Προγνωστικά EuroLeague: Ο ανεβασμένος Πολονόρα και οι ασίστ του Καλάθη

15:47 1/2/2022 - Πηγή: Sport 24

Παιχνίδια για όλα τα γούστα περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα της EuroLeague. Ξεχωρίζει ασφαλώς ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Μονακό, ωστόσο στοιχηματική κουβέντα σηκώνουν και οι υπόλοιπες πέντε αναμετρήσεις.

Φενερμπαχτσέ - Βιλερμπάν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στην Κωνσταντινούπολη, η Φενερμπαχτσέ (9-10) υποδέχεται τη Βιλερμπάν (9-13) σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για τη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για να προλάβουν την οχτάδα

(19:45 Novasports 4HD, Live από το SPORT24).

Η Φενέρ το δίμηνο Δεκέμβριος-Ιανουάριος είχε ρεκόρ 6-1 στη EuroLeague, χάνοντας μόνο στη Γαλλία από την αποψινή της αντίπαλο. Την προηγούμενη εβδομάδα, η αναμέτρηση με τη Μακάμπι αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στις τάξεις της. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς πάντως, έπαιξε κανονικά στην τουρκική λίγκα την Κυριακή, γνωρίζοντας τη συντριβή με 91-71 στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Εφές.

Από την πλευρά της, η Βιλερμπάν ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν με έξι νίκες στις πρώτες οχτώ αγωνιστικές, έκτοτε όμως μετράει μόλις τρεις σε 14 παιχνίδια. Μάλιστα, αυτές οι τρεις νίκες ήρθαν πραγματικά στο όριο, αφού κέρδισε στον πόντο τη Μονακό με αδιανόητο buzzer beater και στο καλάθι, τόσο τη Φενέρ, όσο και τον Ερυθρό Αστέρα.

Για την ASVEL, η επιστροφή του Οκόμπο είναι πολύ σημαντική, ωστόσο παραμένουν εκτός οι Λάιτι, Χάουαρντ, Γουεμπανιάμα. Στον αντίποδα, ο Τζόρτζεβιτς εξακολουθεί να μην έχει στη διάθεσή του, τους δύο κορυφαίους παίκτες του, τον Γιαν Βέσελι και τον Νάντο ΝτεΚολό.

Χωρίς τον Τσέχο σέντερ και τον Γάλλο γκαρντ, έχει βγει μπροστά πλέον ο Ακίλε Πολονόρα. Ο Ιταλός φόργουορντ στα τελευταία τέσσερα ματς σημείωσε 15,75 πόντους κατά μέσο όρο. Αναλυτικά, έβαλε 15 με την Μπασκόνια, 23 με τη Βιλερμπάν, 15 με τον Ολυμπιακό και 10 με τη Ζαλγκίρις, στο τελευταίο χρονικά ματς της Φενέρ, όπου έμεινε στο παρκέ πάνω από 39 λεπτά!

Σημειώνεται, ότι η Φενέρ, λόγω των αναβολών, έχει δύο κολλητές διαβολοβδομάδες. Την Πέμπτη παίζει στο Μιλάνο και την ερχόμενη εβδομάδα υποδέχεται διαδοχικά τη Ρεάλ και την Μπάγερν. Οπως γίνεται αντιληπτό, για τους Τούρκους το αποψινό ματς είναι ο ορισμός του must win πριν τα παιχνίδια φωτιά με Μιλάνο και Ρεάλ. Το χάντικαπ μοιάζει λίγο τσιμπημένο στους 7,5 πόντους, μπορούμε ωστόσο να πάρουμε τον άσο σε τιμές διπλασιασμούς στο -1,5, αν σημειώσει 11+ πόντους ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Φενέρ, Πολονόρα.

