ΠΑΟΚ: Τεστ χαρακτήρα στην Καισαριανή, το πλάνο του Λουτσέσκου για το διπλό

Για τον ΠΑΟΚ αυτό το τελευταίο παιχνίδι του 2023 με την Κηφισιά (21/12, 20.00, COSMOTE SPORT 1HD και LIVE SPORT24) στην Αθήνα αποτελεί ένα σημαντικό τεστ.

Με τη νίκη του στην Τρίπολη επί του Αστέρα,

ο Δικέφαλος πάτησε -για πρώτη φορά φέτος- κορυφή και αν περάσει νικηφόρα από την Καισαριανή, τότε θα κάνει Γιορτές ως πρωτοπόρος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που προέρχεται από ένα εντυπωσιακό σερί 7 νικών σε όλες τις διοργανώσεις και θα πρέπει να εμφανιστεί πρωτίστως χωρίς έπαρση στον αγώνα με την Κηφισιά για να το διευρύνει.

Ο Ρουμάνος τεχνικός αμέσως μετά τη νίκη της ομάδας του στο "Θ. Κολοκοτρώνης" φρόντισε να στείλει προς όλους το σωστό μήνυμα.

"Πιστεύει κανείς ότι το παιχνίδι με την Κηφισιά θα είναι εύκολο;" αναρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τονίζοντας ότι βλέπει κάθε αγώνα ως τελικό.

Το ίδιο μήνυμα προσπάθησε να περάσει στους παίκτες του στις προπονήσεις που ακολούθησαν, ώστε την Πέμπτη να παρουσιαστούν όπως πρέπει για να προσθέσουν ένα ακόμα τρίποντο στη συγκομιδή τους.

Οι απουσίες και τα πλάνα του Λουτσέσκου

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν θα έχει στη διάθεση του ούτε στο σημερινό παιχνίδι τους Άντριγια Ζίβκοβιτς και Τάισον, κάτι που σημαίνει ότι θα επιβαρυνθούν οι τρεις μεσοεπιθετικοί που αγωνίστηκαν στην Τρίπολη: Κωνσταντέλιας, Μουρκ και Ντεσπόντοφ.

Επίσης, άφησε στη Θεσσαλονίκη τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη – χωρίς να συμπεριλάβει στην αποστολή του, τον Νάσμπεργκ- και θα στηριχθεί στο Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνάς του.

Λογικά το σχήμα που θα παρατάξει στο σημερινό παιχνίδι ο Λουτσέσκου θα έχει τον Κοτάρσκι κάτω από την εστία, τον Σάστρε στα δεξιά της άμυνας, τους Κεντζιόρα και Μιχαηλίδη στα στόπερ κι αριστερά έναν από τους Ράφα Σοάρες ή Μπάμπα με τον Πορτογάλο να είναι ο επικρατέστερος για να πάρει φανέλα βασικού.

Στα χαφ αναμένεται να επιστρέψει στη βασική ενδεκάδα ο Μεϊτέ και πιθανότατα να διατηρηθεί σε αυτήν ο Οζντόεφ – παρά το πολύ καλό παιχνίδι που έκανε στην Τρίπολη ο Σβαμπ.

Μεσοεπιθετικοί τρεις παραμένουν διαθέσιμοι κι αυτοί θα αγωνιστούν, με τον Ντεσπόντοφ, τον Κωνσταντέλια δεξιά και τον Μουργκ στο "δέκα", ενώ στην επίθεση θα ξεκινήσει αυτή τη φορά ο Μπράντον Τόμας.

Σε κάθε περίπτωση σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρύβει παγίδες, αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν παρουσιαστούν με σωστή νοοτροπία, το ζητούμενο είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης που θα δείξουν πολλά για το χαρακτήρα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα