Παρτίζαν - Ερυθρός Αστέρας - Game 5: Με ένα Bet Builder στο 2.77

Παρτίζαν και Ερυθρός Αστέρας έχουν υπερασπιστεί στο απόλυτο την έδρα τους στα πρώτα τέσσερα ματς των τελικών της ABA League και αναπόφευκτα ο τίτλος της Αδριατικής Λίγκας για τη σεζόν 2022/23 θα κριθεί σε Game 5 στη Stark Arena (21:00 Live από το SPORT24).

Η Παρτίζαν με όπλο τον επιθετικό της πλουραλισμό κέρδισε τα πρώτα δύο ματς μπροστά στο κοινό της με 88-80 και 87-78.

Είναι χαρακτηριστικό πως στον πρώτο τελικό πήρε 55 πόντους (!) από την τριάδα Ζακ ΛεΝτέι, Κέβιν Πάντερ και Αλεν Σμάιλαγκιτς, ενώ στον δεύτερο τελικό είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ωστόσο, στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα τα δεδομένα άλλαξαν άρδην. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς περιορίστηκε στους 78 πόντους στο τρίτο ματς, παρά το γεγονός ότι σούταρε με 48% από το τρίποντο! Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη χειρότερα στο τέταρτο παιχνίδι για τους "ασπρόμαυρους", που πραγματοποίησαν τη χειρότερη επιθετικά εμφάνισή τους φέτος και ηττήθηκαν με 68-56.

Ακόμη χειρότερη και από το 87-58 στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό για τη EuroLeague, τον περασμένο Νοέμβριο, σε μία αναμέτρηση τότε, όπου η Παρτίζαν είχε παραταχθεί με σημαντικές απουσίες.

Το σύνολο του κόουτς Ομπράντοβιτς σούταρε με μόλις 26,1% από το τρίποντο (6/23) και έκανε 19 λάθη! Συνολικά, στα δύο παιχνίδια στη Hala Pionir η Παρτίζαν υπέπεσε σε 36 λάθη (!), ένα στατιστικό που επιβεβαιώνει απόλυτα ότι επηρεάστηκε από το σκληρή ερυθρόλευκη άμυνα, αλλά και από το… πολεμικό κλίμα που συνάντησε στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη λήξη του Game 4, στηλίτευσε τα όσα συνέβησαν στο Aleksandar Nikolic Hall, με τις ρίψεις αντικειμένων, τις φραστικές επιθέσεις και τα συνθήματα μίσους. Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι παρόμοιες εικόνες εκτυλίσσονται και στην έδρα της Παρτίζαν και παρακάλεσε τους φίλους της ομάδας του να υποστηρίξουν τον αγαπημένο τους σύλλογο σε αθλητικά πλαίσια, στον πέμπτο κρίσιμο τελικό.

Φαβορί ο άσος σε μία σειρά που "μιλούν" αποκλειστικά οι έδρες

Στοιχηματικά, ο άσος είναι απόλυτα φυσιολογικά φαβορί στο 1.52 στη Stoiximan, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής έχει μιλήσει απόλυτα ο νόμος της έδρας. Άλλωστε, η Παρτίζαν σε επίπεδο ABA League μετράει 6x6 νίκες εντός έδρας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς για να μπορέσει να φτάσει στο break στον πέμπτο τελικό θα πρέπει να φρενάρει την επιθετική παραγωγή της Παρτίζαν, όπως έκανε στο τρίτο και στο τέταρτο ματς. Προχθές για παράδειγμα, παρότι σούταρε με σχεδόν παρόμοιο ποσοστό εντός παιδιάς (41,3% - 41,1%) και είχε άποντο τον Νέντοβιτς κατάφερε να επικρατήσει, αφού εκτέλεσε επτά παραπάνω σουτ και τέσσερις περισσότερες βολές.

Επίσης, είχε σε μεγάλη βραδιά τον Φακούντο Καμπάσο, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους και μοίρασε 4 ασίστ σε λιγότερο από 29 λεπτά. Ο άλλοτε άσος των Ντένβερ Νάγκετς, όπως και ο Λούκα Βιλντόσα, αναμένεται απόψε να αγωνιστούν για στερνή φορά με τα ερυθρόλευκα. Ο κόουτς Ιβάνοβιτς περιμένει από τους δύο Αργεντινούς γκαρντ μία σπουδαία τελευταία παράσταση, προκειμένου ο Ερυθρό Αστέρας να διατηρήσει τα σκήπτρα του για τρίτη διαδοχική χρονιά και να πανηγυρίσει τον έβδομο τίτλο του στην Αδριατική Λίγκα.

Για τον έβδομο τίτλο της παλεύει και η Παρτίζαν, η οποία όμως έχει να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στην ABA League από το 2013. Στους "ασπρόμαυρους" λοιπόν, υπάρχει πολύ μεγάλη δίψα για το τρόπαιο και η αλήθεια είναι πως με το μπάσκετ που έχουν παίξει εδώ και 9 μήνες αξίζουν να κλείσουν με μία μεγάλη επιτυχία τη σεζόν.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Παρτίζαν λίγο έλειψε να φτάσει στο Final Four της EuroLeague, στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ στην Ευρώπη μετά από εννιά χρόνια και κατά γενική ομολογία ήταν από τις πιο fun-to-watch ομάδες έχοντας το κορυφαίο επιθετικό rating (123,3) στην Ευρώπη!

Οι αρχές της Παρτίζαν και ο παράγοντας Πάντερ

Παρότι λοιπόν, κυριαρχεί η άποψη ότι η άμυνα δίνει τους τίτλους, η φετινή Παρτίζαν έχει μάθει να κερδίζει από τον επιθετικό της ρυθμό και το ίδιο θα επιδιώξει και απόψε, δεδομένου ότι μιλάμε για ομάδα του Ομπράντοβιτς, άρα για ένα σύνολο που θα μείνει πιστό στις αρχές του μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Άλλωστε, η Παρτίζαν στα τελευταία 11 παιχνίδια της εντός έδρας, ανεξαρτήτως διοργάνωσης ξεπέρασε τους 80 πόντους εννιά φορές. Δεν τα κατάφερε μόνο στα δύο ιδιαίτερα παιχνίδια με τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ, στα playoffs της EuroLeague, όπου σημείωσε 78 και 80 αντίστοιχα.

Το ενδεχόμενο να σκοράρει απόψε η Παρτίζαν πάνω από 80 πόντους προσφέρεται στο 1.62 στη Stoiximan και σε Bet Builder με τον άσο φτάνουμε σε απόδοση διπλασιασμού.

Μαζί με το Over 13,5 πόντοι του Κέβιν Πάντερ, το Bet Builder στη Stoiximan φτάνει στο 2.82. Ο 29χρονος γκαρντ πραγματοποιεί φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο ότι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κορυφαίων ευρωπαϊκών κλαμπ, μεταξύ αυτών και ο Παναθηναϊκός, που του έχει ήδη καταθέσει μία άκρως δελεαστική πρόταση.

Ο Πάντερ μετράει στους τελικούς 13,75 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ στο εντός έδρας ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, στη EuroLeague, ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 15. Με δεδομένο ότι απόψε, ίσως είναι το τελευταίο του σόου στο Βελιγράδι με τα ασπρόμαυρα, μπορούμε να ρισκάρουμε και στο ενδεχόμενο να σκοράρει 16+ πόντους, το οποίο προσφέρεται στο 2.10 στη Stoiximan με ενισχυμένη απόδοση.

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα