκρίζλις - Σανς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Μέμφις το σετ του αγώνα δεν είχε και πολύ λογική με τον άσο φαβορί στο 1.85. Λογικά οι αποδόσεις γύρισαν τούμπα και φαβορί πέρασαν οι φορμαρισμένοι Σανς (13/11 03:00 Live από το SPORT24).

Το Φοίνιξ έχει αμφίβολο τον αξιόπιστο σούτινγκ γκαρντ Σάμετ και εξαιρετικά αμφίβολο τον βασικό του σέντερ Έιτον, παρόλα αυτά οι ΜακΓκι και Καμίνσκι μπορούν να καλύψουν το κενό στη ρακέτα. Ειδικά, ο Καμίνσι έρχεται από παιχνίδι καριέρας κόντρα στους Μπλέιζερς, όπου σκόραρε 31 πόντους.

Σε κάθε περίπτωση, οι Σανς τρέχουν σερί έξι νικών και θα ήταν παράλογο να μείνει το διπλό αουτσάιντερ απέναντι στη χειρότερη άμυνα του ΝΒΑ (112,4 defensive rating). Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή, που τραυματίστηκε ο Ανταμς και θεωρείται αμφίβολος.

Η αξία λοιπόν εδώ χάθηκε, υπάρχει ωστόσο ενδιαφέρον στο line πόντων του Ντέσμοντ Μπέιν. Ο σούτινγκ γκαρντ του Μέμφις στα πρώτα δέκα ματς της σεζόν είχε χρόνο συμμετοχής πάνω από 30 λεπτά. Στο τελευταίο με τη Σάρλοτ έπαιξε μόλις 21 και σημείωσε μόνο 2 πόντους.

Αυτό συνέβη γιατί του "έκλεψε" χρόνο ο Ντίλον Μπρουκς, που επέστρεψε από τραυματισμό. Παρόλα αυτά, ο Μπρουκς κόντρα στους Σανς δεν θα αγωνιστεί, άρα θα αναβαθμιστεί εκ νέου ο ρόλος του Μπέιν. Το όριο έχει βγει στους 14,5 πόντους, με τον Μπέιν να το έχει ξεπεράσει φέτος 7/11 φορές. Στο 1.98 η συγκεκριμένη επιλογή.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μέμφις - Φοίνιξ: Ντέσμοντ Μπέιν Over 14,5 πόντους (απόδοση 1.98), 03:00 Γκόλντεν Στέιτ - Σικάγο: 2 +7,5 (απόδοση 1.65), 05:00 Λ.Α. Λέικερς - Μινεσότα: 1 (απόδοση 1.75), 05:30
Keywords
Τυχαία Θέματα