Προγνωστικά Euro: Κάνει το καθήκον της η Ιταλία, μάχη κορυφής στη Βουδαπέστη

Η Ιταλία υποδέχεται απόψε στο Μπάρι τη Μάλτα, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού ομίλου για το Euro 2024 (21:45 Novasports 1HD, Live από το SPORT24). Προφανώς για τους ατζούρι στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη, δεδομένου μάλιστα ότι ακολουθεί η κρίσιμη αναμέτρηση με την

Αγγλία, την Τρίτη στο Γουέμπλεϊ.

Τον Σεπτέμβριο, η Ιταλία υπέπεσε σε σοβαρή γκέλα στα Σκόπια, μένοντας στο 1-1 με τη Βόρεια Μακεδονία, στο ντεμπούτο του Λουτσιάνο Σπαλέτι, που διαδέχθηκε τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Τρεις ημέρες μετά πάντως, διόρθωσε μερικώς την κατάσταση, επικρατώντας με 2-1 της Ουκρανίας.

Ο Σπαλέτι θα πρέπει να διαχειριστεί στα ματς με Μάλτα και Αγγλία τις σοβαρές απουσίες των Σάντρο Τονάλι (Νιούκαστλ) και Νικολό Τζανιόλο (Άστον Βίλα), οι οποίοι ερευνώνται για συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό. Αμφότεροι κλήθηκαν αρχικά στην αποστολή των ατζούρι, αλλά εν συνεχεία ο Σπαλέτι αναγκάστηκε να τους... κόψει, αφού κλήθηκαν από τον ανακριτή.

Στη θέση τους ως αντικαταστάτες μπήκαν οι Πολιτάνο, Ελ Σααράουι και Ρίτσι. Ο Σπαλέτι ωστόσο, είδε να τίθεται νοκ άουτ και ο Κιέζα (Γιουβέντους). Από εκεί και πέρα, ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός άφησε εκτός σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο τους Ιμόμπιλε (Λάτσιο), Σπινατσόλα (Ρόμα) και Πελεγκρίνι (Ρόμα), αλλά κάλεσε για πρώτη φορά τον αμυντικό της Τότεναμ, Ουντότζι.

Πιθανότατα, ο Σπαλέτει θα επιλέξει στα φτερά της επίθεσης τους Μπεράρντι και Ρασπαντόρι, ενώ για την κορυφή υπάρχει δίλημμα μεταξύ Σκαμάκα και Κεν. Όσο για τους χαφ μάλλον θα προτιμηθεί η τριάδα Φρατέζι, Λοκατέλι, Μπαρέλα.

Η Μάλτα μετράει 14 διαδοχικές ήττες σε προκριματικά Euro, εκ των οποίων οι πέντε στην τρέχουσα διαδικασία. Με εξαίρεση πάντως το 0-4 από την Αγγλία, στα υπόλοιπα τέσσερα ματς δεν δέχθηκε πάνω από δύο γκολ. Στον πρώτο γύρο είχε χάσει από την Ιταλία με 0-2 στο Τα' Κάλι.

Η Ιταλία σε εννιά αγώνες με τη Μάλτα μετράει ισάριθμες νίκες. Από το 2012 και μετά οι δυο τους έχουν συναντηθεί πέντε φορές και σε όλες επιβεβαιώθηκε το Under 2,5 (2-0, 2-0, 1-0, 1-0, 2-0). Στο 1.62 ανεβαίνει ο άσος με Under 4,5, στη λογική ότι η Ιταλία θα κάνει μία επαγγελματική νίκη πριν το μεγάλο ντέρμπι με την Αγγλία.

Προγνωστικά στοιχήματος: Είναι ομάδα άλλου επιπέδου η Δανία, “κλειστό” ματς στη Λιουμπλιάνα

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στη Βουδαπέστη, η Ουγγαρία υποδέχεται τη Σερβία σε μία μάχη κορυφής για τον έβδομο όμιλο (21:45 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Οι Ούγγροι είναι αήττητοι (3-1-0) μετά από τέσσερα ματς και πάνε ολοταχώς για την τελική φάση. 10 βαθμούς έχουν συγκεντρώσει και οι Σέρβοι, έχοντας ωστόσο ένα ματς περισσότερο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Ουγγαρία κέρδισε μέσα στο Βελιγράδι με 2-1 κι έβαλε ισχυρές βάσεις πρόκρισης. Από την άλλη, η Σερβία αντέδρασε υποδειγματικά μετά από αυτή την ήττα και κέρδισε 3-1 στη Λιθουανία, με χατ τρικ του Μίτροβιτς.

Ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς έχει ορισμένες σημαντικές απουσίες, όπως ο φορ Βλάχοβιτς (Γιουβέντους) και ο στόπερ Βέλκοβιτς (Βέρντερ). Επίσης, έμεινε εκτός ο Γιόβιτς (Μίλαν). Στη σερβική αποστολή συμπεριλαμβάνονται και τέσσερις "Έλληνες", οι άσοι του Παναθηναϊκού, Φίλιπ Μλαντένοβιτς και Φίλιπ Τζούριτσιτς, ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Μίγιατ Γκατσίνοβιτς και ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Μάλιστα, Μλαντένοβιτς και Ζίβκοβιτς αναμένεται να ξεκινήσουν.

Στον αντίποδα, ο Μάρκο Ρόσι δεν μπορεί να υπολογίζει στον ηγέτη της αμυντικής του γραμμής, τον στόπερ της Λειψίας, Βίλι Ορμπάν. Αντίθετα, κανονικά μέσα είναι ο άσος της Λίβερπουλ, Ντόμινικ Σομποσλάι και ο φορμαρισμένος μεσοεπιθετικός της Φράιμπουργκ, Ρόλαντ Σάλαϊ. Στην κορυφή θα παίξει εκτός απροόπτου ο φορ της Φερεντσβάρος, Μπαρναμπάς Βάργκα, που έχει φέτος πετύχει ήδη 17 γκολ στο ουγγρικό πρωτάθλημα και την Ευρώπη!

Η Ουγγαρία είναι πιο σφικτή ομάδα, αλλά στα τελευταία 15 παιχνίδια της, δεν σκόραρε μόνο δύο φορές. Η Σερβία έχει σαφώς πιο αλέγκρο στιλ και στα τελευταία 16 δικά της ματς, δεν βρήκε δίχτυα μόνο κόντρα στη Βραζιλία. Μετά το 2-0 από τη Σελεσάο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Σέρβοι μετρούν 7/9 Goal/Goal. Στο 1.84 να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, όπως συνέβη και τον περασμένο Σεπτέμβριο στο μεταξύ τους ματς στο Βελιγράδι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ιταλία – Μάλτα: 1 & Under 4,5 (απόδοση 1.62), 21:45 Ουγγαρία – Σερβία: Goal/Goal (απόδοση 1.84), 21:45
Keywords
Τυχαία Θέματα