Προγνωστικά EuroLeague: Ο Κάνααν, ο Φαλ και το 1.98 του Ολυμπιακού

14:10 6/1/2023 - Πηγή: Sport 24

Ο Ολυμπιακός κάνει ποδαρικό στο 2023, φιλοξενώντας απόψε στο ΣΕΦ την Αρμάνι Μιλάνο (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Οι ερυθρόλευκοι έρχονται από την επιβλητική νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού

και φυσικά θέλουν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα για να κλείσουν τον πρώτο γύρο της EuroLeague στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το συγκρότημα του κόουτς Μπαρτζώκα έκανε επίδειξη δύναμης την προηγούμενη Παρασκευή, επικρατώντας του αιώνιου αντιπάλου, παρά την απουσία του Σάσα Βεζένκοβ. Με τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός, επιβεβαίωσε ότι είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως και ότι τη διαφορά δεν την κάνουν ένα-δύο παίκτες, αλλά η υποδειγματική λειτουργία του συνόλου.

Απόψε βέβαια, το παιχνίδι με το Μιλάνο είναι πολύ διαφορετικό και ο Ολυμπιακός καλείται αφενός να διαχειριστεί προς όφελός του τον δικαιολογημένο ενθουσιασμό, που προκάλεσε η δέκατη σερί νίκη επί του Παναθηναϊκού, αφετέρου οφείλει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος, όπως πριν μία εβδομάδα.

Μην ξεχνάμε, ότι ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί φέτος στο ΣΕΦ ήδη τρεις φορές, από Ερυθρό Αστέρα, Βαλένθια και Μονακό. Ειδικά στα ματς με Αστέρα και Βαλένθια, γνώρισε "τσάμπα ήττες". Με δεδομένο λοιπόν, ότι ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία εκτός έδρας ομάδας φέτος με ρεκόρ 5-3, θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να είχε ακόμη και 12 νίκες στο σακούλι του.

Σε κάθε περίπτωση, οι πρωταθλητές Ελλάδος κυνηγούν ζεστά το πλεονέκτημα έδρας εν όψει της postseason και παρότι βρισκόμαστε μόλις στα μισά της αγωνιστικής περιόδου, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω στο δεύτερο γύρο για να μην μπουν στα πλέι οφ.

Το Μιλάνο ξεκίνησε καταστροφικά με 10 ήττες στα πρώτα 13 ματς. Τώρα όμως τρέχει ένα σερί τριών νικών κόντρα σε Βαλένθια, Μονακό και Ερυθρό Αστέρα, παρουσιάζοντας σημάδια ανάκαμψης.

Για την Αρμάνι θα είναι τεράστια αποτυχία αν δεν προλάβει μίνιμουμ την οκτάδα, ωστόσο θα πρέπει πραγματικά να κάνει έναν σούπερ δεύτερο γύρο για να τα καταφέρει, αφού βρίσκεται ήδη τρεις νίκες πίσω από την όγδοη αυτή τη στιγμή Ζάλγκιρις.

Ο Έτορε Μεσίνα έχει σταθερά εκτός τους κομβικούς Σιλντς και Πάνγκος, όμως το ρόστερ των πρωταθλητών Ιταλίας παραμένει εξαιρετικά ποιοτικό (Ντέιβις, Χάινς, Φόιτγκμαν, Μέλι, Καμπαρό, Τόμας, Τόνουτ, Μήτρου-Λονγκ, Χολ, Μπάρον).

Ειδικά ο Μπίλι Μπάρον είναι σε καταπληκτική φόρμα, αφού στα τελευταία τέσσερα ευρωπαϊκά ματς, σκόραρε 18 πόντους με τη Μακάμπι, 19 με τον Αστέρα, 23 με τη Μονακό και 24 με τη Βαλένθια! Στο ίδιο διάστημα είχε 18/35 τρίποντα, ποσοστό δηλαδή 51,4%!

