ΠΑΟΚ: Σε αναμονή για τους πολύτιμους Βιεϊρίνια και Αουγκούστο

Οι στόχοι του ΠΑΟΚ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο σε πρωτάθλημα και κύπελλο θα κριθούν στους δυο "τελικούς" με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου περιμένει και τη σημερινή (16/5) προπόνηση για να διαπιστώσει αν μπορεί να υπολογίζει στους Βιεϊρίνια, Λύρατζη και Αουγκούστο που χθες μαζί με τον Ολιβέιρα συμμετείχαν μόνο σε ένα μέρος της κανονικής προπόνησης των υπολοίπων συμπαικτών τους.

Λογικά ο Πορτογάλος επιθετικός θα είναι στη διάθεση του προπονητή του και για τα

δυο παιχνίδια με τους πράσινους. Την ίδια ώρα και ο Λευτέρης Λύρατζης έχει πολλές πιθανότητες να δηλώσει παρών και να δώσει μια επιπλέον λύση στον Λουτσέσκου για το δεξί άκρο της άμυνας του και στο αυριανό παιχνίδι με το "τριφύλλι".

Τα δεδομένα για Βιεϊρίνια και Αουγκούστο

Το βάρος πέφτει στους Βιεϊρίνια και Ντόουγκλας Αουγκούστο που είναι και οι δυο πολύ σημαντικοί για τα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Για την περίπτωση του αρχηγού ισχύει το προφανές. Η παρουσία του στο αριστερό άκρο της άμυνας του Δικεφάλου δίνει στον Λουτσέσκου μεγαλύτερη σιγουριά στο χτίσιμο επιθέσεων από την πίσω ζώνη, καλύτερη δημιουργία από τη δική του πλευρά με τα ανεβάσματα του και κυρίως ηρεμία στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο Βιεϊρίνια έχει την ηγετική προσωπικότητα και την εμπειρία από μεγάλα παιχνίδια, όπως ο τελικός του Σαββάτου και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο προπονητής του λογικά περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή του. Οι ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν από τον αγώνα με τη Μαρσέιγ δεν έχουν υποχωρήσει εντελώς ωστόσο ο Βιεϊρίνια είναι έτοιμος να κάνει ότι χρειαστεί, ακόμη και να σφίξει τα δόντια αν χρειαστεί για να είναι παρών στο ΟΑΚΑ στον τελικό με τον Παναθηναϊκό.

Ο Λουτσέσκου ποντάρει πολλά στις επιστροφές

Σημαντική θα είναι η επιστροφή του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο Βραζιλιάνος είναι εκτός από τον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης και από τότε ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας με στόχευση τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Βραζιλιάνος ήταν ήδη από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου, είτε αγωνιζόμενος στις θέσεις 6 και 8 είτε ακόμη και στο ρόλο του προωθημένου μέσου στον οποίο τον καθιέρωσε φέτος ο Ρουμάνος τεχνικός. Τι δίνει ο Αουγκούστο; Τρεξίματα, ανακτήσεις της κατοχής αλλά και πίεση στους αντιπάλους στο χώρο του κέντρου ανασταλτικά, ενώ φέτος έχει και γκολ και ασίστ συμμετέχοντας περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν και στο επιθετικό κομμάτι του Δικεφάλου.

Ο Λουτσέσκου ποντάρει πολλά ενόψει των δυο "τελικών" με τον Παναθηναϊκό στις επιστροφές των ποδοσφαιριστών που του έλειψαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ήδη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Κρέσπο, Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ και θα πράξει κάτι ανάλογο και στην αυριανή αναμέτρηση με όσους από τους υπόλοιπους βγουν από τα πιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο,paok, vieirinia, aougkousto