Ερυθρός Αστέρας - Μιλάνο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Βελιγράδι (20:00 Novasports Start, Live από το SPORT24), ο Ερυθρός Αστέρας (8-12) αντιμετωπίζει το Μιλάνο (14-6). Η ιταλική ομάδα, παρότι συνεχίζει να παίζει χωρίς τους Μήτογλου και Σιλντς, έχει το απόλυτο μέσα στο 2022 με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς στη EuroLeague. Το σύνολο του Ετορε Μεσίνα έχει χάσει μόνο από τη Ρεάλ στα τελευταία επτά παιχνίδια (6-1) στη διοργάνωση, διάστημα που δέχεται μόλις 65,4 πόντους.

Στην άμυνά του βασίζεται και ο Ερυθρός Αστέρας. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς εκμεταλλεύτηκε το κακό φεγγάρι του Ολυμπιακού και επικράτησε την προηγούμενη εβδομάδα μέσα στο ΣΕΦ, κρατώντας τους "ερυθρόλευκους" στους 72 πόντους. Είχαν προηγηθεί οι ήττες από Βιλερμπάν και Ζενίτ μέσα στον Ιανουάριο. Στη Γαλλία έχασε οριακά με 69-67 και από τους Ρώσους ηττήθηκε 76-80 στην παράταση, με την κανονική διάρκεια να λήγει 69-69.

Στον πρώτο γύρο, το Μιλάνο είχε κερδίσει 79-62, το σύνολο των πόντων δηλαδή πέρασε οριακά τους 140. Χαμηλά αναμένεται το σκορ και απόψε, αφού συγκρούονται δύο από τις πιο σκληρές άμυνες της EuroLeague (το Μιλάνο έχει την κορυφαία και ο Ερυθρός Αστέρας την 4η καλύτερη). Εκτιμώντας, ότι ο νικητής δύσκολα θα υπερβεί τους 75 πόντους, στέκεται το under 148,5 στο 1.62, όριο που επαλήθευσε η Αρμάνι έξι φορές στα επτά προηγούμενα παιχνίδια της.

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη Βαρκελώνη, η Μπαρτσελόνα (17-5) φιλοξενεί την Μπάγερν (11-11) σε ένα ματς που το χάντικαπ βρίσκεται στους 9,5 πόντους (22:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Οι Βαυαροί είναι φορμαρισμένοι, προέρχονται από τρεις σερί νίκες και έπιασαν την οχτάδα. Στην τρέχουσα διαβολοβδομάδα πάντως, το ματς που ακολουθεί με τη Μακάμπι, θεωρείται πολύ πιο σημαντικό για την ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι.

Λογικά, απόψε η Μπαρτσελόνα θα επιβεβαιώσει τον φαβοριτισμό της, δίνοντας συνέχεια στην εύκολη νίκη επί της Βιλερμπάν. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Χίγκινς, ωστόσο η επιστροφή του Νικ Καλάθη αναμένεται να ανεβάσει αισθητά τη δημιουργία των Καταλανών.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, έλειψε για δύο μήνες, όμως με του που επανέκαμψε μοίρασε 20 ασίστ στα τέσσερα ματς με Ούνικς, Ρεάλ, Βιλερμπάν και Μπανταλόνα για τη EuroLeague και το ισπανικό πρωτάθλημα. Το όριο έχει βγει στο 5,5, με τον Νικ να το έχει ξεπεράσει επτά φορές φέτος σε 12 εμφανίσεις του στη EuroLeague. Στο 2.45 η νίκη της Μπαρτσελόνα με -2,5 πόντους σε combo με το over 5,5 ασίστ του Καλάθη.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Φενερμπαχτσέ – Βιλερμπάν: 1 -1,5 & Πολονόρα 11+ πόντους (απόδοση 2.00), 19:45 Ερυθρός Αστέρας – Μιλάνο: Under 148,5 (απόδοση 1.62), 20:00 Μπαρτσελόνα – Μπάγερν: 1 -2,5 & Νικ Καλάθης Over 5,5 ασίστ (απόδοση 2.45), 22:00
Keywords
Τυχαία Θέματα