Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Άλμπα: Το συνδυαστικό για το 1.98 και τα ειδικά Παπαγιάννη και Σαντ-Ρος

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (3-10) φιλοξενεί απόψε την Άλμπα (5-8) στο ΟΑΚΑ (21:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24) σε ένα παιχνίδι που υπάρχει το "πρέπει" της νίκης για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Ο άσος είναι φαβορί οριακά πάνω από το 1.45 ενώ το διπλό παίζει

κατά μέσο όρο στο 2.70.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Άλμπα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Οι "πράσινοι" μετά τις δύο μεγάλες νίκες επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα και επί της Ζενίτ για τη EuroLeague, προσγειώθηκαν ανώμαλα στη Μόσχα, όπου ηττήθηκαν με 20 πόντους διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης μαζί με τη Ζαλγκίρις, ωστόσο το ρεκόρ του παίρνει βελτίωση δεδομένου ότι έχει βγάλει δύσκολο πρόγραμμα, με οχτώ αγώνες στο δρόμο. Στο ΟΑΚΑ ο απολογισμός του είναι θετικός (3-2), έχοντας κερδίσει εκεί εκτός από τη Ζενίτ, τόσο την Εφές, όσο και τη Φενέρ.

Η Άλμπα παρότι δεν συγκαταλέγεται στις ομάδες που έχουν βλέψεις οκτάδας, παραμένει επικίνδυνο σύνολο και το απέδειξε περίτρανα αυτό, κερδίζοντας στο Βερολίνο διαδοχικά τόσο τη Μακάμπι, όσο και το Μιλάνο. Αυτή είναι η πρώτη φορά φέτος που η Άλμπα κάνει δύο κολλητές νίκες.

Σοβαρή απώλεια ο Νέντοβιτς, ερωτηματικό πόσο θα προσφέρει ο Παπαπέτρου

Ο Δημήτρης Πρίφτης θα στερηθεί απόψε τις υπηρεσίες του τραυματία Νέντοβιτς, ενώ υπάρχει αβεβαιότητα για το πόσα λεπτά θα μπορέσουν να βοηθήσουν ο Παπαπέτρου και ο Οκάρο Γουάιτ, που ταλαιπωρήθηκαν από ίωση και έμειναν εκτός προπονήσεων δέκα και πέντε μέρες αντίστοιχα.

Με τον Νέντοβιτς λοιπόν εκτός και τον Παπαπέτρου να κουβαλάει ένα σεβαστό διάστημα αποχής διότι ήταν άρρωστος, η έκβαση του αγώνα αναμένεται να κριθεί στο αμυντικό σκέλος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στις τρεις νίκες του, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επέτρεψε στους αντιπάλους του να σουτάρουν με 27,4% από το τρίποντο, ενώ στα ματς που έχασε οι αντίπαλοι εκτέλεσαν με 39,9% κατά μέσο όρο!

Συνεπώς, αν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κρατήσει την Άλμπα χαμηλά, κοντά στον μέσο όρο της εκτός έδρας (73,5) θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στο 1.45. Αυτή μπορεί να ανέβει στο 1.98 σε κόμπο με το under 164,5, στη λογική ότι τα τελευταία τρία ματς των "πράσινων" στο ΟΑΚΑ έμειναν χαμηλά: 154 πόντοι με τη Βιλερμπάν, 146 με την Ούνικς και 134 με τη Ζενίτ.

Σε φόρμα Σαντ-Ρος και Παπαγιάννης

Σε ατομικό επίπεδο παίζεται το over 0,5 τρίποντο του Σαντ-Ρος στο 1.60. Ο Κουβανός άσος βρίσκεται σε καλή κατάσταση και με τον Νέντοβιτς εκτός και τον Παπαπέτρου ταλαιπωρημένο, αναμένεται να βγει ξανά μπροστά. Στα τελευταία δύο ματς για τη EuroLeague, είχε 3/6 τρίποντα (δύο με τη Ζενίτ και ένα με την ΤΣΣΚΑ), ενώ στην Basket League, είχε 2/4 τρίποντα κόντρα στο Λαύριο, 2/3 απέναντι στον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ και 3/6 με την ΑΕΚ.

Περίοδο εξαιρετικής φόρμας διανύει και ο Παπαγιάννης. Ο σέντερ των "πράσινων" έκανε double-double (18 πόντους – 13 ριμπάουντ) απέναντι στη Ζενίτ και το άγγιξε και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (14 πόντοι – 9 ριμπάουντ). Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με το Λαύριο, σημείωσε 10 πόντους και κατέβασε ισάριθμα ριμπάουντ, παίζοντας σχεδόν 33 λεπτά!

Ο Πρίφτης είναι φανερό πλέον πως βασίζει πολύ μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού πάνω στον διεθνή σέντερ, αφού ο Φλόιντ φαίνεται να έχει βγει από την εξίσωση. Στα τελευταία δέκα ματς στη EuroLeague ο Παπαγιάννης έπαιξε μόνο σε ένα κάτω από 25 λεπτά, έχοντας κόντρα σε Ρεάλ, Μακάμπι, Εφές, Ούνικς, Ζαλγκίρις και Ζενίτ πάνω από 28:30 λεπτά χρόνο συμμετοχής.

Με αυτά τα δεδομένα, το over 9,5 πόντοι του Παπαγιάννη στο 1.70 μοιάζει βατό όριο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Άλμπα: 1 & Under 164,5 (απόδοση 1.98), 21:00 Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Άλμπα: Παπαγιάννης Over 9,5 πόντοι (απόδοση 1.70), 21:00 Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Άλμπα: Σαντ-Ρος Over 0,5 τρίποντο (απόδοση 1.60), 21:00 S24 BET - Προγνωστικά Στοιχήματος & Αναλύσεις

Η νέα στήλη του S24 BET με αποκλειστικό και μοναδικό περιεχόμενο για το στοίχημα είναι εδώ! Προγνωστικά στοιχήματος για ποδόσφαιρο και μπάσκετ με την έγκυρη υπογραφή των δημοσιογράφων του SPORT24! Ανακαλύψτε περισσότερες ειδήσεις, προγνωστικά και αναλύσεις στο S24 BET.

Keywords
Τυχαία Θέματα