Παναθηναϊκός: Η όρεξη των πράσινων άνοιξε, θέλουν να συνεχίσουν με νίκες και να παραμείνουν σε θέση βολής
Ένα μήνα και κάτι μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, ο Ρουί Βιτόρια έχει καταφέρει όχι μόνο να διορθώσει πολλά απ’ τα (αγωνιστικά) κακώς κείμενα του "τριφυλλιού", αλλά και να βελτιώσει άρδην τη εικόνα του μέσα στο γήπεδο. Δημιουργικά, όπου μπορεί για την ώρα να μην εξαργυρώνει ποσοτικά σε γκολ τις πολλαπλάσιες ευκαιρίες που φτιάχνει από αγώνα σε αγώνα κι ανασταλτικά, όπου έχει αρχίσει να περιορίζει πλέον -σχεδόν κατά
Σαφώς και τα περιθώρια βελτίωσης κι εξέλιξης είναι πολύ μεγαλύτερα, όμως ο Παναθηναϊκός έγινε σιγά-σιγά μία ομάδα που έμαθε να νικάει, απέκτησε ξανά ψυχολογία, διώχνοντας πιο μακριά το "σύννεφο" και τη μόνιμη ανασφάλεια που κουβαλούσε απ’ την εκκίνηση της σεζόν κι έχτισε με πολύ μεγαλύτερο κέφι και διάθεση ένα μικρό σερί νικών, το οποίο καλείται να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο στους αγώνες που έρχονται.
Τα τρία σερί τρίποντα σε Stoiximan Super League και Conference League άνοιξαν την... όρεξη των "πράσινων", που θέλουν να συνεχίσουν στο δρόμο των νικών και στο "τραπέζι" του Δεκέμβρη που περιλαμβάνει 7 πολύ σημαντικούς αγώνες και στα τρία μέτωπα (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη), με επόμενη "στάση" το αποψινό (1/12, 20:30, COSMOTESPORT 1 HD, Live MATCHCENTER SPORT24) παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ στη 13η "στροφή" της Stoiximan Super League.
Ακόμη ένα παιχνίδι που κρύβει παγίδες απέναντι σε έναν αντίπαλο που παραδοσιακά κάνει δύσκολη τη ζωή των "πράσινων", αλλά και με ξεκάθαρα κίνητρα για να παραμείνει σε θέση βολής ή και να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το βαθμολογικό πλασάρισμά του, εάν ο Ολυμπιακός (που θα έχει αγωνιστεί λίγες ώρες νωρίτερα με τον ΟΦΗ) δεν περάσει απ’ το Ηράκλειο.
Έχει τέσσερις σημαντικές απουσίεςΣτο αγωνιστικό σκέλος ο Ρουί Βιτόρια έχει να διαχειριστεί αρκετές και σημαντικές απουσίες. Οι Γουίλιαν Αράο και Φίλιπ Μλαντένοβιτς έχουν δηλωθεί για να εκτίσουν την ποινή μίας αγωνιστικής (3 κίτρινες) στο αποψινό παιχνίδι με την ομάδα του Περιστερίου κι ως εκ τούτου θα υπάρξουν εσωτερικές αλλαγές στην ενδεκάδα.
Με τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς που πήρε φανέλα βασικού στον αγώνα με την Ελσίνκι ως "8άρι" μπροστά απ’ τον Αράο, να οπισθοχωρεί στο "6", με τον Άνταμ Τσέριν στο "8" κι έναν εκ των Αζεντίν Ουναΐ ή Τάσου Μπακασέτα στο σύνθετο ρόλο του "8-10" πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχή.
Αριστερά εν τη απουσία του Μλαντένοβιτς -που θα δει το εφετινό σερί του να σταματάει στα 22 παιχνίδια- επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Φίλιπ Μαξ μετά από δυόμισι μήνες, αρχίζοντας να διεκδικεί πλέον κι εκείνος μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα του rotation, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα πάρει θέση ο Φώτης Ιωαννίδης.
Η σύνθεση της άμυνας και οι αλλαγέςΚάτω απ’ τα γκολπόστ αναμένεται να επιστρέψει ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, με τους Γιώργο Βαγιαννίδη, Μπαρτ Σένκεφελντ, Ίνγκι Ίνγκασον (συν τον Γερμανό αριστερό μπακ) να συμπληρώνουν την αμυντική τετράδα μπροστά απ’ τον Πολωνό γκολκίπερ. Ο Τιν Γεντβάι άλλωστε δεν είναι ακόμη έτοιμος συνεχίζοντας τις ατομικές προπονήσεις μετά την κάκωση στον τετρακέφαλο που υπέστη στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και γίνεται προσπάθεια να είναι έτοιμος ως την Τετάρτη (4/12) και τον πρώτο αγώνα με τον Ατρόμητο για τους "16" του Κυπέλλου.
Στα δε "φτερά" της επίθεσης θα πάρει θέση δεξιά ο Τετέ με τον (άκρως αποτελεσματικό και μόνιμα φορμαρισμένο φέτος) Φίλιπ Τζούριτσιτς να έχει το προβάδισμα για την αριστερή πλευρά σε σχέση με τον Φακούντο Πελίστρι.
