Προγνωστικά Μπάσκετ: Για το sweep και τον τίτλο στο 2.12 η Εφές του Αταμάν

Η Εφές Αναντολού απέχει μία νίκη από την κατάκτηση του 16ου πρωταθλήματος Τουρκίας στην ιστορία της. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν υπερασπίστηκε το πλεονέκτημα έδρας στα πρώτα δύο ματς της σειράς των τελικών με την Καρσίγιακα και απόψε έχει την ευκαιρία να κάνει το sweep μέσα στη Σμύρνη.

Μπορεί λοιπόν, το σημερινό ματς να είναι το τελευταίο του κόουτς Αταμάν στον πάγκο της Εφές, πριν εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Ο πολύπειρος Τούρκος τεχνικός είχε δηλώσει πως θέλει να φύγει από την Εφές ως πρωταθλητής και όλα δείχνουν ότι θα τα καταφέρει.

Στο Game 1, η Εφές... τρόμαξε στο φινάλε, αλλά τελικά επικράτησε με 82-78, έχοντας για κορυφαίο σκόρερ τον Βασίλιε Μίτσιτς με 24 πόντους. Το Game 2 αποδείχθηκε σαφώς πιο εύκολη υπόθηση. Η Καρσίγιακα ήταν ανταγωνιστική για τρία δεκάλεπτα, ωστόσο στο τέταρτο η Εφές κέρδισε με επί μέρους σκορ 27-14 και έφτασε τελικά άνετα στο 2-0, με 85-68. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο Ελάιτζα Μπράιαντ με 23 πόντους και με 20 ο Αμάτ Εμπαγιέ, ο οποίος αγωνίστηκε πάνω από 38 λεπτά!

Μοναδικό αρνητικό για την Εφές ήταν ο τραυματισμός του Γουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος έπαιξε μόλις 05:44 και δεν επέστρεψε ξανά στο παρκέ. Για τον Αμερικανό φόργουορντ η σεζόν τελείωσε εδώ, επομένως μένει να φανεί ποιον από τους τέσσερις ξένους που είχε εκτός ρόστερ (Μπομπουά, Ζίζιτς, Σίγκλετον, Ντάνστον), θα ενεργοποιήσει για το αποψινό ματς ο Εργκίν Αταμάν. Το προβάδισμα λογικά έχει ο Ροντρίγκ Μπομπουά.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Οφούκ Σαρίτσα θα προσπαθήσει να δώσει παράταση στους τελικούς, εκμεταλλευόμενη την καυτή της έδρα, η οποία θα είναι κατάμεστη. Η Καρσίγιακα είχε ρεκόρ 13-2 στη Σμύρνη στην κανονική διάρκεια και 3-0 στα playoffs κόντρα σε Μπούρσασπορ και Τουρκ Τέλεκομ. Βέβαια, η Εφές είναι αντίπαλος άλλου διαμετρήματος και παρά την απουσία του Κλάιμπερν, προσφέρεται και απόψε φαβορί στους 4,5 πόντους.

Το ξερό διπλό προσεγγίζει το 1.50 και σε συνδυασμό με το Over 11,5 πόντους του Εμπαγιέ ξεπερνάει το 2.10. Με τον Κλάιμπερν εκτός, ο Γάλλος φόργουορντ αναμένεται να παίξει ξανά πάνω από 35 λεπτά. Στους δύο τελικούς με την Καρσίγιακα έχει σημειώσει κατά μέσο όρο 17,5 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν και στο τελευταίο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, όπου έβαλε 16 πόντους σε 31 λεπτά συμμετοχής.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Καρσίγιακα – Εφές: 2 & Εμπαγιέ Over 11,5 πόντοι (απόδοση 2.12), 18:00
Keywords
Τυχαία Θέματα