Προγνωστικά EuroLeague: Με αποδόσεις διπλασιασμού σε ΟΑΚΑ και Τελ Αβίβ

Τρεις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα της EuroLeague. Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (7-18) υποδέχεται τη Ρεάλ (18-8) σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο βαθμολογικό κίνητρο (21:00 Novasports Prime, Live

από το SPORT24).

Οι "πράσινοι" παίζουν απλά για το γόητρο και τη φανέλα τους στα τελευταία παιχνίδια της regular season, σε αντίθεση με τη Ρεάλ, η οποία κυνηγάει τη δεύτερη θέση και χρειάζεται απόψε τη νίκη στο Μαρούσι.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο βέβαια, δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μέσα στο 2022. Είναι ενδεικτικό πως στη EuroLeague μετράει πέντε απανωτές ήττες εκτός έδρας από Φενερμπαχτσέ, Ζαλγκίρις, Ερυθρό Αστέρα, Εφές και Μακάμπι.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με εξαίρεση κάποιες φωτεινές εκλάμψεις, δεν έχει καταφέρει φέτος να ανταποκριθεί στο πιο υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης. Επίσης, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η Ρεάλ μετράει 13 διαδοχικές νίκες απέναντι στους εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης! Τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κέρδισε τη Ρεάλ ήταν τον Απρίλιο του 2018 στα playoffs.

Αντικειμενικός στόχος για το "τριφύλλι" απόψε, είναι να φανεί όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστικό και να κλείσει με θετικό τόνο τις εντός έδρας υποχρεώσεις του στη φετινή EuroLeague. Αυτό θα συμβεί, αν παίξει καλύτερη άμυνα συγκριτικά με ό,τι έκανε κόντρα στη Μακάμπι, πριν δύο βράδια.

Η Ρεάλ, παρότι είναι ξεκάθαρα ανώτερη ομάδα, αυτή την περίοδο δεν τρομάζει και οι "πράσινοι" μπορούν στη χειρότερη περίπτωση να υπερασπιστούν ένα χάντικαπ 12,5 πόντων. Αν μάλιστα, βάλει παράλληλα μίνιμουμ 9 πόντους ο Ιωάννης Παπαπέτρου, τότε θα χτίσουμε μία απόδοση στον διπλασιασμό.

Ο Παπαπέτρου, επέστρεψε ζεστός στην ευρωπαϊκή δράση την Τρίτη, σημειώνοντας 17 πόντους κόντρα στη Μακάμπι. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ έχει φέτος 11,2 πόντους κατά μέσο όρο και έχει σημειώσει τουλάχιστον εννιά, στα 12 από τα 20 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στη EuroLeague.

Μακάμπι - Βιλερμπάν: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Μακάμπι (14-11) βρίσκεται σε θετικό μομέντουμ, προέρχεται από τρεις σερί νίκες και λογικά θα κεφαλαιοποιήσει το σημαντικό διπλό που πέτυχε την Τρίτη στο ΟΑΚΑ, επί του Παναθηναϊκού, κερδίζοντας απόψε και τη Βιλερμπάν (8-18), στο Τελ Αβίβ (21:05 Novasports 4HD, Live από το SPORT24).

Τυπική διαδικασία για τη γαλλική ομάδα τα ματς που απομένουν ως την ολοκλήρωση της regular season. Άλλωστε, το σύνολο του Τι Τζέι Πάρκερ έχει πετάξει εδώ και πολύ καιρό λευκή πετσέτα, μετρώντας στη EuroLeague εννιά ήττες στα τελευταία δέκα ματς.

Λογικά το βασικό χάντικαπ παίζει σε διψήφια νούμερα. Μπορούμε πάντως να πάρουμε απόδοση διπλασιασμού με τη νίκη της Μακάμπι στο -3,5, εφόσον βάλει και οκτώ πόντους ο Κίναν Εβανς. Ο Αμερικανός γκαρντ διανύει περίοδο φόρμας και στις τρεις τελευταίες νίκες της Μακάμπι με Παναθηναϊκό, Ρεάλ και Μιλάνο, σημείωσε 11, 19 και 9 πόντους αντίστοιχα, παίζοντας κατά μέσο όρο 27,5 λεπτά.

Μιλάνο - Μονακό: Προγνωστικά και Ανάλυση

Πολύ σημαντικό ματς στο Μιλάνο (21:45 Novasports Start, Live από το SPORT24), ανάμεσα στην Αρμάνι (18-8) και τη Μονακό (13-13), το οποίο αφορά άμεσα και τον Ολυμπιακό στη μάχη που δίνει για την τρίτη θέση.

Ο Έτορε Μεσίνα γνωρίζει πως αν χάσει ένα από τα τελευταία δύο ματς, είτε με τη Μονακό, είτε με τη Βιλερμπάν, η ομάδα του κινδυνεύει να μείνει τέταρτη. Εν ολίγοις, η Αρμάνι χρειάζεται το 2/2 στα εναπομείναντα παιχνίδια, ωστόσο η αναμέτρηση με την αθλητική και ταλαντούχα επιθετικά Μονακό δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση.

Το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς είναι σε εξαιρετική κατάσταση, μετράει επτά νίκες στα τελευταία εννιά ματς στη EuroLeague και φυσικά έχει έναν παίκτη, που μπορεί να ανατρέψει ανά πάσα στιγμή τις ισορροπίες.

Ο Μάικ Τζέιμς, πριν μείνει στα ρηχά με την Μπασκόνια, όπου σημείωσε μόλις εννιά πόντους, είχε 25 με τον Ολυμπιακό, 27 με την Εφές και 19 με την Μπαρτσελόνα. Δηλαδή στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες της πρώτης πεντάδας έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις.

Το ίδιο πιθανότατα θα κάνει και απόψε απέναντι σε μία πρώην ομάδα του. Το Μιλάνο παίζει εξαιρετική άμυνα και θα προσπαθήσει να κατεβάσει το τέμπο και τις κατοχές του αγώνα, ωστόσο ο Τζέιμς έχει αποδείξει ότι αν βρει ρυθμό ξεπερνάει άνετα τους 16-17 πόντους. Δικαιολογημένα λοιπόν είναι και το πρώτο φαβορί για πρώτος σκόρερ στο 2.50.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Παναθηναϊκός – Ρεάλ: 1 +12,5 & Παπαπέτρου 9+ πόντοι (απόδοση 2.02), 21:00

Μακάμπι – Βιλερμπάν: 1 -3,5 & Εβανς 8+ πόντοι (απόδοση 2.02), 21:05

Μιλάνο – Μονακό: Τζέιμς Πρώτος Σκόρερ (απόδοση 2.50), 21:45

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προγνωστικά EuroLeague, ΟΑΚΑ, Τελ Αβίβ,prognostika EuroLeague, oaka, tel aviv