Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις τελικές του Σπόραρ σε 8 λεπτά που έστειλαν το τριφύλλι στο 9Χ9

Ο Σπόραρ πέρασε ως αλλαγή στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη για ένα και μόνο λόγο. Να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, να σκοράρει, και το κατάφερε με τον Σλοβένο φορ στα 38' λεπτά που αγωνίστηκε να έχει περισσότερες τελικές από κάθε άλλον και φυσικά το γκολ της νίκης στο 90+2.

Ένα τέρμα που προήλθε από ασίστ του έτερου Σλοβένου, του Βέρμπιτς,

στο πρώτο του 90λεπτο με την πράσινη φανέλα και την καλύτερη έως τώρα εμφάνιση του με το τριφύλλι.

Από τη συνεργασία των δύο συμπατριωτών ήρθε το γκολ της νίκης που έφερε τη "λύτρωση" στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και τον Παναθηναϊκό στο εννιά στα εννιά στη σεζόν και μπροστά στην κατάρριψη ενός δικού του ρεκόρ που κρατάει από το 1994-95 αν καταφέρει να περάσει νικηφόρα και από το Βόλο το προσεχές Σάββατο (29/10).

Πάμε όμως να δούμε τι έκαναν οι δύο Σλοβένοι πρωταγωνιστές στο παιχνίδι με τον Άρη με τη βοήθεια της OPTA/Stats Perform.

Μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη... στην τέταρτη ήρθε το γκολ

Όπως γράψαμε ήδη ο Σπόραρ ο οποίος επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του που τον άφησε δύο εβδομάδες εκτός μπήκε ως αλλαγή στο 63' αντί του Ιωαννίδη. Στο διάστημα που αγωνίστηκε ο Σλοβένος φορ κατάφερε να βοηθήσει ουσιαστικά με το παιχνίδι του τον Παναθηναϊκό και να τον αισθανθεί αρκετά η άμυνα του Άρη.

Ο Σπόραρ είχε τέσσερις τελικές σε διάστημα οκτώ λεπτών εκ των οποίων οι δύο βρήκαν εστία. Από το 84' που απείλησε πρώτη φορά έως το 90+2' που με την κεφαλιά οβίδα στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Κουέστα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0.

Στο ίδιο διάστημα ο Σλοβένος είχε έξι ενέργειες με τη μπάλα στα πόδια, οι τέσσερις εξ αυτών μέσα στην περιοχή του Άρη με τον Παναθηναϊκό να εντείνει την επιθετικότητα του στα τελευταία λεπτά ώστε να βρει το "χρυσό" γκολ της νίκης.

Το καλύτερο παιχνίδι του Βέρμπιτς έως τώρα

Ο Βέρμπιτς από την πλευρά του όπως φάνηκε και στον αγωνιστικό χώρο έκανε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Για αυτό και σε αντίθεση με ότι γινόταν στα προηγούμενα παιχνίδια που είχε παίξει ως βασικός δεν έγινε αλλαγή. Αντίθετα βγήκαν από το ματς οι Παλάσιος και Μπέρναρ στη διπλή αλλαγή των Αϊτόρ και Τσοκάι με τον ίδιο να διατηρείται στην ενδεκάδα και να συνεχίζει στο αριστερό άκρο.

Και τόσο ο Σλοβένος όσο και ο Γιοβάνοβιτς δικαιώθηκαν με την παρουσία του ως το τέλος του αγώνα στην ενδεκάδα καθώς ο Βέρμπιτς έγραψε την πρώτη του ασίστ με την ωραία εκτέλεση φάουλ στο 90+2' προς το κεφάλι του Σπόραρ.

Στη διάρκεια του αγώνα όμως ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ εκτός από την ασίστ που είχε προσπάθησε να γίνει και ο ίδιος απειλητικός για την εστία του Κουέστα καθώς είχε τρεις τελικές, εκ των οποίων οι δύο με ανάποδο ψαλίδι και η άλλη με κεφαλιά που πέρασε λίγο έξω. Συνολικά είχε 35 ενέργειες με τη μπάλα στα πόδια, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν μέσα στην περιοχή του Άρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα