ΠΑΟΚ: Οι ειδικές συνθήκες, η ενεργοποίηση του Νέσμπεργκ και το plan B στην επίθεση

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου γνωρίζει πολύ καλά πως μια νίκη στο σημερινό (2/10) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (21:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) θα έχει πολλαπλά οφέλη για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος με τρίποντο θα βρεθεί σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της Super League και θα καταφέρει να… ξορκίσει το δαίμονα

των διακοπών του πρωταθλήματος που του κόστισε ακριβά την περασμένη σεζόν.

Ο Ρουμάνος τεχνικός στις δηλώσεις του στο συνδρομητικό στάθηκε κυρίως στη δουλειά που έγινε στην διάρκεια της διακοπής και το καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα του. Ούτε για τον αντίπαλο του είπε πολλά, ούτε και για τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να αντιμετωπίσει το αυριανό ντέρμπι.

Οι απουσίες του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη και του Μπράντον Τόμας δημιουργούν ειδικές συνθήκες στην άμυνα και την επίθεση του Δικεφάλου. Ο Λουτσέσκου ενεργοποιεί τον Ιβάν Νέσμπεργκ στο κέντρο της άμυνας και φέρνει ως εναλλακτική λύση για τον μοναδικό φορ που του απέμεινε τον νεαρό Βασίλη Γκορντεζιάνι από τον ΠΑΟΚ Β΄ για να τις καλύψει.

Η ενδεκάδα του Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί με τον Κοτάρσκι στην εστία με τους Λύρατζη και Βιειρίνια στα δυο άκρα της άμυνας του και τον Νορβηγό παρτενέρ του Ίνγκασον στα στόπερ.

Η τριάδα στα χαφ θα παραμείνει η ίδια με Ντάντας, Κούρτιτς και Αουγκούστο ενώ δύσκολα θα αλλάξει κάτι στην επίθεση με τον Ολιβέιρα στην κορυφή της και τους Νάρεϊ και Ζίβκοβιτς στα δυο της άκρα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τις βασικές δοκιμές που έκανε ο Λουτσέσκου στις τελευταίες προπονήσεις, ωστόσο υπήρξαν αρκετές στις οποίες ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε ρόλο στον Ομάρ Ελ Καντουρί και ίσως ο Μαροκινός να αποτελέσει το «κρυφό χαρτί» του.

Το plan B με Γκορντεζιάνι

Δεν είναι μόνο τα αρχικά πλάνα του προπονητή του Δικεφάλου που έχουν ενδιαφέρον αλλά και όσα έχει σχεδιάσει ως plan B κυρίως στην επίθεση του. Αν δηλαδή κληθεί ο νεαρός Γκορντεζιάνι, να δώσεις λύσεις εφόσον είναι αυτές απαραίτητες ή αν προχωρήσει σε «αλχημείες» για να αλλάξει αν χρειαστεί τα δεδομένα. Να χρησιμοποιήσει για παράδειγμα τον Νάρεϊ ως ψεύτικο εννιάρι – όπως είχε κάνει στον δεύτερο αγώνα με τη Λέφσκι- και να φέρει από τον πάγκο μεσοεπιθετικό αν θελήσει να αντικαταστήσει τον Νέλσον Ολιβέιρα.

Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να επιβάλλει το παιχνίδι του, απέναντι σε μια ομάδα που έχει δικό της σαφή προσανατολισμό και να φτάσει στην νίκη εφαρμόζοντας το πλάνο του Ραζβάν Λουτσέσκου του.

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας, με ορθολογική ανάπτυξη θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ευκαιρίες και μέσα από αυτές να λύσει και το πρόβλημα στο γκολ που δείχνει να τον ταλαιπωρεί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα