Προγνωστικά EuroLeague: Με το 2.22 στην τελευταία παράσταση του Γιανκούνας

15:13 3/4/2022 - Πηγή: Sport 24

Η Ζαλγκίρις φιλοξενεί απόψε στο Κάουνας τον Ερυθρό Αστέρα σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της EuroLeague (19:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Η αναμέτρηση δεν έχει κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο θα εξελιχθεί σε μία πολύ μεγάλη γιορτή με κεντρικό πρόσωπο τον Παούλιους Γιανκούνας.

Ο εμβληματικός αρχηγός της Ζαλγκίρις ολοκληρώνει φέτος τη σπουδαία καριέρα

του και στο αποψινό παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στην κορυφαία ευρωπαϊκή σκηνή.

Ζαλγκίρις - Ερυθρός Αστέρας: Προγνωστικά και Ανάλυση

6.724 ημέρες πέρασαν από το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Γιανκούνας. Ήταν 19 ετών στις 6 Νοεμβρίου το 2003 όταν έπαιξε με τη φανέλα της Ζαλγκίρις κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Κάουνας. Στην ίδια πόλη, 19 χρόνια μετά, στις 3 Απριλίου το 2022, ο Γιανκούνας βάζει τελεία στην τεράστια καριέρα του στη EuroLeague κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο αρχηγός της Ζαλγκίρις έχει σημειώσει 3228 πόντους, έχει κατεβάσει 2003 ριμπάουντ (πρώτος ριμπάουντερ στην ιστορία της EuroLeague) και απόψε θα αγωνιστεί για 392η φορά στη διοργάνωση. Παρότι λοιπόν, η φετινή σεζόν δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν οι ισόβιοι πρωταθλητές Λιθουανίας, ο Γιούρι Ζντοβτς απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας, προκειμένου να γεμίσει τη Zalgirio Arena, στην τελευταία παράσταση του Γιανκούνας στα φώτα της EuroLeague.

"Είναι ένας θρύλος, είναι ένας αρχηγός. Ελπίζω ο κόσμος να έρθει αν και έτσι όπως παίζουμε μπορεί να μην το αξίζουμε. Όμως, με τη βοήθεια των φιλάθλων μας θα δείξουμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο", υποσχέθηκε ο Ζντοβτς, γνωρίζοντας πως αν η ομάδα του κερδίσει απόψε, μπορεί να αποφύγει την τελευταία θέση της κατάταξης, σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός ηττηθεί στα τελευταία δύο ματς με Αλμπα σε Βερολίνο και Φενέρ σε Κωνσταντινούπολη.

Για τον Ερυθρό Αστέρα, το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί πρακτικά αγγαρεία, αφού μετά τη βαριά ήττα στο Μόναχο από την Μπάγερν, την Παρασκευή, έμεινε οριστικά εκτός οχτάδας. Δύσκολα λοιπόν οι Σέρβοι θα χαλάσουν το αποχαιρετιστήριο πάρτι του Γιανκούνας.

Ο κόσμος θα πουσάρει την ομάδα του Ζντοβτς και οι συμπαίκτες του Γιανκούνας θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κλείσει ο αρχηγός τους την καριέρα του στη EuroLeague με μία νίκη. Επίσης, επειδή δεν διακυβεύεται τίποτα σε βαθμολογικό επίπεδο, εκτός απροόπτου θα δούμε ελεύθερο ματς. Κρατάμε λοιπόν τον άσο με -2,5 πόντους, ο οποίος από το 1.70 ανεβαίνει στο 2.20 σε combo με το Over 139,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ζαλγκίρις – Ερυθρός Αστέρας: 1 -2,5 & Οver 139,5 (απόδοση 2.22), 19:00
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προγνωστικά EuroLeague, 2 22, Γιανκούνας,prognostika EuroLeague, 2 22, giankounas