Πολύ αυστηρά τα μέτρα στο φετινό Wimbledon

Η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε τους διοργανωτές του Wimbledon να ακυρώσουν το τουρνουά του 2020 και ενόψει της φετινής διοργάνωσης, τα υγειονομικά πρωτόκολλά για τους αθλητές και τις ομάδες τους, αναμένονται πολύ αυστηρά.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Βρετανικού Major, όσοι δεν τηρήσουν τα μέτρα που θα μπούνε σε εφαρμογή, κινδυνεύουν με πολύ υψηλά πρόστιμα, ενώ για τις... κραυγαλέες περιπτώσεις, υπάρχει και η επιλογή

του disqualification, δηλαδή του αποκλεισμού

Μάλιστα, προσεκτικοί δεν θα πρέπει να είναι μόνο οι τενίστες και οι τενίστριες που θα αγωνιστούν στο Wimbledon 2021, αλλά και τα μέλη των ομάδων τους, μιας και αν... πιαστούν, τότε οι τιμωρίες θα επιβληθούν στους αθλητές τους.

Οι αθλητές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να βγούνε εκτός του complex με τα practice courts και το ξενοδοχείο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους Βρετανούς, που θα μπορούσαν ίσως να μένουν στα σπίτια τους αυτές τις ημέρες.

Όχι. Και αυτοί, θα είναι στην "φούσκα" του Wimbledon. Παρ' όλα αυτά, αναμένεται να υπάρχει κόσμος στις κερκίδες των courts, έστω στο 25% της χωρητικότητας των γηπέδων.

Τα πρόστιμα αναμένονται να είναι πολύ "τσουχτερά" (πάνω από 20.000$), ώστε, υπό τον φόβο τους, να κρατηθεί η ισορροπία του τουρνουά και να μην απειληθεί η εξέλιξή του από ενδεχόμενες άσχημες καταστάσεις.

Πηγή: Tennis24

Photo credits: © 2019 Laurence Griffiths/Associated Press

Keywords
Τυχαία Θέματα