ΠΑΟΚ: Ο Ζίβκοβιτς έβαλε πανοπλία gladiator και ήταν ο απόλυτος MVP του ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαίο τρίποντο στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού, μείωσε στο -1 την διαφορά του από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και πλέον στα δύο τελευταία παιχνίδια των playoffs θα κάνει το all in για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του ντέρμπι, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ πέτυχε το δεύτερο γκολ

του ΠΑΟΚ "κλειδώνοντας" ουσιαστικά το τρίποντο στο 65', ενώ είχε και την ασίστ στο 1-0 του Τάισον στο 26'. Και τι ασίστ μάλιστα... Ανάποδο ψαλίδι, μία "τρελή" ενέργεια από τα highlight του φετινού πρωταθλήματος.

Stoiximan Super League: Το πρόγραμμα μέχρι τέλους και τα σενάρια κατάκτησης του τίτλου για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Δεν ήταν μονάχα αυτά τα δύο που τον ανέδειξαν MVP της αναμέτρησης και θα εξηγήσουμε γιατί. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες του Σέρβου στο παιχνίδι.

Στα 75 λεπτά που αγωνίστηκε ο Ζίβκοβιτς είχε 49 ενέργειες με την μπάλα και ήταν από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Ο Σέρβος εξτρέμ αγωνίστηκε σε όλο το μήκος της δεξιάς πλευράς.

Βλέποντας κανείς το γράφημα με τις ενέργειες και πού κινήθηκε ο Ζίβκοβιτς, αν δεν ήξερε ποιος παίκτης είναι, κάλλιστα θα μπορούσε να υποθέσει ότι πρόκειται για ένα μπακ που παίζει σε όλη την γραμμή και έχει υψηλά ανεβάσματα.

Ο Ζίβκοβιτς είναι έμπειρος και προσαρμόστηκε στις ανάγκες του παιχνιδιού. Βοήθησε ανασταλτικά, γυρνούσε όταν έπρεπε, ενώ ανέβαινε όταν του δινόταν η ευκαιρία. Στο 2-0 μάλιστα δεν δίστασε να κινηθεί και σαν φορ, αξιοποιώντας την εξαιρετική πάσα του Κωνσταντέλια.

Ο Σέρβος έβαλε την στολή του gladiator. Το ντέρμπι πήγε πολύ στην δύναμη και τα μαρκαρίσματα, με πολλές μάχες για την κυριαρχία στη μεσαία γραμμή.

Ο Ζίβκοβιτς όχι απλώς δεν έλειπε, αλλά ήταν και ο κορυφαίος. Συγκεκριμένα, είχε 10/13 μονομαχίες, κορυφαία επίδοση στο παιχνίδι και μία από τις κορυφαίες φέτος για τον ΠΑΟΚ. Επιπλέον, είχε επτά ανακτήσεις κατοχής και δύο πετυχημένα τάκλιν.

Υψηλό ποσοστό και στις μεταβιβάσεις του

Οι "υποχρεώσεις" του Ζίβκοβιτς ήταν μοιρασμένες στο παιχνίδι, πότε ανασταλτικές, πότε επιθετικές. Το αποδεικνύουν το γκολ και η ασίστ, όπως και οι πολλές του μονομαχίες στον αγωνιστικό χώρο.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε και τις μεταβιβάσεις του Σέρβου εξτρέμ.

Όπως βλέπετε ο Ζίβκοβιτς βοήθησε με τις μεταβιβάσεις του σε όλο το μήκος της δεξιά πλευράς. Με κόκκινο είναι οι λανθασμένες πάσες του, ενώ με μπλε είναι το φανταστικό ψαλιδάκι, με το οποίο έστρωσε την μπάλα στον Τάισον για το 1-0.

Ο Ζίβκοβιτς είχε 25 πετυχημένες στις 29 πάσες που δοκίμασε, δηλαδή ποσοστό 86%. Οι περισσότερες αποτυχημένες ήταν βαθιές μεταβιβάσεις, οι οποίες ενέχουν και μεγαλύτερο ρίσκο. Φυσικά, πολλές από αυτές βρήκαν στόχο, με τον Ζίβκοβιτς να προσπαθεί από την άμυνα να βρει χώρους και να σπρώξει την ομάδα του στην αντεπίθεση, ειδικά σε στιγμές που ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή.

Επιπλέον, ο Σέρβος εξτρέμ είχε 17/21 πάσες πάνω από την μεσαία γραμμή, ενώ ήταν απολύτως αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του στην επίθεση με 7/7.

Καταληκτικά, ο gladiator Ζίβκοβιτς δεν προσέφερε μονάχα γκολ και ασίστ, αλλά μία top εμφάνιση, απαραίτητη από έναν ποδοσφαιριστή του βεληνεκούς του για να πάρει ο ΠΑΟΚ ένα απαιτητικό ντέρμπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα