Προγνωστικά NBA: Ντουράντ και Τζορτζ κάνουν τη διαφορά

Στην Ανατολή, το Μπρούκλιν (44-38) υποδέχεται το Κλίβελαντ (44-38) και ο νικητής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των playoffs τη Βοστώνη (02:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24).

Μπρούκλιν - Κλίβελαντ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι Καβαλίερς είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν, καθώς στο ξεκίνημα κανείς δεν περίμενε να φτάσει να διεκδικεί θέση ακόμη και στην πρώτη εξάδα της περιφέρειας. Είναι

χαρακτηριστικό, πως οι μπουκ πριν την έναρξη της regular season τοποθετούσαν το line νικών του Κλίβελαντ στο 26,5 και τελικά η ομάδα του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ έκανε 44!

Οι "ιππότες" ξεκίνησαν εντυπωσιακά τη χρονιά, ωστόσο στάθηκαν πολύ άτυχοι, χάνοντας με σοβαρούς τραυματισμούς πολύτιμα μέλη του ροτέισον, όπως ο Κόλιν Σέξτον και ο Ρίκι Ρούμπιο, που μετέπειτα τον έκαναν ανταλλαγή, για να φέρουν ως αντικαταστάτη του τον Ραζόν Ρόντο.

Πριν το All-Star, οι Καβαλίερς είχαν το 6ο καλύτερο Net Rating (+4,2) και το τρίτο καλύτερο Defensive Rating (105,8) στη λίγκα. Μετά το All-Star, τα νούμερά τους υποχώρησαν αισθητά, πληρώνοντας τον τραυματισμό και του Τζάρετ Αλεν.

Χωρίς τον βασικό τους σέντερ, οι Καβαλίερς έτρεξαν ρεκόρ 9-17 σε 26 ματς και από εκεί που έδειχναν ικανοί να διατηρήσουν τουλάχιστον την έκτη θέση, κατρακύλησαν στην όγδοη.

Πολλές ατυχίες είχε και η σεζόν των Νετς, οι οποίοι ξεκίνησαν ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο και έφτασαν τελικά να διεκδικούν την είσοδο στα playoffs μέσω του play-in. Ο τραυματισμός του Ντουράντ. Το part time στάτους του Ιρβινγκ, ο οποίος άρχισε να παίζει από τον Ιανουάριο και μέχρι τα τέλη Μαρτίου δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στα εντός έδρας ματς. Και φυσικά οι τάσεις φυγής του Χάρντεν, που οδήγησαν στο trade με τη Φιλαντέλφεια, είναι οι τρεις βασικοί λόγοι που εξηγούν γιατί η ομάδα του Στιβ Νας περιορίστηκε στην 7η θέση στη regular season.

Προγνωστικά NBA

Το θετικό πάντως για το Μπρούκλιν, είναι ότι Ντουράντ και Ιρβινγκ είναι πλέον καλά και μαζί μπορούν να απειλήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ανατολή. Οταν αυτοί οι δύο κύριοι πατούν ταυτόχρονα το παρκέ, οι Νετς σκοράρουν σχεδόν 125 πόντους ανά 100 κατοχές και έχουν θετικό Net Rating (+13,2). Στα 17 ματς που έπαιξαν και οι δύο μαζί, τη φετινή σεζόν, το ρεκόρ είναι 11-6 για τους Νετς.

Το Κλίβελαντ είναι μία μαχητική ομάδα, που βασίζεται στην άμυνά του, αλλά χωρίς τον κορυφαίο της αμυντικό, τον Τζάρετ Αλεν, δεν θα είναι εύκολο να φρενάρει το επιθετικό ένστικτο των Νετς. Άλλωστε, η φετινή σειρά μεταξύ των δύο ομάδων, είναι στο 3-1 υπέρ του Μπρούκλιν, με τους Νετς να κερδίζουν το τελευταίο παιχνίδι την περασμένη Παρασκευή, 118-107, με 36 πόντους του ασταμάτητου Κέβιν Ντουράντ.

Ο KD τελείωσε τη regular season με 29,9 πόντους κατά μέσο όρο και μέσα στον Απρίλιο, πέρα από την τριαντάρα στους Καβς, έβαλε επίσης 32 στους Νικς και 55 στους Χοκς! Στο 1.83 να πάρουν την πρόκριση στα playoffs οι Νετς με τουλάχιστον 30 πόντους του πιο χαρισματικού σκόρερ στον πλανήτη.