Προγνωστικά EuroLeague: Με το 2.40 της Βαλένθια και το 2.60 του Μπράουν

Προγνωστικά EuroLeague

Γενικά, το Μιλάνο αρχίζει σταδιακά να βελτιώνει την επιθετική του παραγωγή. Κόντρα στη Μονακό έβαλε 79 πόντους, ενώ την περασμένη εβδομάδα κέρδισε τη Βαλένθια, σκοράροντας 90. Εξάλλου, στο πρώτο ματς της χρονιάς, επικράτησε στο ντέρμπι της Βίρτους Μπολόνια, για το ιταλικό πρωτάθλημα, με 96-74!

Από την άλλη βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει το κορυφαίο επιθετικό rating στη EuroLeague με 123,6 πόντους ανά 100 κατοχές, επομένως στο κομμάτι της επίθεσης είναι ξεκάθαρο ότι υπερέχει αισθητά των Ιταλών. Εκεί που είναι ελαφρώς καλύτερο το Μιλάνο είναι στην άμυνα, καθώς έχει το καλύτερο αμυντικό rating (110 πόντοι ανά 100 κατοχές) στη διοργάνωση, με τον Ολυμπιακό πάντως να ακολουθεί στην τρίτη θέση (110,7).

Οι μπουκ απολύτως φυσιολογικά προσφέρουν φαβορί τον άσο σε τιμές στο 1.30, καθώς ο Ολυμπιακός παίζει το πιο fun to watch μπάσκετ στην Ευρώπη σε αυτό το πρώτο τρίμηνο της σεζόν, ενώ όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστεί κανονικά και ο Σάσα Βεζένκοβ, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού, που τον ταλαιπώρησε. Μαζί με το Over 149,5 πάμε την απόδοση κοντά στον διπλασιασμό. Μπορεί η Αρμάνι να είναι μία ομάδα που αρέσκεται σε χαμηλό τέμπο, έχει αρχίσει όμως να βελτιώνει την παραγωγικότητά της εσχάτως. Με τη σειρά του, ο Ολυμπιακός μετράει φέτος στη EuroLeague 15/16 Over 149,5! Επίσης, από το 2016 και μετά, σε 11 συναντήσεις των ερυθρόλευκων με το Μιλάνο, εννιά φορές το σύνολο των πόντων πήγε πάνω από τους 149.

Σε ατομικό επίπεδο, μπορούμε να στραφούμε στο Over 2,5 ασίστ του Μουσταφά Φαλ, ο οποίος στο ΟΑΚΑ μοίρασε πέντε τελικές πάσες, παραδίδοντας σεμινάριο για το πώς ανοίγει η αντίπαλη άμυνα με παιχνίδι από μέσα προς τα έξω. Ειδικά, αν το Μιλάνο πάει σε άμυνα με βοήθειες πάνω στον θηριώδη Γάλλο σέντερ, ο Φαλ έχει την οξυδέρκεια και την ψυχραιμία να πασάρει την μπάλα στην αδύναμη πλευρά. Σημειώνεται ότι ο πύργος του Ολυμπιακού έχει επαληθεύσει το Over 1,5 ασίστ οκτώ φορές στα τελευταία 10 ματς στη EuroLeague.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Over 7,5 πόντοι του Αϊζάια Κάνααν, που επίσης ήταν άψογος κόντρα στον Παναθηναϊκό, με 17 πόντους και 4/7 τρίποντα. Παρά την αμφισβήτηση που υπήρξε στο πρόσωπο του Αμερικανού γκαρντ, ο κόουτς Μπαρτζώκας στήριξε την επιλογή του και αρχίζει πλέον να δικαιώνεται, αφού ο Κάνααν στα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια έχει 14/25 τρίποντα! Εκτελεί δηλαδή με το εξωφρενικό 56%!

Σε combo το Over 7,5 πόντοι του Κάνααν με το Over 1,5 ασίστ του Φαλ, μας επιστρέφει απόδοση κοντά στο 2.70.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ολυμπιακός – Μιλάνο, 21:00

1 & Over 149,5 (απόδοση 1.98) Φαλ Over 1,5 ασίστ & Κάνααν Over 7,5 πόντοι (απόδοση 2.67)
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προγνωστικά EuroLeague, Κάνααν, Φαλ, 1 98, Ολυμπιακού,prognostika EuroLeague, kanaan, fal, 1 98, olybiakou