ΠΑΟΚ: Το "all in" με τη Ντίναμο και το βάλσαμο της διακοπής

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την ήττα από τον Άρη έκανε λόγο για την έλλειψη ενέργειας που έχει στοιχίσει στην ομάδα του.

Μάλιστα ο προπονητής του Δικεφάλου έδειξε να περιμένει πως και πως τη διακοπή του πρωταθλήματος προκειμένου να δουλέψει με τους παίκτες του και ο ΠΑΟΚ να παρουσιαστεί διαφορετικός από τα τελευταία παιχνίδια.

"Θα δουλέψουμε για να επαναφέρουμε την ενέργειά μας που θα μας δώσει πνοή" ανέφερε ο προπονητής του Δικεφάλου συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η ομάδα του

θα πρέπει να βρει κίνητρα στον αγώνα της Πέμπτης με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ (14/03, 19:45, Cosmote Sport 3HD, Match Center στο SPORT24), στον οποίο θα πρέπει να επιστρέψει από το 2-0 εις βάρος της στην Κροατία.

Το θέμα της έλλειψης ενέργειας είναι σοβαρό καθώς όπως άφησε να εννοηθεί ο προπονητής του ΠΑΟΚ αφορά των σύνολο των ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν στο rotation. "Όλοι οι παίκτες είναι κουρασμένοι γιατί όλοι ακολουθούν την ίδια διαδικασία και κάνουν την ίδια δουλειά" είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλοντας να δείξει ότι αυτή την περίοδο οι επιλογές του είναι περιορισμένες.

Δεν έχει να περιμένει και πολλές επιστροφές

Σε ότι αφορά πάντως τη διαθεσιμότητα των ποδοσφαιριστών του οι επιλογές του δεν πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά. Αν κάποιος επιστρέψει αυτός θα είναι ο Αλί Σαμάτα, ωστόσο το πρόβλημα με τον Τανζανό επιθετικό δεν είναι μόνο οι ενοχλήσεις στην μέση που είχε από τον αγώνα με την Λαμία.

Από εκεί πέρα στην άμυνα διαθέσιμοι στόπερ πέρα από τους Κεντζιόρα και Κουλιεράκη δεν υπάρχουν, ενώ στους μπακ μοναδική εναλλακτική πέρα από τους Ότο και Ράχμαν Μπάμπα είναι ο Βιεϊρίνια. Περισσότερες επιλογές υπάρχουν στους χαφ και στους μεσοεπιθετικούς και εκεί αναμένεται να γίνουν κινήσεις από τον προπονητή του.

Το βάρος στην ψυχολογία

Έτσι το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας που θα κάνει ο Λουτσέσκου ενόψει τους αγώνα της Πέμπτης θα έχει να κάνει με την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του που έδειξε και στο Ζάγκρεμπ και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη ότι είναι σχετικά εύθραυστη.

Ο προπονητής του Δικεφάλου θα πρέπει να βρει τρόπους να πάρει το 100% από τους παίκτες του και παρά τη δύσκολη κατάσταση στην όποια έχουν περιέλθει να βρουν αντίδραση, απέναντι σε μια ομάδα που θα παίξει και πάλι πίσω από την μπάλα.

Ήδη ο Λουτσέσκου ξεκίνησε την επιχείρηση αναστροφής της ψυχολογίας των παικτών μιλώντας μαζί τους στα αποδυτήρια αμέσως μετά την ήττα από την Άρη και λογικά θα συνεχίσει να το κάνει στις προπονήσεις που ακολουθούν μέχρι και το παιχνίδι της Πέμπτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα