Παναθηναϊκός: Ο Κώτσιρας κερδίζει με το "σπαθί" του ένα νέο συμβόλαιο

11:02 6/2/2024 - Πηγή: Sport 24

Σ’ αυτόν τον μήνα της "φωτιάς" που πέρασε ο Παναθηναϊκός με back-to-back μεγάλα παιχνίδια απέναντι στην ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό (τρεις φορές), τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο στο Κύπελλο (έτσι όπως εξελίχθηκε η ρεβάνς στο Περιστέρι

μετά το 1-2 της Λεωφόρου), οι "πράσινοι" ανέδειξαν πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Τον Αράο, ο οποίος επιβεβαίωσε πως είναι μακράν η πιο σημαντική προσθήκη που έκανε το "τριφύλλι" το περασμένο καλοκαίρι, τον Γεντβάι που -με τον Τερίμ στον πάγκο, όταν πέρασε πλέον δεξιός στόπερ- αναβάθμισε το status του στην ομάδα, τον new entry Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος έγινε ήδη τρομερά επιδραστικός στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, τον Μπερνάρ, τον Παλάσιος, τον Γερεμέγεφ, τον Ρουμπέν στα δύο τελευταία (καθοριστικά) ματς.

Υπάρχει εντούτοις, κι ένας παίκτης που σήκωσε το βάρος κάθε "αποστολής" που του ανέθεσε ο Τούρκος τεχνικός, εκείνος που κλήθηκε στα 31 του να αλλάξει θέση παίζοντας στον άξονα και να την υπηρετήσει εξαιρετικά σε ματς που χρειαζόταν η ομάδα κάτι "διαφορετικό" ελέω και των μεγάλων ελλείψεων απ’ τους τραυματισμούς. Ο "αθόρυβος" MVP Γιάννης Κώτσιρας...

Ο 31χρονος αμυντικός απ’ την Αρκαδία, ενσαρκώνει πλήρως τη φιλοσοφία του Τερίμ πως "...κάθε παίκτης πρέπει να είναι σε θέση να παίξει και σε άλλες θέσεις", ήταν και είναι το απόλυτο παράδειγμα στο μυαλό του προπονητή του Παναθηναϊκού για το πώς θα πρέπει ο καθένας να βάζει το συμφέρον της ομάδας πάνω απ’ όλα. Kαι δεν είναι τυχαίο πως έχει εξελιχθεί σε μία απ’ τις σταθερές του Τούρκου τεχνικού, ο οποίος του έδωσε 8 σερί ματς ως βασικός σε ένα 25ήμερο "κολασμένο" από πλευράς έντασης και σημασίας των αγώνων.

Το συμβόλαιο του Έλληνα μπακ που υπέγραψε τον Ιούνιο του 2021 με τον Παναθηναϊκό, όντας (μαζί με τον Ρουμπέν) στις πρώτες μεταγραφές της "νέας εποχής", ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και μολονότι η δική του υπόθεση πήγε πιο πίσω χρονικά σε σχέση με άλλες ανανεώσεις, λόγω των εξελίξεων στο θέμα του προπονητή στα τέλη Δεκεμβρίου, αλλά και των σερί "μεγάλων" αγώνων του Γενάρη, το προσεχές διάστημα θα αρχίζουν να δρομολογούνται οι εξελίξεις (και) στο θέμα του Κώτσιρα.

Σημαντικό "κομμάτι" των αποδυτηρίων

Ο ίδιος είναι τρομερά θετικό "στοιχείο" και πολύ αγαπητός στα αποδυτήρια προσφέροντας ηρεμία και ισορροπία (και) στο εσωτερικό της ομάδας, παραμένει πολύ σημαντικό κομμάτι στο παιχνίδι του "τριφυλλιού" ακόμη κι όταν δεν είναι κατά περιόδους στην πρώτη γραμμή των επιλογών και με την εικόνα του μέσα στο γήπεδο, δείχνει πως κερδίζει -με το "σπαθί" του- ένα νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Τις επόμενες μέρες -απ’ την στιγμή που επέστρεψε κι ο Γιάννης Αλαφούζος στην Ελλάδα μετά από πολυήμερη παραμονή του στο εξωτερικό- θα γίνει μία συνολική κουβέντα με τον Φατίχ Τερίμ για την ομάδα και υπάρχει πλέον πρόθεση απ’ την πλευρά των "πράσινων" να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους με τον Κώτσιρα, ο οποίος αναμένεται να κληθεί το επόμενο διάστημα για να συζητήσει την προοπτική επέκτασης της συνεργασίας τους για άλλη μία διετία.

Κάτι που επιθυμεί πολύ κι ο ίδιος, όπως φάνηκε στις δηλώσεις του μετά το προχθεσινό (4/2) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. "Σίγουρα θέλω να παραμείνω στην ομάδα κι όλα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία" ήταν το σχόλιό του σε σχετική ερώτηση και στο μυαλό του είναι απόλυτα κατασταλαγμένος στο τι θέλει. Κι αυτό παίζει πάντα τον πρώτο και πιο σημαντικό ρόλο σε κάθε νέο συμβόλαιο...

Keywords
Τυχαία Θέματα