Πέθανε ο Πέτρος Λινάρδος

Ο Πέτρος Λινάρδος, μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της αθλητικής δημοσιογραφίας, απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 96 ετών.

Υπήρξε πρωτοπόρος του ρεπορτάζ και συγγραφέας. Ήταν πατέρας του παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή και νυν προπονητή Νίκου Λινάρδου - μέλους της ιστορικής ομάδας που έφερε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1987.

Ο Πέτρος Λινάρδος γεννήθηκε το 1926 στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού

Σταδίου, όπου διέμενε η οικογένειά του μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

Η επαγγελματική ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία άρχισε το 1950. Σε αυτή τη μακρά πορεία, εργάστηκε μεταξύ άλλων στην "Αθλητική Ηχώ", στο "Βήμα", στα "Νέα" και στον "Ταχυδρόμο". Άνθρωπος με ευρύ φάσμα γνώσεων, καταπιάστηκε δημοσιογραφικά με πολλά θέματα, όπως ο φιλοτελισμός, η ναυτιλία, η κοινωνική πρόνοια, η υγεία και η κριτική κινηματογράφου.

Μέχρι πρόσφατα συνέχισε να γράφει ασταμάτητα.

Υπήρξε, επίσης, ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), του οποίου έχει διατελέσει πρόεδρος επί 16 έτη. Παράλληλα ασχολήθηκε με την ιστορία του αθλητισμού και έχει συγγράψει πολλά βιβλία αθλητικής ιστορίας. Το βιβλίο του για τον Δημήτριο Βικέλα τιμήθηκε με το "Ολυμπιακό Τρόπαιο 96" από τη ΔΟΕ.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έγραψε στο facebook: "Ο Ελληνικός Αθλητισμός και η Αθλητική Δημοσιογραφία πενθούν για τον «Πατριάρχη» των Αθλητικών Συντακτών Πέτρο Λινάρδο που «έφυγε» σήμερα το πρωί σε ηλικία 97 ετών. Για μένα ήταν πολλά πράγματα μαζί ο Πέτρος Λινάρδος, τον οποίο διαδέχτηκα στην ηγεσία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ). Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους γιούς του, το Νίκο και το Δημήτρη.

Καλό ταξίδι μεγάλε δάσκαλε της δημοσιογραφίας... Σε ευγνωμονούμε για όσα πρόσφερες στον κλάδο μας..."

Keywords
Τυχαία Θέματα