Προγνωστικά NBA: Τίμιο φαβορί η Βοστώνη, στο 2.50 το combo της Νέας Ορλεάνης

Ένα από τα αποτελέσματα που προκάλεσε αίσθηση σε αυτό το ξεκίνημα της regular season στο NBA ήταν ασφαλώς η εμφατική νίκη των Πέλικανς μέσα στο Μπρούκλιν με 130-108. Ο περίπατος της Νέας Ορλεάνης απέναντι στο πέμπτο φαβορί για τον τίτλο, συνοδεύτηκε με την εξαιρετική εμφάνιση του Ζάιον Γουίλιαμσον, ο οποίος χρειάστηκε μόλις 30 λεπτά για να σκοράρει 25 πόντους.

Σάρλοτ - Νέα Ορλεάνη

Το Νο.1 στο draft του 2019 έδειξε με το καλημέρα τι είναι ικανός να κάνει αν είναι υγιής. Πλέον είναι αποκλειστικά στο χέρι του να βάλει στο σωστό δρόμο την καριέρα του και να απογειωθεί.

Απόψε, οι Πέλικανς παίζουν κόντρα στους Χόρνετς (22/10 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), οι οποίοι ναι μεν κέρδισαν τους αδύναμους Σπερς με 129-102, ωστόσο δέχθηκαν 58 πόντους μέσα στη ρακέτα. Είναι αλήθεια πως η Σάρλοτ δεν έχει παίκτη για να σταματήσει τον ισοπεδωτικό Ζάιον, ο οποίος αν παίξει με την ίδια όρεξη όπως κόντρα στους Νετς, θα επιβεβαιώσει ξανά το Over 24,5 πόντοι στο 1.85.

Παράλληλα, μπορούμε να ποντάρουμε και στο διπλό, στη λογική ότι οι Χόρνετς θα αγωνιστούν για δεύτερο σερί ματς χωρίς τον κορυφαίο τους παίκτη, ΛαΜέλο Μπολ. Στο 2.50 το combo.

Ιντιάνα - Σαν Αντόνιο

Στο παιχνίδι της Ιντιάνα με το Σαν Αντόνιο (22/10 02:00 Live από το SPORT24), το line στους πόντους του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον έχει βγει με βάση τα περσινά του νούμερα, όπου σημείωνε 17,5 πόντους. Ο νεαρός γκαρντ στην πρεμιέρα με την Ουάσινγκτον έβαλε 26 και επιβεβαίωσε ότι φέτος θα είναι το πρώτο βιολί στην ομάδα του Ρικ Καρλάιλ, από τη στιγμή που οι Πέισερς έκαναν ανταλλαγή τον Μπρόγκντον.

Σημειώνεται, ότι την περσινή σεζόν, στα ματς που έλειψε ο Μπρόγκντον, ο Χαλιμπέρτον είχε κατά μέσο όρο πάνω από 19 πόντους. Στο 1.85 το Over 17,5 του 22χρονου άσου, με το σχετικό ρίσκο μπορούμε να πάμε και λίγο πιο ψηλά στο 20+ για απόδοση άνω του 2.30.

Γουάσινγκτον - Σικάγο

Την περσινή σεζόν ο Ντεμάρ ΝτεΡόζαν μας συστήθηκε ξανά ως ένας από τους σούπερ σταρ στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Έπειτα από τρία άγονα χρόνια στο Σαν Αντόνιο, μετακόμισε στο Σικάγο και στην πόλη των ανέμων βρήκε κίνητρο για να επανέλθει στο προσκήνιο πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Ο 33χρονος ηγέτης των Μπουλς ξεκίνησε το ίδιο δυναμικά και τη φετινή σεζόν, αφού στην πρεμιέρα με το Μαϊάμι, σημείωσε 37 πόντους σε 36 λεπτά και οδήγησε τους “ταύρους” σε μία μεγάλη νίκη κόντρα στην παρέα του Τζίμι Μπάτλερ.

Δεν είναι απλό πράγμα να βάζεις 37 απέναντι σε μία από τις πιο σκληρές άμυνες της λίγκας. Διόλου απίθανο ο ΝτεΡόζαν να συνεχίσει απόψε με μία ακόμη τριαντάρα κόντρα στους Γουίζαρντς (22/10 02:00 Live από το SPORT24), δεδομένου άλλωστε ότι παραμένουν στα πιτς ο ΛαΒιν και ο Λόνζο Μπολ. Υπενθυμίζεται, ότι την περσινή σεζόν, ο άσος των "ταύρων" σημείωσε 30+ πόντους σε 28 παιχνίδια και ειδικά στις δύο επισκέψεις του στην Γουάσινγκτον έβαλε 28 και 32 πόντους αντίστοιχα. Στο 1.82 το Over 27,5 του Ντε Ρόζαν απόψε.

