Προγνωστικά EuroLeague: Με οδηγό τον Σλούκα για το 2.05

Ο Ολυμπιακός (5-2) δοκιμάζεται απόψε στο Μόναχο (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24) με την Μπάγερν (2-5) στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής της EuroLeague. Στόχος των "ερυθρόλευκων" είναι να διατηρήσουν το εκτός έδρας αήττητο, όπου έχουν ρεκόρ 3-0.

Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα, μετά τις δύο κολλητές ήττες

εντός έδρας από Μονακό και Βαλένθια ξέσπασε απέναντι στην Παρτίζαν με το επιβλητικό 87-58. Ο Ολυμπιακός έχει το κορυφαίο offensive rating στη διοργάνωση με 121,2 πόντους ανά 100 κατοχές και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με 85,9 πόντους κατά μέσο όρο.

Εντελώς αντίθετο είναι το αγωνιστικό στιλ της Μπάγερν, η οποία έχει το δεύτερο πιο αργό pace μετά την Μπαρτσελόνα και σημειώνει μόλις 73 πόντους ανά αγώνα. Βέβαια, στα δύο προηγούμενα παιχνίδια της, που κέρδισε την Εφές και την Άλμπα, η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι ανέβασε αισθητά την παραγωγικότητά της, πετυχαίνοντας 81 και 79 πόντους αντίστοιχα.

Οι Βαυαροί, μετά το άσχημο ξεκίνημα με τις πέντε σερί ήττες, απέδειξαν πως δεν είναι τόσο κακή ομάδα. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα παιχνίδια με Βίρτους, Μιλάνο και Ερυθρό Αστέρα ηττήθηκαν με συνολική διαφορά μόλις 11 πόντων.

Το θετικό για τον Τρινκέρι είναι ότι βλέπει το οπλοστάσιο του να γεμίζει, αφού επέστρεψε από τραυματισμό ο Οθέλο Χάντερ, ενώ στο ρόστερ προστέθηκε και ο Νιλς Γκιφάι, που μάλιστα έκανε ντεμπούτο κόντρα στην Άλμπα. Αυτή τη στιγμή, ως μοναδική απουσία λογίζεται ο Ζαν Μαρκ Σίσκο.

Στον αντίποδα, οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διαχείριση που θα κάνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στους διεθνείς. Σημειώνεται ότι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έπαιξε πάνω από 33 λεπτά τη Δευτέρα στο παιχνίδι της Ελλάδας με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Κώστας Παπανικολάου ξεπέρασε τα 37!

Προγνωστικά Στοιχήματος

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουν πιο ενεργό ρόλο απόψε ο Σακίλ ΜακΚίσικ και ο Αλεκ Πίτερς, άρα να παίξει και περισσότερο στο τρία ο Σάσα Βεζένκοβ. Ο Πίτερς σε 15:42 φέτος σκοράρει 5,7 πόντους. Απόψε ενδέχεται να παίξει και λίγο παραπάνω, άρα έχει τύχη το Over 5,5 πόντοι του Αμερικανού φόργουορντ στο 1.95. Υπενθυμίζεται, ότι στο τελευταίο παιχνίδι με την Παρτίζαν σημείωσε 10 με 2/3 δίποντα και 2/5 τρίποντα.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά νικητή, ο Ολυμπιακός είναι τίμιο φαβορί σε τιμές γύρω στο 1.60. Το παραδέχθηκε και ο Τρινκέρι, ότι φέτος οι "ερυθρόλευκοι" είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά της διοργάνωσης και εκ των φαβορί για την κατάκτηση της EuroLeague. Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει θετική παράδοση κόντρα στην Μπάγερν με τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε μεταξύ τους παιχνίδια. Πέρυσι, το σύνολο του κόουτς Μπαρτζώκα είχε κερδίσει στο Audi Dome με 98-88.

Αν ζητήσουμε και Over 5,5 ασίστ από τον Κώστα Σλούκα πάμε σε μία απόδοση άνω του 2.00. Ο διεθνής γκαρντ είναι ο κορυφαίος πασέρ φέτος της διοργάνωσης με 7,1 ασίστ ανά παιχνίδι (τόσες έχει και ο Μίτσιτς). Και στα πρώτα επτά ματς της σεζόν δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από τις έξι. Την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στην Παρτίζαν είχε 8.

Εναλλακτικά, η νίκη του Ολυμπιακού μπορεί να παιχθεί σε combo και με την επιλογή να έχει τις περισσότερες ασίστ στο ματς ο Σλούκας. Από την Μπάγερν κορυφαίος πασέρ είναι ο Κάσιους Γουίνστον με μόλις 2,7 ανά ματς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπάγερν – Ολυμπιακός

Πίτερς Over 5,5 πόντοι (απόδοση 1.95), 21:30 2 & Σλουκας Over 5,5 ασίστ (απόδοση 2.05), 21:30
Keywords
Τυχαία Θέματα