Παναθηναϊκός: Η ψυχραιμία του Γιοβάνοβιτς μετά την γκέλα με τον Βόλο και η "απάντηση" στο "Βικελίδης"

23:06 3/4/2023 - Πηγή: Sport 24

Τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού στο "Απόστολος Νικολαΐδης" μετά τη χθεσινή (2/4) "γκέλα" ολκής με τον Βόλο και την απώλεια δύο πολύτιμων βαθμών στην κούρσα για τον τίτλο, ήταν "παγωμένα".

Δεν ήταν μόνο η κατώτερη των προσδοκιών εμφάνιση και οι ευκαιρίες που έχασαν οι "πράσινοι" δείχνοντας για άλλη μία φορά "θέμα" και μεγάλη αναποτελεσματικότητα

στο γκολ. Ήταν ως... κερασάκι στην απογοήτευση κι αυτό το τρομερό... roller-coaster συναισθημάτων στα τελευταία λεπτά. Πίεση για το γκολ, στιγμιαία ανακούφιση στο κερδισμένο πέναλτι του Παλάσιος στο 90’+4’, απώλεια της ευκαιρία απ’ τον Σπόραρ που νικήθηκε για πρώτη φορά φέτος απ’ την άσπρη βούλα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς την αφουγκράστηκε όλη αυτή την "παγωμάρα" πριν καν μπει στα αποδυτήρια και το πρώτο που έκανε ήταν να κρατήσει την ηρεμία, την ψυχραιμία και την συσπείρωση όλου του γκρουπ.

"Σίγουρα είναι ένα αποτέλεσμα που μας στεναχώρησε πάρα πολύ όλους μας, ειδικά έτσι όπως πήγε στο τέλος το παιχνίδι, αλλά ούτε έχει τελειώσει κάτι, ούτε έχει χαθεί" ήταν τα πρώτα λόγια του Σέρβου τεχνικού προς τους παίκτες του, προσπαθώντας να ανορθώσει άμεσα το ηθικό του, συμπληρώνοντας πως "...κύριοι έχουμε μπροστά μας άλλους 8 τελικούς και συνεχίζουμε για να παλέψουμε για τον στόχο μας".

Σκασμένος κι αμίλητος κι ο Άντραζ Σπόραρ που έχασε το πέναλτι στο 90’+8’, πάνω στον οποίο "έπεσε" όλη η ομάδα, με τους αρχηγούς να τονίζουν πως "όλοι μαζί νικάμε κι όλοι μαζί χάνουμε".

Μικρά τετ-α-τετ

Αντίστοιχα "βαρύ" ήταν το κλίμα και το πρωί της Δευτέρας (3/4) στο "Γ. Καλαφάτης", όπου και πάλι ο Γιοβάνοβιτς και το τιμ του προσπαθούσαν με σύντομα τετ-α-τετ να αλλάξουν την ψυχολογία όλης της ομάδας.

Όπως λένε δε, σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι ίσως καλύτερο που ακολουθεί αμέσως ματς, καθότι έρχεται την Τετάρτη (5/4, 19:30) ο αγώνας με τον Άρη στο "Βικελίδης". Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός πήρε ένα μεγάλο διπλό πριν από περίπου δύο μήνες (12/2), αλλάζοντας το "τσιπάκι" στο μυαλό όλης της ομάδας, μετά από ένα καταστροφικό Γενάρη κι επαναφέροντας το "τριφύλλι" σταθερά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Κι εκεί όπου οι "πράσινοι" θα προσπαθήσουν σε δύο 24ωρα να "απαντήσουν" μέσα στο γήπεδο με μία νίκη που θα τους κρατήσει στο ρετιρέ και να αποδείξει πως ακόμη και στις... στραβές, έχουν τα "αντισώματα" για να "επιστρέφουν" και να διεκδικήσουν τον τίτλο ως το τέλος της διαδρομής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός, Γιοβάνοβιτς, Βόλο, Βικελίδης,panathinaikos, giovanovits, volo, vikelidis