Μαϊάμι - Βοστώνη

Το μεγάλο ματς της βραδιάς διεξάγεται στο Μαϊάμι, εκεί όπου οι Χιτ υποδέχονται τους Σέλτικς (22/10 02:30 Live από το SPORT24). Πρόκειται για το ζευγάρι των περσινών τελικών στην Ανατολή, όπου η Βοστώνη επικράτησε με 4-3.

Παρά τα παρατράγουδα με την υπόθεση του Ιμε Ουντόκα, οι Σέλτικς ξεκίνησαν φέτος από εκεί που έμειναν πέρυσι. Στην πρεμιέρα πέτυχαν μία εντυπωσιακή νίκη επί των Σίξερς (126-117) με το δίδυμο Τέιτουμ-Μπράουν να σημειώνει συνολικά 70 πόντους!

Εξαιρετικός ήταν και ο νεοφερμένος Μάλκολμ Μπρόγκντον, ο οποίος μπορεί φέτος να διεκδικήσει το βραβείο του κορυφαίου έκτου παίκτη της σεζόν. Ο πρώην άσος των Πέισερς και τον Μπακς έβαλε 16 πόντους με 7/11 σουτ, ερχόμενος από τον πάγκο και είναι δεδομένο πως η παρουσία του θα αναβαθμίσει αισθητά το second unit των πρωταθλητών της Ανατολής.

Στον αντίποδα, το Μαϊάμι μοιάζει πολύ δύσκολο φέτος να επαναλάβει την περσινή σεζόν, όπου τερμάτισε πρώτο στην Ανατολή στη regular season. Στους Χιτ θα λείψει σίγουρα η σκληράδα του Πι Τζέι Τάκερ, επίσης ο Κάιλ Λάουρι προέρχεται από τη χειρότερή του σεζόν εδώ και 10 χρόνια, ενώ ο Τζίμι Μπάτλερ, κλασικά δεν “γκαζώνει” ιδιαίτερα πριν τα πλέι οφ.

Γενικά, το Μαϊάμι δεν έχει τη σπίθα και την ορμή της Βοστώνης, η οποία πέρυσι έγραψε ρεκόρ 4-1 μέσα στην έδρα των Χιτ σε κανονική περίοδο και πλέι-οφ. Σωστό φαβορί το διπλό στο 1.80.

Γκόλντεν Στέιτ - Ντένβερ

Εξίσου μεγάλο παιχνίδι είναι το Γκόλντεν Στέιτ – Ντένβερ στη Δύση (22/10 05:00 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24). Οι πρωταθλητές του ΝΒΑ απέναντι σε μία ομάδα που φέτος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις διεκδικήτριες του τίτλου, μετά την επιστροφή των Μάρεϊ και Πόρτερ Τζούνιορ.

Οι Γουόριορς δεν συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στους Λέικερς, στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν. Τώρα βέβαια το εμπόδιο είναι σαφώς μεγαλύτερο. Οι Νάγκετς μάλιστα έχασαν την Τέταρτη από τους ανανεωμένους Τζαζ, επομένως είναι σίγουρο ότι θα κυνηγήσουν απόψε μία πολύ πιο γεμάτη εμφάνιση.

Ο Στιβ Κερ αναμένεται να ανοίξει και πάλι το ροτέισον, αφού όπως ξεκαθάρισε η ομάδα του δεν είναι ακόμη 100% έτοιμη. Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν χρησιμοποίησε 12 παίκτες και από τους βασικούς μόνο ο Κάρι έπαιξε πάνω από 30 λεπτά.

Στη λογική ότι ο Κερ θα μοιράσει ξανά αρκετό χρόνο στους παγκίτες του, πάμε με το +7,5 των Νάγκετς, οι οποίοι διαθέτουν βάθος ως ομάδα και μπορούν να υπερισχύσουν στο δεύτερο ροτέισον. Όσο για το πρώτο, υπάρχει ασφαλώς ο Νίκολα Γιόκιτς, που την προηγούμενη τριετία έγραψε 24,4 πόντους, 13,3 ριμπάουντ και 8,2 ασίστ κόντρα στους Γουόριορς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Σάρλοτ – Νέα Ορλεάνη: 2 & Ζάιον Over 24,5 πόντοι (απόδοση 2.50), 02:00 Ιντιάνα – Σαν Αντόνιο: Χαλιμπέρτον 20+ πόντοι (απόδοση 2.32), 02:00 Γουάσινγκτον – Σικάγο: ΝτεΡόζαν Over 27,5 πόντοι (απόδοση 1.82), 02:00 Μαϊάμι – Βοστώνη: 2 (απόδοση 1.80), 02:30 Γκόλντεν Στέιτ – Ντένβερ: 2 +7,5 (απόδοση 1.65), 05:00
Keywords
Τυχαία Θέματα