Προγνωστικά NBA: Για το πρώτο βήμα οι Γουόριορς, θα το παλέψουν οι Ράπτορς

Η σειρά που ανοίγει την αυλαία των playoffs στην Ανατολή είναι το Φιλαντέλφεια (51-31) – Τορόντο (48-34). Οι Σίξερς είναι φαβορί για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο στο 1.55, ενώ οι Ράπτορς προσφέρονται σε τιμές στο 2.55 (01:00 Live από το SPORT24).

Το Τορόντο μπορεί να μην έχει έναν σούπερ σταρ στο μέγεθος του Τζόελ Εμπίντ, ωστόσο είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα, που μπορεί σε κάθε αγώνα να γεννάει διαφορετικούς πρωταγωνιστές, όπως ο Σιακάμ, ο ΦανΦλιτ, ο εξαιρετικός

ρούκι Σκότι Μπαρνς, ο εκπληκτικός σουτέρ Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ και φυσικά ο Ανουνόμπι.

Από την άλλη, η Φιλαντέλφεια θεωρητικά έχει μεγαλύτερο επιθετικό ταλέντο και με την τετράδα Εμπίντ, Χάρντεν, Μάξεϊ και Χάρις ισχυρίζεται ότι μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και τον τίτλο. Η σειρά πάντως με τους Καναδούς κρύβει αρκετές παγίδες.

Φιλαντέλφεια - Τορόντο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στην κανονική περίοδο, το Τορόντο κέρδισε 3-1 τη Φιλαντέλφεια, παρότι οι Σίξερς υπερείχαν τόσο στο τρίποντο όσο και στις βολές. Οι Ράπτορς έλεγξαν απόλυτα τα ριμπάουντ, κατεβάζοντας 46,8 ανά αγώνα, έναντι 39,5 των Σίξερς. Αυτό τους έδωσε το δικαίωμα να εκδηλώσουν 54 παραπάνω επιθέσεις!

Βέβαια, για τον Εμπίντ, οι Ράπτορς δεν είχαν αντίδοτο, αφού ο Καμερουνέζος άσος, στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε εναντίον τους, σημείωσε 29 πόντους κατά μέσο όρο και 11 ριμπάουντ. Οσον αφορά στον Χάρντεν, μετά την ανταλλαγή του στη Φιλαντέλφεια, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν δύο φορές. Οι Ράπτορς κέρδισαν το πρώτο ματς εκτός έδρας 93-88 και έχασαν εντός έδρας 119-114. Ο "μούσιας" στην ήττα των Σίξερς είχε 17 πόντους και οκτώ ασίστ και στη νίκη έκανε double-double με 13 πόντους και 15 ασίστ.

Το Τορόντο λογικά θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει με double-team τον Εμπίντ, αυτό σημαίνει λοιπόν ότι οι Σίξερς θα πρέπει να δουλέψουν καλά με τη weak side και το σουτ του Χάρις, ο οποίος έχει εξελιχθεί πλέον σε spot-up σουτέρ. Είτε από τις πάσες του Εμπίντ, είτε από από τη δημιουργία του Χάρντεν, λογικά ο Χάρις θα πάρει προσπάθειες από το τρίποντο και το ενδεχόμενο να ευστοχήσει σε τουλάχιστον δύο προσφέρεται στο 1.85. Το έκανε στα επτά από τα τελευταία 11 παιχνίδια, σημειώνοντας μάλιστα πέντε κόντρα στη Σάρλοτ και την Ιντιάνα, μέσα στον Απρίλιο.

Από εκεί και πέρα, είναι λογική επιλογή, το 1.60 στο να πάρει τα περισσότερα ριμπάουντ το Τορόντο, καθώς δουλεύει πιο ομαδικά σε αυτόν τον τομέα κι έχει περισσότερους παίκτες με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ.

Σε ό,τι αφορά στο πού θα καταλήξει το game 1, λογικά θα πρέπει να περιμένουμε μάχη. Η ομάδα του Νικ Νερς είναι καλοδουλεμένη, έχει αρχές, βγάζει ενέργεια στο παρκέ και μπορεί να τραβήξει μακριά τη συγκεκριμένη σειρά, επομένως δεν αποκλείεται να απειλήσει τη Φιλαντέλφεια ακόμη και με αποκλεισμό. Για όσους ψάχνουν έκπληξη στον πρώτο γύρο, ίσως εδώ έχουμε μία.

Στη λογική λοιπόν, ότι οι Ράπτορς θα είναι ανταγωνιστικοί, μπορούμε να ζητήσουμε ένα χάντικαπ υπέρ τους, 9,5 πόντων, σε combo με ένα over σε λογικό line (204,5) για να χτίσουμε απόδοση 1.90.

