ΠΑΟΚ: "Ανακατεύει την τράπουλα" κόντρα στον ΠΑΣ ο Λουτσέσκου ενόψει Γάνδης

Ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει σήμερα (12/3) τη μίνι προετοιμασία του για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον οποίο ανοίγει την Κυριακή (13/3, 21:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) η αυλαία των playoffs της Super League Interwetten

για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Με τον Δικέφαλο να έχει ανοικτή μπροστά του την προοπτική πρόκρισης στα προημιτελικά του Conference League την Πέμπτη στο Βέλγιο, είναι λογικό ο Ραζβάν Λουτσέσκου να προχωρήσει σε διαχείριση του ρόστερ του. Κάτι άλλωστε που έκανε και στα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα του πριν και μετά τους αγώνες με τη Μίντιλαντ. Μόνο που αυτή τη φορά τα δεδομένα είναι ιδιαίτερα και οι συνθήκες διαφοροποιημένες.

Οι ενοχλήσεις του Πασχαλάκη

Πρώτη ειδοποιός διαφορά προκύπτει από τις ενοχλήσεις που αισθάνεται ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στον προσαγωγό. Ευτυχώς για τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ήταν "καθαρή" και δεν διαπιστώθηκε κάποιο μυϊκό πρόβλημα.

Το θέμα είναι αν ο Λουτσέσκου αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Πασχαλάκη, που μέχρι τώρα δεν έμπαινε σε rotation, για να τον προφυλάξει. Σε μια τέτοια περίπτωση θα δώσει τη θέση του στον Ζίβκο Ζίβκοβιτς που έχει να παίξει σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ από τον πρώτο αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΛ στην Τούμπα στις 22 του Δεκέμβρη.

Θα παίξουν το ρόλο τους οι τιμωρίες

Μια ακόμη παράμετρος είναι η τιμωρία των Άντριγια Ζίβκοβιτς και Γιασμίν Κούρτιτς που συμπλήρωσαν κίτρινες κάρτες και δεν θα αγωνιστούν στο δεύτερο αγώνα με τη Γάνδη. Ο Λουτσέσκου το προηγούμενο διάστημα έκανε μέχρι και 8 αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Τώρα έχει τη δυνατότητα να κρατήσει ενεργούς τους δυο, από τους πλέον "επιδραστικούς" ποδοσφαιρικές για την ομάδα του, την ίδια ώρα που θα θέλει να δώσει χρόνο συμμετοχής και ρυθμό στους πιθανούς αντικαταστάτες τους.

Για παράδειγμα ο Στέφαν Σβαμπ που λογικά θα πάρει τη θέση του Σλοβένου στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ στο Βέλγιο θα πρέπει να τύχει ειδικής διαχείρισης, ώστε και ρυθμό να έχει αλλά και ενέργεια ενόψει του αγώνα της Πέμπτης.

Μετρ στη διαχείριση ο Λουτσέσκου

Όπως και να έχει, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δείξει, από την στιγμή που άνοιξε το rotation, βάζοντας σε αυτό και άλλους ποδοσφαιριστές, ότι διαχειρίζεται αποτελεσματικά το ρόστερ του από αγώνα σε αγώνα. Και το πιο σημαντικό είναι ότι παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε, η φιλοσοφία και η εικόνα της ομάδας του δε διαφοροποιήθηκε.

Κάτι που σημαίνει ότι πλέον αυτή έχει γίνει απόλυτα αποδεκτή από τους ποδοσφαιριστές του, είτε αγωνίζονται είτε όχι στα σημαντικά παιχνίδια. Κάποιες βαθμολογικές απώλειες στο πρωτάθλημα δεν κρίθηκαν σημαντικές καθώς η διάκριση στην Ευρώπη είναι δεδομένα η προτεραιότητα του Δικεφάλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ, Ανακατεύει, ΠΑΣ, Λουτσέσκου, Γάνδης,paok, anakatevei, pas, loutseskou, gandis