Μινεσότα - Λ.Α. Κλίπερς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη Μινεάπολις, οι Τίμπεργουλβς (46-36) φιλοξενούν τους Κλίπερς (42-40) σε ένα παιχνίδι, που έχει έπαθλο μία θέση στα playoffs απέναντι τους Μέμφις Γκρίζλις (04:30 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24).

Η Μινεσότα ολοκλήρωσε με θετικό ρεκόρ τη regular season, μόλις για δεύτερη φορά τα τελευταία 17 χρόνια. Επίσης, έκλεισε την κανονική περίοδο, σκοράροντας κατά μέσο όρο σχεδόν 116 πόντους, που είναι η κορυφαία επίδοση στο ΝΒΑ. Η εξαιρετική πορεία των "λύκων" οφείλεται κυρίως στον τρεις φορές All-Star Καρλ-Αντονι Τάουνς, στον Ντ' Αντζελο Ράσελ και φυσικά στον ανερχόμενο σταρ, Αντονι Εντουαρντς.

Η ομάδα του Κρις Φιντς πάντως, έκλεισε τα τελευταία 10 παιχνίδια της με έξι ήττες. Εντελώς αντίθετο είναι το μομέντουμ των Κλίπερς, οι οποίοι στην πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν φαίνεται πως χτύπησαν φόρμα. Η επιστροφή του Πολ Τζορτζ αλλάζει επίπεδο το σύνολο του Ταϊρόν Λου.

Με τον ηγέτη τους στο παρκέ, από τα τέλη Μαρτίου, οι Κλίπερς, των 108,4 πόντων ανά αγώνα, έκαναν ρεκόρ 4-1 και βελτίωσαν κατακόρυφα τα επιθετικά τους νούμερα, σκοράροντας 121 πόντους στη Γιούτα, 130 (με παράταση) στο Σικάγο, 119 στη Νέα Ορλεάνη, 113 στο Φοίνιξ και 117 στο Σακραμέντο.

Με την επιστροφή μάλιστα και του Νόρμαν Πάουελ, το Λ.Α. έχει ακόμη μία ποιοτική λύση στην επίθεσή του. Αν έπαιζε και ο Λέοναρντ, προφανώς οι Κλίπερς θα είχαν βλέψεις ακόμη και για τίτλο.

Προγνωστικά NBA

Σε κάθε περίπτωση, για τους Γουλβς, είναι κακό σταύρωμα οι ανεβασμένοι Κλίπερς. Η Μινεσότα είναι μία σπουδαία επιθετική ομάδα, όμως δεν έχει τη σκληράδα του Λ.Α., το οποίο στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν έπαιξε χωρίς τους δύο αστέρες του και έχτισε χαρακτήρα.

Με τον Τζορτζ τώρα κανονικά διαθέσιμο, οι Κλίπερς έχουν τον παίκτη που μπορεί να πάρει τα μεγάλα σουτ και να κάνει τη διαφορά. Οι μπουκ θεωρούν οριακό φαβορί την έδρα στους 2,5 πόντους. Το πιθανότερο είναι πως όντως θα πέσουν κορμιά απόψε στο Target Center, πάμε λοιπόν με το +4,5 των φιλοξενούμενων στο 1.72.

Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον και το Over 7,5 ριμπάουντ στο 2.15 του Τζορτζ, ο οποίος είναι two way player και εκτός από καλός σκόρερ είναι και εξαιρετικός αμυντικός. Ο 31χρονος άσος στα τελευταία δύο ματς, κατέβασε 8 ριμπάουντ με το Σακραμέντο και 9 με το Φοίνιξ. Διόλου απίθανο φυσικά, ο ηγέτης των Κλίπερς να φτάσει και στο double-double στο 3.30, αφού λογικά θα μείνει στο παρκέ πάνω από 35 λεπτά.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπρούκλιν – Κλίβελαντ: 1 & Ντουράντ 30+ πόντοι (απόδοση 1.83), 02:00 Μινεσότα – Λ.Α. Κλίπερς: 2 +4,5 (απόδοση 1.72), 03:30 Μινεσότα – Λ.Α. Κλίπερς: Τζορτζ Over 7,5 ριμπάουντ (απόδοση 2,15), 03:30 Μινεσότα – Λ.Α. Κλίπερς: Τζορτζ double-double (απόδοση 3.30), 04:30
Keywords
Τυχαία Θέματα