Προγνωστικά EuroLeague: Με τη φόρμα του Νέντοβιτς και το πρέπει της Μακάμπι

14:03 1/3/2022 - Πηγή: Sport 24

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (7-17) υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ τη Ζαλγκίρις (5-19) σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστική της EuroLeague (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Οι

"πράσινοι", παρότι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα απουσιών, βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση στη διοργάνωση, αφού έκαναν για πρώτη φορά φέτος δύο σερί νίκες και μετρούν τρεις στα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Στο χάρτη της EuroLeague αναμένονται σημαντικές αλλαγές, μετά τις δραματικές εξελίξεις με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το μέλλον των τριών ρωσικών ομάδων (ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ, Ούνικς) στη διοργάνωση κρίνεται πλέον εξαιρετικά αβέβαιο. Σε ό,τι αφορά πάντως στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, το σοβαρό ενδεχόμενο της οριστικής αποβολής των ρωσικών ομάδων από τη EuroLeague, δεν αλλάζει ιδιαίτερα τα δεδομένα, καθώς η απόσταση από την οχτάδα θα παραμείνει μεγάλη.

Παναθηναϊκός - Ζαλγκίρις: Προγνωστικά και Ανάλυση

Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα αδιαφορήσει στα εναπομείναντα ματς. Το απέδειξε περίτρανα και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, όπου παρά το κουτσουρεμένο ροτέισον, κέρδισε 79-73 και έδωσε συνέχεια στη νίκη επί της Βιλερμπάν, που ήταν η πρώτη φέτος εκτός έδρας στη EuroLeague και πρώτη εκτός Ελλάδας μετά από 14 μήνες.

Και στις δύο προηγούμενες νίκες του Παναθηναϊκού, κομβική ήταν η συμβολή του Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος σκόρερ έχει πάρει για τα καλά εμπρός και μετά τους 18 πόντους που έβαλε στο Αστρομπάλ, έκανε season high κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα με 25. Στα πέντε πιο πρόσφατα ματς στη EuroLeague, ο Νέντοβιτς έχει μέσο όρο πόντων 23,75 πόντους, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν εξαιρετικός επιθετικά και στο Final-Four του κυπέλλου, σημειώνοντας 17 πόντους στον ημιτελικό με τον Προμηθέα και 23 στον τελικό με τον Ολυμπιακό.

Με δεδομένο ότι ο Πρίφτης θα έχει ξανά πολύ στενό ροτέισον, οχτώ το πολύ εννιά παικτών, ο Νέντοβιτς αναμένεται να αγγίξει πάλι τα 30 λεπτά συμμετοχής, άρα έχει εκ των πραγμάτων και τις περισσότερες πιθανότητες να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, στο 1.90.

Σε combo μάλιστα με τη νίκη του Παναθηναϊκού, η απόδοση ανεβαίνει σε τιμές άνω του 2.50. Υπενθυμίζεται, ότι η Ζαλγκίρις έχει ρεκόρ 1-11 φέτος εκτός έδρας και μάλλον θα είναι δύσκολο να κάνει δεύτερο κολλητό διπλό, μετά την απρόσμενη νίκη της στο Μονακό.

Μακάμπι - Μπασκόνια: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Τελ Αβίβ, η Μακάμπι (11-13) φιλοξενεί την Μπασκόνια (7-17) σε ένα παιχνίδι must win για την "ομάδα του λαού", η οποία συνεχίζει την προσπάθειά της για είσοδο στα playoffs.

Στο πρώτο της παιχνίδι στη EuroLeague, μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, η Μακάμπι γνώρισε ταπεινωτική ήττα στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές με 109-77. Φυσικά, πρόκειται για την πιο βαριά ήττα της στη φετινή διοργάνωση.

Η Μακάμπι θα επιχειρήσει απόψε να... ξεπλύνει την ντροπή, κερδίζοντας την Μπασκόνια, η οποία μετράει έξι σερί ήττες στη EuroLeague κι έχει να αγωνιστεί από τις 10 Φεβρουαρίου και το 89-78 στο Μιλάνο. Οι Βάσκοι πρακτικά δεν διατηρούν καμία ελπίδα για την οχτάδα, έχουν την τρίτη χειρότερη άμυνα στη λίγκα με 79,7 πόντους και το ρεκόρ τους εκτός έδρας είναι 2-10.

Η Μακάμπι από την πλευρά της έχει κερδίσει τα τρία τελευταία παιχνίδια της στο Τελ Αβίβ με ΤΣΣΚΑ, Αλμπα και Ολυμπιακό, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 85 πόντους. Εχει το πέμπτο πιο γρήγορο pace στη φετινή διοργάνωση και απέναντι στην ευάλωτη άμυνα της Μπασκόνια, λογικά θα πιάσει μίνιμουμ τους 80. Υπό αυτό το πρίσμα, μπορεί να σταθεί το combo άσος με -2,5 πόντους και over 145,5, όριο που επαληθεύτηκε στα εννιά από τα τελευταία 11 ματς της Μακάμπι στη EuroLeague.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις: 1 & Νέντοβιτς πρώτος σκόρερ (απόδοση 2.52), 21:00 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπασκόνια: 1 -2,5 & Over 145,5 (απόδοση 2.00), 21:05
Keywords
Τυχαία Θέματα