ΠΑΟΚ: Με rotation για το τρίποντο στη Λαμία

11:11 6/3/2022 - Πηγή: Sport 24

Ο ΠΑΟΚ δίνει σήμερα (06/03, 19.00, COSMOTE SPORT 3 HD) στη Λαμία τον τελευταίο αγώνα για την κανονική περίοδο του φετινού πρωταθλήματος. Με την βαθμολογική κατάσταση μάλλον παγιωμένη και το πρώτο παιχνίδι με την Γάνδη να ακολουθεί στο πρόγραμμα του Δικεφάλου, είναι λογικό και αναμενόμενο για τον Ραζβάν Λουτσέσκου να «διαχειριστεί»

το ρόστερ του.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει παραδεχθεί -με δηλώσεις αλλά και στην πράξη- ότι αυτή την περίοδο η προτεραιότητα για την ομάδα του είναι η Ευρώπη και η προοπτική να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στο Conference League. Έτσι, όπως έγινε και στον αγώνα με τον Ιωνικό στην Τούμπα που προηγήθηκε του παιχνιδιού με τη Μίντιλαντ, ο Ρουμάνος τεχνικός θα κάνει αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του.

Ήδη με τις επιλογές που έκανε στην αποστολή που πήρε μαζί του στην Φθιώτιδα έδειξε ότι θέλει να ξεκουράσει τους Λύρατζη και Ντόουγκλας Αουγκούστο που τους άφησε στη Θεσσαλονίκη. Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Τσιγγάρας και Κρέσπο, ο τραυματίας Νέλσον Ολιβέιρα και ο ανέτοιμος Μιτρίτσα.

Με την αποστολή του Δικεφάλου ταξίδεψε ο Άντριγια Ζίβκοβιτς, που έλειψε από τα προηγούμενα παιχνίδια και είναι θέμα του Λουτσέσκου αν θα τον χρησιμοποιήσει ή όχι.

Το rotation του Ρουμάνου αναμένεται να είναι εκτεταμένο, μπροστά από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Σάστρε και Σίντκλεϊ θα είναι οι δυο ακραίοι μπακ και αν ο Λουτσέσκου θελήσει να κρατήσει εκτός ενδεκάδας τον Ίνγκασον (όπως έκανε στον αγώνα με τον Ιωνικό) θα παρατάξει ως δίδυμο στα στόπερ τους Μιχαηλίδη και Μιχάι.

Στη μεσαία γραμμή με τους Τσιγγάρα και Αουγκούστο μη διαθέσιμους, ο προπονητής του ΠΑΟΚ μπορεί να βρει λύσεις στους Σβαμπ και Σοάρες.

Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει ο Αντόνιο Τσόλακ και οι υπόλοιπες θέσεις θα εξαρτηθούν από το αν χρησιμοποιηθεί στην ενδεκάδα ο Ζίβκοβιτς. Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Μουργκ ή ακόμη και ο Μπίσεσβαρ μπορούν πάντως να συνθέσουν την τριάδα πίσω από τον φορ κρούσης.

Ανεξάρτητα από τις επιλογές που θα κάνει ο Λουτσέσκου περιμένει από την ομάδα να λειτουργήσει με βάση τις δικές του ποδοσφαιρικές αρχές. Να προσπαθήσει να ελέγξει το ρυθμό, παίρνοντας, με καλή κυκλοφορία, την κατοχή της μπάλας και να κλείσει την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος με νίκη, μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα