Προγνωστικά NBA: Αντιδρούν Ατλάντα και Ντάλας

Το Ντάλας (6-4) ηττήθηκε χθες στο Ορλάντο με 94-87 και έτσι είδε ένα σερί τεσσάρων νικών να λαμβάνει τέλος. Αυτό ήταν το πρώτο ματς φέτος, που ο Λούκα Ντόντσιτς έμεινε κάτω από τους 30 πόντους. Συγκεκριμένα, η συγκομιδή του περιορίστηκε στους 24, έχοντας μόλις 2/11 τρίποντα.

Ενδεχομένως, ο Ντόντσιτς κρατούσε δυνάμεις για το αποψινό ματς (11/11 02:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24) με την Ουάσινγκτον

(5-6) και την κόντρα του με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις. Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις των δύο παικτών, κατά την κοινή τους θητεία στο Ντάλας, δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, επομένως το trade που έστειλε τον Λετονό σέντερ στους Γουίζαρντς έμοιαζε πέρυσι επιβεβλημένο.

Υπενθυμίζεται, ότι στην πρώτη μονομαχία του Ντόντσιτς με τον πρώην συμπαίκτη του, ο Πορζίνγκις θριάμβευσε, αφού οι Γουίζαρντς είχαν κερδίσει τον περασμένο Απρίλιο τους Μάβερικς με 135-103, παρά τους 36 πόντους του Σλοβένου σούπερ σταρ.

Λογικά, απόψε ο Ντόντσιτς θα δώσει τις δικές του απαντήσεις, παρά το γεγονός ότι οι Τεξανοί θα παραταχθούν χωρίς τον Κρίστιαν Γουντ. Ούτως ή άλλως και η Ουάσινγκτον έχει εκτός τον κορυφαίο της σκόρερ και παίκτη, Μπράντλεϊ Μπιλ, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Γουές Ανσέλντ μετράει τρεις διαδοχικές ήττες εντός έδρας από Ιντιάνα, Φιλαντέλφεια και Μπρούκλιν, η τελευταία μάλιστα με 42 πόντους διαφορά!

Το διπλό είναι στο 1.55 και ξεπερνάει το 2.25 αν ο Ντόντσιτς επιστρέψει στις τυπικές του εμφανίσεις και σκοράρει μίνιμουμ 32 πόντους.

Ατλάντα - Φιλαντέλφεια

Αντίδραση αναμένεται να βγάλει και η Ατλάντα (7-4), η οποία ηττήθηκε χθες εντός έδρας από τη Γιούτα και απόψε (11/11 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) φιλοξενεί τη Φιλαντέλφεια (5-6). Δύσκολα, ο Τρέι Γιανγκ θα είναι ξανά τόσο άστοχος, όπως κόντρα στους Τζαζ, όπου είχε 10/28 σουτ.

Οι Σίξερς μπορεί να είναι πιο ξεκούραστοι, ωστόσο εξακολουθούν να αγωνίζονται χωρίς τον Τζέιμς Χάρντεν. Στην περιφέρεια είναι εμφανές πως η Ατλάντα υπερέχει ξεκάθαρα με το δίδυμο Γιανγκ-Μάρεϊ. Αν λοιπόν, ο Καπελά κάνει μία αξιοπρεπή αμυντική εμφάνιση απέναντι στον Εμπίντ, οι Χοκς θα έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς έχει χαμηλή παραγωγικότητα, αφού σκοράρει μόλις 108,9 πόντους ανά αγώνα, που είναι η 24η επίδοση στο ΝΒΑ. Στο 1.80+ ο άσος των Χοκς, οι οποίοι το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν ξανά τη Φιλαντέφλεια, αυτή τη φορά εκτός έδρας.

Νέα Ορλεάνη - Πόρτλαντ

Το Πόρτλαντ (8-3) έχει ξεκινήσει ανέλπιστα θετικά τη σεζόν και δείχνει αποφασισμένο να κυνηγήσει την είσοδό του στα πλέι-οφ. Την Τετάρτη κέρδισε 105-95 στη Σάρλοτ παρότι δεν αγωνίστηκαν οι Τζέραμι Γκραντ και Γιουσούφ Νούρκιτς, οι οποίοι δίνονται αμφίβολοι για το αποψινό ματς (11/11 03:00 Live από το SPORT24) στη Νέα Ορλεάνη (6-5).

Οι Μπλέιζερς βρίσκονται σε ένα road-trip έξι αγώνων, έχοντας μέχρι στιγμής ρεκόρ 3-1. Σήμερα θα δώσουν τον πέμπτο διαδοχικό αγώνα τους εκτός έδρας και όπως αναμένονταν ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι ο Ντέμιαν Λίλαρντ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στους Πέλικανς για λόγους διαχείρισης.

Αμεσα λοιπόν, προσαρμόστηκε το line με το βασικό χάντικαπ να ανεβαίνει από το 5,5 στο 8,5, καθώς όλα τα βαριά χαρτιά των “πελεκάνων” εκτιμάται ότι θα αγωνιστούν κανονικά, παρά το γεγονός ότι κι αυτοί δίνουν back to back παιχνίδι, μετά το χθεσινό διπλό στο Σικάγο.

Εδώ έχει ένα έξτρα ενδιαφέρον στο τι θα κάνει ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του. Ο 31χρονος γκαρντ έγινε την περσινή σεζόν trade στους Πέλικανς και στα πρώτα δύο ματς κόντρα στους Μπλέιζερς σημείωσε 25 και 23 πόντους. Λογικά θα έχει και απόψε αυξημένο κίνητρο, ειδικά μάλιστα μετά τις δύο μέτριες εμφανίσεις του στην Ιντιάνα και το Σικάγο, όπου έμεινε σε μονοψήφιο νούμερο πόντων.

Ο ΜακΚόλουμ έχει σκοράρει φέτος 7/11 φορές πάνω από 20 πόντους και το ενδεχόμενο να πιάσει απόψε μίνιμουμ τους 19 προσφέρεται στο 1.50+. Στη λογική ότι η ομάδα του Γουίλι Γκριν θα εκμεταλλευτεί την απουσία του Λίλαρντ και θα καλύψει το ελάχιστο χάντικαπ του 1,5 πόντου χτίζουμε απόδοση διπλασιασμού.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ουάσινγκτον – Ντάλας: 2 & Ντόντσιτς 32+ πόντοι (απόδοση 2.27), 02:00 Ατλάντα – Φιλαντέλφεια: 1 (απόδοση 1.85), 02:30 Νέα Ορλεάνη – Πόρτλαντ: 1 -1,5 & ΜακΚόλουμ 19+ πόντοι (απόδοση 2.00), 03:00
Keywords
Τυχαία Θέματα