Προγνωστικά Ισπανία: Με Μπαράχα στον πάγκο η Βαλένθια

Η 22η αγωνιστική της La Liga ολοκληρώνεται απόψε με το πολύ μεγάλο παιχνίδι για την παραμονή, ανάμεσα στην προτελευταία Χετάφε και τη 18η Βαλένθια (22:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη και ψάχνουν απεγνωσμένα μία νίκη για να ξεκολλήσουν από αυτή.

Η Βαλένθια πορεύτηκε μόλις για τρία ματς με τον υπηρεσιακό Βόρο στον πάγκο της.

Γνώρισε ωστόσο ισάριθμες ήττες και γύρισε άμεσα σελίδα, με τη διοίκηση να παραδίδει τη σκυτάλη στον εμβληματικό για το σύλλογο, Ρούμπεν Μπαράχα.

Ο Μπαράχα φόρεσε για μία δεκαετία τη φανέλα της ομάδας ως ποδοσφαιριστής και τώρα την αναλαμβάνει ως προπονητής, ίσως στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της. Οι "νυχτερίδες" έχουν κερδίσει μόνο έναν βαθμό στις τελευταίες επτά αγωνιστικές (0-1-6) και κινδυνεύουν σοβαρά με υποβιβασμό στη Segunda, για πρώτη φορά μετά το 1987!

Η αλήθεια είναι πως Μπαράχα, ως τεχνικός, δεν έχει να επιδείξει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία στο ενεργητικό του, έχοντας δουλέψει στο παρελθόν σε Έλτσε, Βαγιεκάνο, Σπόρτινγκ Χιχόν, Σαραγόσα και Τενερίφη. Ωστόσο, η άρρηκτη σύνδεσή του με τη Βαλένθια, δημιουργεί ένα θετικό πλαίσιο και υπάρχει η πίστη ότι η Βαλένθια θα ανακάμψει.

Στον αντίποδα, η Χετάφε έρχεται από δύο κολλητές ισοπαλίες 1-1 με Ράγιο και Ατλέτικο και συμπλήρωσε έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-2-4). Δραματικό το ματς με τη Βαγιεκάνο. Έμεινε πίσω με αυτογκόλ στο 38, έχασε πέναλτι στο 51', έμεινε με δέκα στο 54', κατάφερε ωστόσο να ισοφαρίσει με παίκτη λιγότερο στο 77' και τελικά απέφυγε την ήττα, καθώς ο γκολκίπερ Σόρια έπιασε πέναλτι της Ράγιο στο 87'.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στον πάγκο της Χετάφε βρίσκεται ο πολύπειρος Κίκε Σάντσεθ Φλόρες, ο οποίος στο παρελθόν έχει καθοδηγήσει και τη Βαλένθια. Για τον Φλόρες το παιχνίδι με τις "νυχτερίδες" είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς σε ενδεχόμενο ήττας μπορεί να τεθεί θέμα απομάκρυνσής του.

Από τη μία λοιπόν, έχουμε ντεμπούτο νέου τεχνικού και από την άλλη έναν πιεσμένο προπονητή, που φλερτάρει με την απόλυση. Ένα κλικ επομένως πηγαίνει στους φιλοξενούμενους, ωστόσο οι σημαντικές απουσίες του εξτρέμ Σάμου Καστιγέχο (3 γκολ) και του Καβάνι (5 γκολ), μας υποχρεώνουν να πάρουμε και κάλυψη.

Η διπλή ευκαιρία (Χ2) προσφέρεται στο 1.45 και μαζί με το πιθανό Under 2,5 αγγίζουμε τον διπλασιασμό. Σε ένα τόσο κρίσιμο ματς για την παραμονή, δύσκολα θα ανοίξει ο ρυθμός και το σκορ. Άλλωστε, η Χετάφε μετράει φέτος 13 Under 2,5 και 9/11 στα τελευταία της παιχνίδια.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Χετάφε – Βαλένθια: Χ2 & Under 2,5 (απόδοση 1.98), 22:00
Keywords
Τυχαία Θέματα