Προγνωστικά EuroLeague: Με δύο combo στο Παναθηναϊκός - Παρτίζαν

Πάντα κάθε επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ είναι ιδιαίτερη (21:30 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο προπονητή που πέρασε από τον πάγκο του και ασφαλώς τα συναισθήματα για ακόμη μία φορά θα ξεχειλίσουν.

Από τότε που χώρισαν οι δρόμοι του Παναθηναϊκού

με τον Ομπράντοβιτς, το "τριφύλλι" έχει τεθεί αντιμέτωπο 16 φορές με τον Σέρβο κόουτς και ο απολογισμός είναι 10-6 υπέρ του Ζοτς. Φέτος βέβαια, ο Ομπράντοβιτς επισκέπτεται για πρώτη φορά την Αθήνα ως τεχνικός της Παρτίζαν (2-3).

Για τους "πράσινους" το αποψινό ματς εκτός από ιδιαίτερο είναι και πολύ σημαντικό βαθμολογικά. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έχει ξεκινήσει τη σεζόν με ρεκόρ 1-4 και είναι υποχρεωμένη να αρχίσει να αξιοποιεί την έδρα της μετά τις δύο ήττες από Ρεάλ και Μονακό.

Φυσικά, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και το ντεμπούτο του Ντούειν Μπέικον, ο οποίος όπως αποκάλυψε ο Ράντονιτς θα αγωνιστεί κανονικά απόψε κόντρα στην Παρτίζαν. Ο Αμερικανός άσος αποκτήθηκε για να δώσει έξτρα επιθετική ώθηση, καθώς στα πρώτα πέντε παιχνίδια της σεζόν ο Παναθηναϊκός έχει το τρίτο χειρότερο offensive rating στη EuroLeague με μόλις 100,6 πόντους ανά 100 κατοχές. Είναι δηλαδή καλύτερος μόνο από τη Βιλερμπάν (99,5) και τον Ερυθρό Αστέρα (99,2).

Αυτό βέβαια που μένει να φανεί απόψε, είναι πώς θα επηρεαστούν οι χρόνοι των υπόλοιπων παικτών, τι ροτέισον θα διαλέξει ο Ράντονιτς και πώς θα αξιοποιήσει τον Μπέικον, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε ένα επιθετικό υπερόπλο στα χέρια του Μαυροβούνιου τεχνικού.

Προγνωστικά EuroLeague

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει μείνει χαμηλά επιθετικά στα πρώτα πέντε παιχνίδια της σεζόν στη EuroLeague, ωστόσο έχει το δεύτερο πιο υψηλό pace (72,4) στη διοργάνωση και απόψε θα αντιμετωπίσει την ομάδα με το μεγαλύτερο επιθετικό μέσο όρο (86,4). Υπάρχει λοιπόν η βάση για να ανοίξει ο ρυθμός και το σκορ, πόσο μάλλον τώρα που οι "πράσινοι" πρόσθεσαν στη μηχανή τους κι έναν δεινό σκόρερ.

Το Over 153,5 στο 1.60 μοιάζει βατό, δεδομένου ότι τα τελευταία τρία ευρωπαϊκά ματς του Παναθηναϊκού δεν έπεσαν κάτω από τους 159, ενώ η Παρτίζαν από την πλευρά της μετράει 4/5 Over 153,5. Αν ζητήσουμε παράλληλα κι ένα υψηλό χάντικαπ στο 10,5 υπέρ των Σέρβων, μπορούμε να χτίσουμε απόδοση άνω του 2.00.

Η Παρτίζαν μετά την κρυάδα της πρεμιέρας, όπου δέχθηκε 100 πόντους στο Βερολίνο και ηττήθηκε με -16, ήταν σε όλα τα παιχνίδια της ανταγωνιστική. Έχασε στην παράταση από την Μπασκόνια, με -5 από το Μιλάνο και κέρδισε με διψήφιες διαφορές τη Ζάλγκιρις και τη Βίρτους. Ακόμη λοιπόν και να ηττηθεί απόψε ο Ζοτς, δύσκολα θα εκτεθεί.

Εκτός από τον Ομπράντοβιτς, κεντρικό πρόσωπο θα είναι ασφαλώς και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός του Παναθηναϊκού και επιστρέφει για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος της πρώην ομάδας του. Ο διεθνής φόργουορντ αναμένεται να έχει αυξημένο ρόλο στο αποψινό ματς καθώς είναι εκτός ο Νάναλι. Ωστόσο, οι επιστροφές κρύβουν πάντοτε δυσκολίες και το Under 8,5 πόντοι στο 1.70 μοιάζει τίμια επιλογή, καθώς ο Παπαπέτρου έχει φέτος 3,4 κατά μέσο όρο στη EuroLeague και δεν έχει περάσει σε κανένα ματς τους 5.

