Προγνωστικά NBA: Πρεμιέρα με "επικίνδυνους" φιλοξενούμενους

Μετά από αναμονή τεσσάρων μηνών ήρθε και πάλι η ώρα για ξενύχτι καθώς το ΝΒΑ επιστρέφει. Το πρώτο τζάμπολ της σεζόν θα δοθεί στο TD Garden, εκεί όπου οι περσινοί φιναλίστ Σέλτικς θα υποδεχθούν τους φιλόδοξους Σίξερς (19/10 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Βοστώνη - Φιλαντέλφεια: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου βρίσκει τους

δύο οργανισμούς σε εκ διαμέτρου αντίθετο κλίμα. Ενώ η Βοστώνη ήταν για σχεδόν έναν μήνα στην επικαιρότητα για τους λάθους λόγους, η Φιλαντέλφεια από την πλευρά της έκανε 3-4 σοβαρές κινήσεις στην offseason, που βελτίωσαν αισθητά το βάθος στο ρόστερ της.

Πέρυσι, η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της Ανατολής, με τον Τζέιμς Χάρντεν να είναι εντελώς εκτός φόρμας στην postseason. Ο "μούσιας" δούλεψε κατά τη διάρκεια της διακοπής και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επιστρέψει φέτος σε πολύ καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο και θα αρχίσει παράλληλα να βελτιώνει τη χημεία του με τον Τζόελ Εμπίντ.

Για τον Μάξεϊ δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι κάθε χρόνο θα γίνεται καλύτερος. Από εκεί και πέρα, οι Σίξερς μάζεψαν καλούς 3-and-D παίκτες (Τάκερ, Μέλτον, Χάους), που θα θυσιάσουν το κορμί τους στην άμυνα και θα ανοίξουν το γήπεδο στην επίθεση από το τρίποντο. Χρήσιμη προσθήκη μπορεί να αποδειχθεί και ο εκρηκτικός Χάρελ, έστω κι αν στην περίπτωσή του υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά για τον χαρακτήρα του.

Η Βοστώνη στον αντίποδα έφτασε πέρυσι να διεκδικεί το πρωτάθλημα κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ, όμως στους τελικούς μίλησε η πείρα και το βάθος των Γουόριορς. Στην offseason οι Σέλτικς έφεραν στη Βοστώνη τους Μπρόγκτον, Γκρίφιν και Γκαλινάρι, με τον τελευταίο πάντως να τραυματίζεται σοβαρά.

Το βασικό βέβαια θέμα στον οργανισμό είναι η τιμωρία του Ιμε Ουντόκα, ο οποίος παραβίασε εσωτερικό κανονισμό και ως εκ τούτου οι Κέλτες του αφαίρεσαν την ιδιότητα του head coach για έναν χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι φέτος οι Σέλτικς θα πορευτούν με επικεφαλής τεχνικό τον assistant Τζόι Ματσούλια.

Σε ό,τι αφορά στην πρεμιέρα με τους Σίξερς, νοκ άουτ για τους Σέλτικς είναι και ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς. Ο σέντερ της Βοστώνης είναι από τους κορυφαίους rim protector στο ΝΒΑ και ουσιαστικά ήταν εκ των βασικών λόγων που οι Σέλτικς πέρυσι έφτασαν να έχουν την καλύτερη άμυνα της λίγκας (Defensive Rating 106,2).

Ελλείψει του Γουίλιαμς η Βοστώνη δεν έχει άλλον παίκτη να ματσάρει τον Εμπίντ, ο οποίος δεν θα προκαλέσει καμία εντύπωση αν ξεκινήσει με τριαντάρα τη σεζόν. Στην εξίσωση φυσικά πρέπει να προσθέσουμε τον ανανεωμένο Χάρντεν και ότι οι Σίξερς έχουν πλέον τα εργαλεία να κάνουν τη ζωή δύσκολη στον Τέιτουμ και τον Μπράουν, αφού μετά τον Τάιμπουλ, πρόσθεσαν στο δυναμικό τους ακόμη έναν αμυντικό εξολοθρευτή, τον Πι Τζέι Τάκερ. Συμπερασματικά, το διπλό σε τιμές αουτσάιντερ, στο 2.35 είναι value, έστω κι αν οι πρεμιέρες είναι πάντα απρόβλεπτες.

