Προγνωστικά Αγγλία: Κάτω από Λούτον και Σέφιλντ η Τσέλσι

Με το πολύ ιδιαίτερο λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Τότεναμ και την Τσέλσι (22:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24) ολοκληρώνεται απόψε η 11η αγωνιστική της Premier League. Πέρα από τη γνωστή και παραδοσιακή αντιπαλότητα των δύο ομάδων, υπάρχει και ασφαλώς και ο παράγοντας Μαουρίτσιο Ποκετίνο, οποίος καθοδήγησε για πάνω από πέντε χρόνια την Τότεναμ και τώρα θα

την αντιμετωπίσει πρώτη φορά ως αντίπαλος, μετά την απόλυσή του τον Νοέμβριο του 2019.

Ο 51χρονος Αργεντινός τεχνικός, που έφτασε με την Τότεναμ μέχρι τον τελικό του Champions League το 2019, δεν έκρυψε ότι παραμένει συναισθηματικά δεμένος με τα σπιρούνια. Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι πάντα η νίκη, ακόμη κι όταν παίζει με τα παιδιά του. Όσο για το αν θα μπορέσει να δημιουργήσει τόσο ισχυρούς δεσμούς και με την Τσέλσι, όπως στην Τότεναμ, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Ελπίζω να φτάσουμε κάποια στιγμή στο ίδιο επίπεδο. Αν συμβεί αυτό θα σημαίνει ότι τα έχουμε πάει πολύ καλά εδώ".

Το ντέρμπι πάντως με την Τότεναμ, έρχεται μάλλον σε κακό σημείο για τον Ποκετίνο, καθώς η Τσέλσι αδυνατεί να βρει ένα καλό σερί στο πρωτάθλημα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -12 από την τετράδα. Τουλάχιστον, οι μπλε πήραν μία ανάσα στο Λιγκ Καπ, με το 2-0 επί της Μπλάκμπερν, την περασμένη Τετάρτη, μετά το απογοητευτικό 0-2 από την Μπρέντφορντ μέσα στο Stamdord Bridge.

Η Τσέλσι πάντως, έχει συμπληρώσει 15 ήττες μέσα στο 2023 σε επίπεδο Premier League, μία λιγότερη απ’ όσες έκανε μαζί το 2021 και το 2021. Έχει δηλαδή τον χειρότερο απολογισμό στην κατηγορία μετά μόνο από τις Μπόρνμουθ και Έβερτον. Επίσης, μετράει πέντε ήττες στα τελευταία επτά λονδρέζικα ντέρμπι.

Στον αντίποδα, η Τότεναμ με 26 βαθμούς σε 10 αγώνες κάνει το καλύτερό της ξεκίνημα από το 1960/61 κι αν κερδίσει απόψε θα ανέβει ξανά στην κορυφή, πάνω από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι. Τα σπιρούνια, σε περίπτωση που κερδίσουν απόψε θα κάνουν πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2018. Υπενθυμίζεται, ότι η Τότεναμ μετρούσε οκτώ αγώνες χωρίς νίκη κόντρα στην Τσέλσι, μέχρι που την κέρδισε με 2-0 εντός έδρας, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Η ομάδα του Ποκετίνο, μετά το 2-2 με την Αρσεναλ, κέρδισε διαδοχικά με 2-1 τη Λίβερπουλ, 1-0 τη Λούτον, 2-0 τη Φούλαμ και 2-1 την Κρίσταλ Πάλας. Σε αυτό το νικηφόρο σερί, ο Σον σημείωσε τρία γκολ και έφτασε ήδη τα οκτώ φέτος. Την ίδια στιγμή, ο Μάντισον έχει τρία γκολ και πέντε ασίστ, δημιουργώντας με τον Κορεάτη ένα σούπερ δίδυμο.

Στον αντίποδα, ο Ποκετίνο δεν έχει πάρει σχεδόν τίποτα από τον βασικό του φορ, Τζάκσον και δεν αποκλείεται απόψε να προτιμήσει τον Πάλμερ για την κορυφή της επίθεσης. Στα θετικά ότι επιστρέφουν οι Μπρόγια και Μούντρικ για να δώσουν κάποιες έξτρα λύσεις, ωστόσο το απουσιολόγιο εξακολουθεί να είναι μακρύ (Τσάλομπα, Τσίλγουελ, Φοφανά, Λάβια, Ενκουνκού, Τσουκβουεμέκα).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τσέλσι όλο το 2023 είναι η αποτελεσματικότητα. Είναι χαρακτηριστικό πως έχει βάλει 19 γκολ λιγότερα από τα xGoals της, χάνοντας συνολικά 57 μεγάλες ευκαιρίες! Το rate της είναι στο 7,08%, βρίσκεται δηλαδή στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας κάτω ακόμη και από ομάδες όπως οι νεοφώτιστες Λούτον και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Είναι άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι η Τσέλσι έχει μείνει άσφαιρη μέσα στο 2023 σε 14 ματς Premier League, που είναι η χειρότερη επίδοση της κατηγορίας.

Με βάση λοιπόν, τη φόρμα, το μομέντουμ, αλλά και την εμφανή διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους σε επίπεδο αυτοπεποίθησης, ο άσος είναι τίμιο φαβορί στο 2.44.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Τότεναμ - Τσέλσι: 1 (απόδοση 2.44), 22:00
Keywords
Τυχαία Θέματα