Προγνωστικά Γαλλία: Η σοβαρή Μαρσέιγ και τα Goal/Goal της Ρεν

Εμβόλιμη αγωνιστική στη Ligue 1 με φουλ πρόγραμμα. Στο Βελοντρόμ, η Μαρσέιγ υποδέχεται τη Ναντ και είναι φαβορί στο 1.60 (22:00 Novasports Start, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Χόρχε Σαμπαόλι βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο +3 από τη Ρεν και παλεύει να διατηρήσει τα κεκτημένα της.

Η Μαρσέιγ έτρεξε ένα σερί οχτώ νικών σε όλες τις διοργανώσεις, κερδίζοντας

μεταξύ άλλων και δύο φορές τον ΠΑΟΚ για το Conference League. Αυτό το σερί σταμάτησε την Κυριακή στο Παρίσι, καθώς οι Μασσαλοί ηττήθηκαν στο γαλλικό κλάσικο με 2-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν. Παρόλα αυτά, επιβεβαίωσαν πως βρίσκονται σε ικανοποιητική αγωνιστική κατάσταση, αφού πραγματοποίησαν ανταγωνιστική εμφάνιση.

Η Ναντ από την πλευρά της, έχει κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα φέτος, ωστόσο δεν έχει πλέον χειροπιαστό στόχο στη Ligue 1. Το μυαλό της τρέχει περισσότερο στον τελικό κυπέλλου της 7ης Μαΐου με τη Νις. Εκεί είναι όλο του ζουμί για τα "καναρίνια", τα οποία απόψε δεν θα έχουν στη σύνθεσή τους, τον πολύτιμο χαφ Σιριβέγια (3 γκολ), που τραυματίστηκε.

Για τη Μαρσέιγ είναι εκτός ο σημαντικός εξτρέμ Ουντέρ, επιστρέφει ωστόσο ο κορυφαίος φορ του ρόστερ, Μίλικ. Ο άσος έχει το προβάδισμα και μπορεί να συνδυαστεί με το Under 3,5 σε απόδοση 2.25, στη λογική ότι η Ολιμπίκ έχει βγάλει πολύ βαρύ πρόγραμμα, επομένως θα κοιτάξει με επαγγελματικό τρόπο να πάρει το τρίποντο απόψε. Άλλωστε, η Ναντ μετράει 8/10 Under 2,5 στις τελευταίες αγωνιστικές και μόνο δύο από τις δέκα ήττες της φέτος ήρθαν με Over 3,5.

Προγνωστικά Γαλλία: Από σερί Goal/Goal η Ρεν

Πολύ σημαντικό παιχνίδι για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι και το Στρασβούργο – Ρεν (22:00 Live από το SPORT24). Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε απόσταση μόλις τριών βαθμών. Το Στρασβούργο είναι στην 5η θέση, η οποία βγάζει στο Conference League.

Η Ρεν είναι στην τρίτη, που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, εκτός κι αν η ομάδα που κερδίσει το φετινό Europa League, βγει στους ομίλους του Champions League μέσα από το πρωτάθλημα της χώρας της. Σε αυτήν την περίπτωση και η τρίτη θέση της Ligue 1 θα δώσει απευθείας εισιτήριο στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το Στρασβούργο τρέχει ένα αήττητο σερί 10 αγωνιστικών με έξι ωστόσο ισοπαλίες (4-6-0). Τελευταία το 1-1 με την Τρουά εκτός έδρας, όπου το σκορ διαμορφώθηκε με δύο πέναλτι.

Στον αντίποδα, η Ρεν μετά από εξαιρετικό σερί επτά αγώνων (6-1-0) προσγειώθηκε ανώμαλα, χάνοντας με 2-3 από τη Μονακό. Αυτό ήταν το πέμπτο σερί Goal/Goal για την ομάδα του Ζενεζιό και έβδομο στα τελευταία οχτώ ματς.

Η Ρεν είναι η καλύτερη επίθεση της Ligue 1 μετά την Παρί και έχει σε τρομερή κατάσταση τον φορ Μαρτέν Τεριέ, ο οποίος σκοράρει πέντε διαδοχικές αγωνιστικές, φτάνοντας αισίως τα 19 γκολ. Από την άλλη, το Στρασβούργο σε 16 εντός έδρας ματς φέτος, έμεινε άσφαιρο μόλις τρεις φορές. Λογική επιλογή το Goal/Goal στο 1.75.

Προγνωστικά Γαλλία: Σε φόρμα ο Τοκό Εκαμπί

Τέλος, η Λιόν παίζει στην Μπρεστ σε ένα παιχνίδι που οφείλει να το πάρει για να πλησιάσει την πεντάδα (22:00 Live από το SPORT24). Ο σύλλογος πέρασε δύσκολες στιγμές μετά τον αποκλεισμό από τη Γουέστ Χαμ στα προημιτελικά του Europa League, καθώς σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια από οπαδούς της.

Η ομάδα του Πέτερ Μπος πάντως, αντέδρασε άμεσα και στο τελευταίο της παιχνίδι για το πρωτάθλημα, συνέτριψε με 6-1 την Μπορντό. Με έξι αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, η Λιόν πρέπει να κάνει ένα δυνατό φίνις, για να σώσει τη σεζόν με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Μπρεστ δεν κυνηγάει τίποτα στο πρωτάθλημα, έχει εξασφαλίσει την παραμονή της, αλλά δεν μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο.

Το διπλό βέβαια είναι αρκετά χαμηλά (1.80) για τα αναξιόπιστα δεδομένα της φετινής Λιόν, η οποία έχει κάνει μόλις τέσσερις νίκες σε 15 μακριά από την έδρα της. Δεν μπορούμε ωστόσο να παραβλέψουμε την εξαιρετική φόρμα του Τοκό Εκαμπί. Ο Καμερουνέζος άσος έστειλε τη χώρα του στο Μουντιάλ με δικό του γκολ κόντρα στην Αλγερία και μετά την επιστροφή του από τις διεθνείς υποχρεώσεις, σκόραρε τόσο κόντρα στο Στρασβούργο, όσο και με την Μπορντό την περασμένη Κυριακή. Το anytime του 29χρονου φορ προσφέρεται στο 2.40 και σε combo με το διπλό αγγίζει τον τριπλασιασμό.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μαρσέιγ – Ναντ: 1 & Under 3,5 (απόδοση 2.25), 22:00 Στρασβούργο – Ρεν: Goal/Goal (απόδοση 1.75), 22:00 Μπρεστ – Λιόν: Τοκό Εκαμπί Να σκοράρει (απόδοση 2.40), 22:00
Keywords
Τυχαία Θέματα