Παρί - Νις 5-6 πέν.: Οι επεμβάσεις του Μπούλκα έδωσαν ιστορική πρόκριση στο κύπελλο

00:30 1/2/2022 - Πηγή: Sport 24

Η Νις υπέγραψε έναν ιστορικό θρίαμβο, πετώντας εκτός Κυπέλλου Γαλλίας από τη φάση των 16 την Παρί. Δύο επεμβάσεις του Μάρτσιν Μπούλκα στη διαδικασία των πέναλτι έδωσε τη νίκη 6-5 στους φιλοξενούμενους, ύστερα από μία "λευκή" ισοπαλία στα 90 λεπτά (δεν υπήρχε παράταση).

Η Παρί είχε αποτύχει να νικήσει την ομάδα της γαλλικής Ριβιέρας και στη Ligue 1 (0-0) στο ντέρμπι κορυφής,

με τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο να ρίχνει στη μάχη από το πρώτο λεπτό τον Λιονέλ Μέσι, αλλά να κρατά στον πάγκο τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Μάουρο Ικάρντι που βρέθηκε στην κορυφή ήταν εξαφανισμένος σε όλη τη διάρκεια της μιας ώρας που αγωνίστηκε, μέχρι να αντικατασταθεί απ' τον Εμπαπέ.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους και τελικά οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Ο Μέσι ευστόχησε στο πρώτο της Παρί, ο Εμπαπέ στο δεύτερο, όμως στο τρίτο μίλησαν οι δύο τερματοφύλακες. Πρώτα ο Μπούλκα απέκρουσε την προσπάθεια του Λεάντρο Παρέδες και αμέσως μετά ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα εκείνη του Αντί Ντελόρτ. Οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν μέχρι την 6η, όταν ο Ντάντε τα κατάφερε με τη δική του, αλλά ο 18χρονος Ολλανδός Τσάβι Σίμονς είδε τον Πολωνό τερματοφύλακα να πέφτει σωστά αριστερά και να αποκρούει την εκτέλεση.

Η Νις πήρε τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, "σφραγίζοντας" μια ηχηρή αποτυχία της Παρί σε μια διοργάνωση.

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16 του Coupe de France
Keywords
Τυχαία Θέματα