Ενδιαφέρουσα στοιχηματικά περίπτωση είναι και το Over 7,5 ριμπάουντ του Ματίας Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ κατεβάζει φέτος 8,6 κατά μέσο όρο και αγωνίζεται 33 λεπτά ανά αγώνα. Αν το ματς είναι κλειστό μέχρι το φινάλε, ο Λεσόρ είναι δεδομένο πως θα παίξει και απόψε πάνω από 30 λεπτά, άρα έχει καλές πιθανότητες να ξεπεράσει το line.

Στα τρία ματς με Μπασκόνια, Αρμάνι και Ζαλγκίρις, που έμεινε στο παρκέ πάνω από 30 λεπτά, κατέβασε 12, 10 και 8 ριμπάουντ αντίστοιχα. Επίσης, ας έχουμε υπόψιν μας ότι ο Παναθηναϊκός είναι από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης (14η για την ακρίβεια) στα ριμπάουντ με rate 43,6%. Σε combo με το Under του Παπαπέτρου χτίζουμε απόδοση 2.90.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Στο Μπασκόνια – Μακάμπι (21:15 Novasports Start, Live από το SPORT24) θα πραγματοποιήσει το εντός έδρας ντεμπούτο του με τους Βάσκους ο Πιέρια Χένρι. Ο Αμερικανός πόιντ-γκαρντ, που επέστρεψε στην Μπασκόνια για τη δεύτερη θητεία του, έπαιξε 18 λεπτά την περασμένη εβδομάδα στη βαριά ήττα από τη Βιλερμπάν, στη Λιόν και 19 λεπτά στο διπλό επί της Μπιλμπάο για την ACB.

Οι μπουκ προσφέρουν χαμηλά το line του Χένρι, μόλις στους 5,5 πόντους, ενώ στην καριέρα του στη EuroLeague είναι παίκτης των 8,9 πόντων. Η Μπασκόνια έχει από τα πιο υψηλά pace (72,2) στη λίγκα, τον τρίτο επιθετικό μέσο όρο (85,8) και γενικά είναι ομάδα που ανοίγει τα παιχνίδια στην έδρα της. Στα τελευταία τέσσερα ματς στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα σημείωσε 88 πόντους κόντρα στη Ρεάλ, για το ισπανικό πρωτάθλημα, από 92 απέναντι σε Ολυμπιακό και Ερυθρό Αστέρα και 103 κόντρα στην Παρτιζάν. Αν το σκορ πάει ξανά τόσο υψηλά, ο Χένρι λογικά θα επαληθεύσει το Over 5,5 στο 1.95.

Στο μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς, το Μιλάνο υποδέχεται τη Ρεάλ σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν πολύ υψηλές φιλοδοξίες, αλλά μέχρι στιγμής το μπάσκετ που παίζουν δεν τις δικαιολογεί (21:30 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Η Αρμάνι έρχεται από τη συντριβή στη Βαρκελώνη, όπου έβαλε μόλις 56 πόντους και μέχρι στιγμής καμία νίκη της στη EuroLeague δεν ήταν πειστική (Μπάγερν, Παρτίζαν, Βιλερμπάν).

Η Ρεάλ από την πλευρά της, κατάφερε να δεχθεί 95 πόντους (!) από τη Βίρτους, η οποία στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές είχε μέσο όρο 64,75. Οι πρωταθλητές Ισπανίας έχουν γνωρίσει τέσσερις ήττες στα τελευταία επτά επίσημα ματς και φυσικά στη Μαδρίτη έχουν ήδη αρχίσει να πλανώνται πολλά “γιατί” αναφορικά με την την απόφαση της διοίκησης να "αδειάσει" τον Πάμπλο Λάσο για να κάνει πρώτο τεχνικό τον Τσους Ματέο.

Σε ό,τι αφορά στο σημείο δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει εκτίμηση, καθώς αναμένεται ντέρμπι μέχρι τέλους, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι 2,5 πόντοι χάντικαπ. Πιο ενδιαφέρον είναι το Over 11,5 πόντοι του Κέβιν Πάνγκος στο 2.08. Ο Αυστραλός πόιντ-γκαρντ αποτελεί το βαρόμετρο του Μιλάνο στην επίθεση και έχει φέτος ξεπεράσει το συγκεκριμένο line 3/5 φορές. Δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όπου η Αρμάνι δεν σταύρωνε καλάθι με τίποτα και στο ντεμπούτο του με τη Βιλερμπάν, όπου έπαιξε κάτω από 24 λεπτά, καθώς ακόμη μάθαινε πρόσωπα και καταστάσεις.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπασκόνια – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χένρι Over 5,5 πόντοι (απόδοση 1.95), 21:15 Μιλάνο – Ρεάλ: Πάνγκος Over 11,5 πόντοι (απόδοση 2,08), 21:30 Παναθηναϊκός – Παρτίζαν: Over 153,5 & 2 +10,5 (απόδοση 2.10), 21:30 Παναθηναϊκός – Παρτίζαν: Παπαπέτρου Under 8,5 πόντοι & Λεσόρ Over 7,5 ριμπάουντ (απόδοση 2.90), 21:30
Keywords
Τυχαία Θέματα