ΠΑΟΚ: Η παράδοση δείχνει Νέλσον Ολιβέιρα

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το Σάββατο (22/4) την προετοιμασία του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (23/04, 20:00, NOVA Sports Prime και Live SPORT24) με προπόνηση στην Τούμπα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει δείξει τα οριστικά πλάνα του για την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στην αναμέτρηση με τους πράσινους που έτσι και αλλιώς είναι must win

για τον ΠΑΟΚ, που ευελπιστεί σε ένα καλύτερο πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία.

Ένα από τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι αυτό στην κορυφή της επίθεσης του Δικεφάλου με τον προπονητή του ΠΑΟΚ να καλείται να επιλέξει ανάμεσα στον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Μπράντον Τόμας.

Οι δυο επιθετικοί του Λουτσέσκου, έχοντας εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά του δίνουν και διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι και μέχρι τώρα στη σεζόν αποδεικνύονται πάνω κάτω το ίδιο παραγωγικοί. Ο Μπράντον έχει 10 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις την ώρα που ο Πορτογάλος έχει 9 γκολ αλλά και 3 ασίστ.

"Αγαπημένος" αντίπαλος του Ολιβέιρα ο Παναθηναϊκός

Ίσως στην τελική επιλογή του Ρουμάνου τεχνικού να μετρήσει το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ταιριάζει περισσότερο στον Νέλσον Ολιβέιρα, γεγονός που δεν έχει να κάνει μόνο με τα φετινά παιχνίδια απέναντι στους πράσινους.

Διαχρονικά οι πράσινοι είναι η ομάδα σε βάρος της οποίας ο Πορτογάλος φορ έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ στην Ελλάδα. Στις 10 φορές που ο Ολιβέιρα έχει αγωνιστεί κατά του Παναθηναϊκού, με την φανέλα είτε της ΑΕΚ είτε του ΠΑΟΚ, έχει πανηγυρίσει 5 γκολ και έχει δώσει άλλα 2 σε συμπαίκτες του μοιράζοντας ισάριθμες ασίστ.

Σε βάρος καμίας άλλης ελληνικής ομάδας ο 32χρονος επιθετικός δεν έχει σκοράρει τόσες φορές. Στην σχετική λίστα ακολουθούν ο Ατρόμητος (4 γκολ) και οι Άρης, Άστερας Τρίπολης, ΑΕΛ και Πανιώνιος (3 γκολ).

Σε βάρος των πράσινων το πρώτο φετινό γκολ του Ολιβέιρα

Δεν είναι μόνο πάντως η παράδοση που… δείχνει Ολιβέιρα. Και στα 4 φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό ο Πορτογάλος ήταν από τους πρωταγωνιστές για την ομάδα του.

Στο αντίστοιχο με το αποψινό ντέρμπι της κανονικής περιόδου, το οποίο κέρδισε ο Παναθηναϊκός με 2-1 στην Τούμπα, ο Νέλσον Ολιβέιρα - που ακόμη δεν είχε φτάσει στο 100% της αγωνιστικής του ετοιμότητας μετά τον τραυματισμό στα πλευρά - έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και πέτυχε το πρώτο του γκολ στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Σημαντικός στην πρόκριση του ΠΑΟΚ

Στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, μεταξύ των δυο ομάδων στην Τούμπα ξεκίνησε ο Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης του ΠΑΟΚ και μάλιστα ο Ισπανός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο Ολιβέιρα μπήκε αλλαγή στη θέση του στο 68' και λίγα λεπτά αργότερα έδωσε ασίστ στον Τάισον για το τελικό 2-0 που έδωσε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Μια πρόκριση που σφράγισε ο ίδιος μια εβδομάδα αργότερα ισοφαρίζοντας σε 1-1 τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, από το σημείο του πέναλτι σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του διαχειρίστηκε το προβάδισμα που είχε από τον πρώτο αγώνα στην Τούμπα αλλά και το εκτός έδρας 3-0 σε βάρος των πράσινων λίγα 24ωρα νωρίτερα.

Η κορυφαία του εμφάνιση στη Λεωφόρο

Αυτό το ντέρμπι πρωταθλήματος στη Λεωφόρο είναι το μοναδικό μέχρι τώρα στη σεζόν με τον Παναθηναϊκό στο οποίο ο Νέλσον Ολιβέιρα δεν είχε συμμετοχή στο σκοράρισμα. Ήταν όμως ίσως το καλύτερο του παιχνίδι στην σεζόν και ένα από τα κορυφαία του με την φανέλα του ΠΑΟΚ γενικότερα.

Ο Πορτογάλος ταλαιπώρησε αφάνταστα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των πράσινων, που αποτελούσαν οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας και κάθε άλλο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού που πήγε σε βοήθεια τους. Είχε 4 τελικές προσπάθειες, 2 δοκάρια και συμμετοχή στα 2 από τα 3 γκολ που πέτυχε η ομάδα του σε μια από τις πλέον εμφαντικές της νίκες στη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Ο Λουτσέσκου αποφασίζει

Η επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου στην κορυφή της επίθεσης του θα γίνει γνωστή μια ώρα περίπου πριν από την έναρξη του ντέρμπι της Τούμπας και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Μέχρι τώρα οι δοκιμές που έκανε ο προπονητής του ΠΑΟΚ συμπεριελάμβαναν και τους δυο επιθετικούς του και τον Πορτογάλο και τον Μπράντον. Ο Ολιβέιρα μοιάζει να έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Ισπανού, χωρίς ωστόσο να έχει κλειδώσει μια θέση στην ενδεκάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ, Νέλσον Ολιβέιρα,paok, nelson oliveira