Προγνωστικά EuroLeague: Η ανεβασμένη Εφές και το κίνητρο του Ερυθρού Αστέρα

13:07 8/3/2022 - Πηγή: Sport 24

Με δύο εξ αναβολής αναμετρήσεις συνεχίζεται την Τρίτη (8/3) το πρόγραμμα της EuroLeague, όπου φυσικά η μεγάλη είδηση αφορά την απόφαση της λίγκας για βαθμολόγηση χωρίς τα παιχνίδια με τις ρωσικές ομάδες.

Εφόσον η κατάσταση στην Ουκρανία δεν εξομαλυνθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, οι ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς θα αποβληθούν οριστικά από τη διοργάνωση και ως εκ τούτου ο χάρτης της EuroLeague

θα αλλάξει αισθητά.

Ερυθρός Αστέρας - Ρεάλ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Για παράδειγμα, σύλλογοι όπως ο Ερυθρός Αστέρας, από εκεί που είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα του αποκλεισμού, αποκτούν ξανά βαθμολογικό κίνητρο. Οι "ερυθρόλευκοι", που απόψε φιλοξενούν τη Ρεάλ (20:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24), χωρίς τα ματς με τις ρωσικές ομάδες έχουν ρεκόρ 9-12 και βρίσκονται σε απόσταση μόλις μίας νίκης από την όγδοη Μονακό. Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως ξαφνικά, το συγκρότημα του Ντέγιαν Ράντονιτς κυνηγάει την είσοδο στα playoffs και πλέον κάθε ματς μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου θα έχει χαρακτήρα τελικού.

Ο Ερυθρός Αστέρας προέρχεται από δύο πολύ σημαντικές νίκες εντός έδρας κόντρα σε Φενερμπαχτσέ (74-69) και Μπασκόνια (86-83). Αντίθετα, η Ρεάλ έχασε τα τρία τελευταία παιχνίδια της στη EuroLeague με Φενέρ, Μπαρτσελόνα και Ζαλγκίρις, σημειώνοντας σε αυτά τα τρία ματς μόλις 55,3 πόντους κατά μέσο όρο!

Η Ρεάλ αντιμετωπίζει εσχάτως πρωτοφανές επιθετικό πρόβλημα, ενώ ρεπορτάζ από την Ισπανία αναφέρουν ότι για πρώτη φορά μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια, ο Πάμπλο Λάσο βρίσκεται σε δύσκολη.

Είναι γεγονός, πως οι Μαδριλένοι δεν βρίσκονται στην καλύτερή τους κατάσταση, αφού στα τελευταία εννιά ματς που έδωσαν για πρωτάθλημα, κύπελλο Ισπανίας και EuroLeague, γνώρισαν έξι ήττες. Τελευταία το εντός έδρας 72-80 από την Μπασκόνια, μέσα στο WiZink Center για την ACB.

Με τον Ερυθρό Αστέρα λοιπόν να έχει πλέον μπει για τα καλά στο κόλπο της οχτάδας και τη Ρεάλ εμφανώς σε αγωνιστική πτώση, δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη απόψε στο Βελιγράδι. Το βασικό χάντικαπ είναι στους 4,5 πόντους. Εμείς μπορούμε να το ανεβάσουμε για μεγαλύτερη ασφάλεια στο 10,5 και να ζητήσουμε το combo με τουλάχιστον 11 πόντους του Νίκολα Κάλινιτς, σε αποδόσεις άνω του 2.20. Ο ηγέτης των Σέρβων σκοράρει φέτος στη EuroLeague 12,9 πόντους και σημείωσε τουλάχιστον 11 στα 12 από τα τελευταία 14 παιχνίδια.

Μπασκόνια - Εφές: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στη Βιτόρια, η Μπασκόνια φιλοξενεί την εμφανώς ανεβασμένη Αναντολού Εφές (22:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Η ομάδα του Νέβεν Σπάχια, ακόμη και χωρίς τα αποτελέσματα με τις ρωσικές ομάδες, πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει θέση στην πρώτη οχτάδα. Άλλωστε, στη EuroLeague οι Βάσκοι μετρούν οχτώ σερί ήττες!

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Μπασκόνια ήταν ανταγωνιστική τόσο στο Τελ Αβίβ, όσο και στο Βελιγράδι, αλλά δεν μπόρεσε τελικά να διακόψει το αρνητικό σερί.

Από την άλλη, η Εφές διανύει την καλύτερή της φόρμα την τρέχουσα σεζόν με επτά διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και 11 στα τελευταία 12 ματς, όπου έχασε μόνο από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της για τη EuroLeague, η Εφές πήρε το ντέρμπι με τη Φενέρ (84-79), κερδίζοντας για τέταρτο σερί ματς φέτος τη συμπολίτισσα. Είχαν προηγηθεί οι νίκες στον τελικό κυπέλλου, στο πρωτάθλημα Τουρκίας και στον α' γύρο της EuroLeague.

Στην κατάσταση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι δύο σταρ της Εφές, ο Μίτσιτς και ο Λάρκιν, είναι λογικό να δίνεται φαβορί στους 5,5 πόντους η ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Θα κατεβάσουμε πάντως λίγο το χάντικαπ και θα πάρουμε το διπλό στο 1.60 με -2,5 πόντους. Παίζεται και σε combo με το over 150,5 σε τιμές διπλασιασμού, στη λογική ότι το συγκεκριμένο line επιβεβαιώθηκε 12 φορές στα τελευταία 13 μεταξύ τους ματς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ: 1 +10,5 & Κάλινιτς 11+ πόντοι (απόδοση 2.22), 20:00 Μπασκόνια – Εφές: 2 -2,5 & Οver 150,5 (απόδοση 2.00), 22:00
Keywords
Τυχαία Θέματα