Γκόλντεν Στέιτ - Ντένβερ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Μετά από δύο χρόνια μακριά από τα playoffs, το Γκόλντεν Στέιτ (53-29) επιστρέφει στο προσκήνιο, έχοντας πλέον ατόφια την τριάδα των Big Three, Κάρι, Τόμπσον και Γκριν στο παρκέ. Το παιχνίδι με το Ντένβερ (48-34) είναι ιστορικό (03:30 Live από το SPORT24), διότι είναι το πρώτο της postseason που γίνεται στο Chase Center και μάλιστα με αντίπαλο τον Νίκολα Γιόκιτς, ο οποίος είναι το επικρατέστερο φαβορί και φέτος για τον τίτλο του MVP.

Ο Σέρβος σούπερ σταρ, αδιαμφισβήτητα πραγματοποίησε σε ατομικό επίπεδο μία από τις καλύτερες σεζόν όλων των εποχών. Οταν βρίσκεται στο παρκέ, η ομάδα του σκοράρει 16,8 πόντους παραπάνω ανά 100 κατοχές. Χωρίς όμως τους τραυματίες Μάρεϊ και Πόρτερ Τζούνιορ, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορεί να κουβαλήσει μόνος του, τους Νάγκετς σε μία σειρά κόντρα στους Γουόριορς, αφού στην πραγματικότητα οι "σβόλοι" δεν έχουν έναν δεύτερο αξιόπιστο σκόρερ.

Η ομάδα του Στιβ Κερ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν με ρεκόρ 18-2 στα πρώτα 20 ματς και μέχρι τις 3 Ιανουαρίου είχε το κορυφαίο ρεκόρ στη λίγκα. Εν συνεχεία ήρθαν οι τραυματισμοί των Γκριν και Κάρι, με συνέπεια οι "πολεμιστές" να υποχωρήσουν τελικά στην τρίτη θέση της Δύσης.

Παρόλα αυτά, έκλεισαν θετικά την κανονική περίοδο, με πέντε σερί νίκες και έδειξαν πως ανεβάζουν ξανά στροφές εν όψει postseason. Ο Κάρι έχει να αγωνιστεί από τις 16 Μαρτίου, έχασε δηλαδή 12 αγώνες, απόψε όμως δίνεται probable και όλα δείχνουν ότι θα δώσει το "παρών" στο game 1, έστω με minutes restriction.

Οι Νάγκετς κέρδισαν τη σειρά στην κανονική περίοδο 3-1, με τον Γιόκιτς να κυριαρχεί, έχοντας 28 πόντους, 16,7 ριμπάουντ και 8,8 ασίστ κατά μέσο όρο, ωστόσο σε κανένα από αυτά τα ματς δεν είχε απέναντί του τον Γκριν.

Οι Γουόριορς ολοκλήρωσαν τη regular season με το δεύτερο καλύτερο defensive rating (107,6) κι έχοντας πλέον κανονικά διαθέσιμο τον Γκριν, αναμένεται να βάλουν δύσκολα στον Γιόκιτς. Από την άλλη, οι Νάγκετς στις τελευταίες δύο εβδομάδες, αντιμετώπισαν σαφές αμυντικό πρόβλημα δεχόμενοι 118,1 πόντους ανά 100 κατοχές.

Με τους Γουόριορς να έχουν ρεκόρ φέτος 31-10 εντός έδρας και στη σύνθεσή τους την τριάδα Κάρι, Τόμπσον, Γκριν, που έπαιξε σε πέντε τελικούς ΝΒΑ από το 2015 μέχρι το 2019, κερδίζοντας τους τρεις, θα πάμε τον άσο, διότι πολύ απλά οι Dubs έχουν το μέταλλο πρωταθλητή, κάτι που λείπει από το σύνολο του Μάικλ Μαλόουν.

Στο 1.65 να κάνουν οι Γουόριορς το 1-0 καλύπτοντας 3,5 πόντους. Πάνω από το 2.10 αν πάρουμε τον άσο σε combo με ένα λογικό over 208,5 πόντων, το οποίο επαληθεύτηκε στα τρία τελευταία μεταξύ τους ματς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Φιλαντέλφεια – Τορόντο: 2 +9,5 & Over 204,5 (απόδοση 1.90), 01:00 Φιλαντέλφεια – Τορόντο: Περισσότερα ριμπάουντ Τορόντο (απόδοση 1.60), 01:00 Φιλαντέλφεια – Τορόντο: Χάρις Over 1,5 εύστοχο τρίποντο (απόδοση 1.85), 01:00 Γκόλντεν Στέιτ – Ντένβερ: 1 -3,5 & Over 208,5 (απόδοση 2.12), 03:30
Keywords
Τυχαία Θέματα