Προγνωστικά NBA: Μακροχρόνιες προβλέψεις έως και 50.00

Γκόλντεν Στέιτ - Λ.Α. Λέικερς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη Δύση έχουμε απόψε την τελετή των δαχτυλιδιών για τους πρωταθλητές Γουόριορς, οι οποίοι ξεκινούν και φέτος ως το πρώτο φαβορί για τον τίτλο (7.00), σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες.

Οι "πολεμιστές" θα αντιμετωπίσουν στην πρεμιέρα της σεζόν τους Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς (19/10 02:30 Cosmote Sport 8HD, Live από το SPORT24). Το Γκόλντεν Στέιτ έχασε ορισμένους παίκτες (Πέιτον, Πόρτερ Τζούνιορ, Μπιέλιτσα, Λι, Τοσκάνο-Αντερσον) από το περσινό ρόστερ, ωστόσο ο βασικός κορμός παραμένει ίδιος. Επίσης, προστέθηκαν οι χρήσιμοι ΝτιΒιντσέντσο και Τζαμάικαλ Γκριν, ενώ ως νέα προσθήκη λογίζεται και ο Τζέιμς Γουάιζμαν, που πέρυσι δεν αγωνίστηκε καθόλου λόγω τραυματισμού στο γόνατο.

Η ομάδα του Στιβ Κερ μονοπώλησε την επικαιρότητα τις προηγούμενες ημέρες, καθώς διέρρευσε βίντεο από την προπόνηση, όπου ο Γκριν γρονθοκόπησε τον Πουλ. Το θέμα πλέον θεωρείται λήξαν, ωστόσο θα φανεί στο παρκέ πόσο έχει επηρεαστεί η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια.

Στον αντίποδα, οι Λέικερς μετά το περσινό "Βατερλό" προχώρησαν σε αλλαγή τεχνικού, με τον Ντάρβιν Χαμ (πρώην βοηθός των Μπακς) να αναλαμβάνει τα ηνία. Το Λ.Α. θα επιχειρήσει φέτος ένα νέο ξεκίνημα με στόχο ασφαλώς την επιστροφή του στα πλέι οφ.

Το θετικό από τη μακρά offseason, είναι ότι οι δύο σούπερ σταρ της ομάδας, ο Τζέιμς και ο Αντονι, είχαν άπλετο χρόνο να ξεκουραστούν, να γεμίσουν μπαταρίες και να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα εν όψει της νέας σεζόν.

Σημειώνεται, ότι και με τους δύο στο παρκέ, οι Λέικερς έχουν ρεκόρ 75-33 σε αγώνες της regular season και ασφαλώς αναμένεται να είναι ανταγωνιστικοί απόψε στο Σαν Φρανσίσκο.

Σε ό,τι αφορά στον Ράσελ Γουέσμπρουκ, προς το παρόν παραμένει στο ρόστερ και φέτος αναμένεται να έχει το ρόλο του έκτου παίκτη, στη λογική ότι θα νιώθει πιο άνετα, όταν δεν είναι δίπλα του η... σκιά του "βασιλιά".

Για βασικός πόιντ-γκαρντ προορίζεται ο νεοφερμένος Πάτρικ Μπέβερλι. Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού αποκτήθηκε για την αμυντική του ικανότητα και την πίεση, που μπορεί να ασκήσει στην μπάλα. Νέα πρόσωπα επίσης, είναι οι Λόνι Γουόκερ και Ντένις Σρέντερ. Ο πρώτος πέρυσι είχε 12,6 πόντους με το Σαν Αντόνιο και λογίζεται για starter, ο δεύτερος είναι προς το παρόν τραυματίας.

Ο Κερ δήλωσε πως οι δικοί του starters δεν είναι ακόμη έτοιμοι να παίξουν 30+ λεπτά, συνεπώς στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν θα ανοίξει αρκετά το ροτέισον, δίνοντας αρκετό χρόνο συμμετοχής στο second unit. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πάμε στο διπλό με +6,5 σε τιμές διπλασιασμού.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Βοστώνη – Φιλαντέλφεια: 2 (απόδοση 2.35), 02:30 Γκόλντεν Στέιτ – Λ.Α. Λέικερς: 2 +6,5 (απόδοση 1.98), 05:30
Keywords
Τυχαία Θέματα