Πλην του Γεντβάι και των τιμωρημένων Αράο και Μλαντένοβιτς, εκτός έχει μείνει κι ο Αντράζ Σπόραρ λόγω των ενοχλήσεων που "κουβαλάει" εδώ και λίγες μέρες στον Αχίλλειο τένοντα, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.
Αναλυτικά την 22μελή αποστολή για τον αποψινό (20:30) αγώνα με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ συγκροτούν οι: Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Μαξ, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Ουναΐ, Τετέ, Μπακασέτας, Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον, Τσέριν, Μαντσίνι, Λημνιός, Μαξίμοβιτς, Κώτσιρας, Πελίστρι, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς και Νίκας.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Ο γιος του Πέτρου Κόκκαλη, Σωκράτης παρουσιάστηκε στον στρατό
- Νέο σοκ στην οικογένεια Σουμάχερ: Ο σωματοφύλακας του Μίκαελ απειλεί με άμεση δημοσίευση υλικού αν δεν αποζημιωθεί με 14 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες του!
- Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα Κυριακή - Το ωράριο των καταστημάτων - Τι ισχύει με τα σούπερ μάρκετ
- Ολυμπιακός : Θα παραμείνουν Βέλντε, Ολιβέιρα, Γιάρεμτσουκ και Γουίλιαν;
- Formula 1: Πού θα δείτε σήμερα (1/12) το GP του Κατάρ
- Ολυμπιακός: Βρήκε τον αντί – Ράιτ
- Ο Κούτσιας παίρνει τον δρόμο της επιστροφής στην Ευρώπη
- Ολυμπιακός: Όλα τα είχε, αυτό του έλειπε!
- Δημήτρης Σταματιάδης: “Θετική η θητεία της ΕΦΟΑ”
- Έλαμψε στον τελικό του Copa Libertadores ο Τζόκοβιτς (vid)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sport 24
- Formula 1: Πού θα δείτε σήμερα (1/12) το GP του Κατάρ
- Ο Κούτσιας παίρνει τον δρόμο της επιστροφής στην Ευρώπη
- Η κορυφαία της εμφάνιση: Η ΑΕΚ έκανε στον Άρη ό,τι και στον Αστέρα, που είχε τελειώσει με εννιά παίκτες
- Προγνωστικά στοιχήματος: Η ζημιάρα Φούλαμ και η ευκαιρία της Ρεάλ
- Προγνωστικά Ελλάδα: Η υποτίμηση δημιουργεί αξία στα προγνωστικά
- ΠΑΟΚ: 98 ημέρες χωρίς νίκη είναι πολλές για τον Δικέφαλο
- Προγνωστικά Ελλάδα: Τρεις μάχες, ένα παρολί σε απόδοση 7.40
- Προγνωστικά Αγγλία: Βήμα τίτλου με σημείο τριπλασιασμού για τη Λίβερπουλ
- Stoiximan Super League: Έχει το μομέντουμ ο ΠΑΟΚ, δύσκολες δοκιμασίες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
- ΑΕΚ: Το μήνυμα του Μάριου Ηλιόπουλου στον κόσμο της Ένωσης πριν το παιχνίδι με τον Άρη

- Τελευταία Νέα Sport 24
- Παναθηναϊκός: Η όρεξη των πράσινων άνοιξε, θέλουν να συνεχίσουν με νίκες και να παραμείνουν σε θέση βολής
- Μπαρτσελόνα: Νοκ-άουτ για έναν μήνα ο Ραούλ Νέτο, χάνει το ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΟΑΚΑ
- Προγνωστικά Ελλάδα: Ώρα αντίδρασης στην Τούμπα για τον ΠΑΟΚ
- Προγνωστικά στοιχήματος: Η ζημιάρα Φούλαμ και η ευκαιρία της Ρεάλ
- Χανιά - Πανιώνιος: Ο Φελίσιο τραυματίστηκε στον αυχένα και αποχώρησε με φορείο
- Προγνωστικά Αγγλία: Βήμα τίτλου με σημείο τριπλασιασμού για τη Λίβερπουλ
- Formula 1: Πού θα δείτε σήμερα (1/12) το GP του Κατάρ
- Προγνωστικά Ελλάδα: Η υποτίμηση δημιουργεί αξία στα προγνωστικά
- Η κορυφαία της εμφάνιση: Η ΑΕΚ έκανε στον Άρη ό,τι και στον Αστέρα, που είχε τελειώσει με εννιά παίκτες
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Απόλλων Λεμεσού: Πάλι καλά που υπήρξε η… αντίδραση! Η… μπάλα στον πρόεδρο
- Mίτσιτς: Η φοβερή ασίστ πίσω από την πλάτη κόντρα στους Χοκς (vid)
- Πινέδα: «Ο κόσμος μας δεν έχασε καμία ελπίδα, τώρα στόχος η πρόκριση» (vid)
- Μαξίμοβιτς: «Μου αρέσει περισσότερο να αγωνίζομαι ως ''8αρι'' για να μπορώ να πιέζω»
- ΠΑΟΚ: Ανησυχία για το ματς με την Athens Kallithea
- Πινέδα: «Βάλαμε όλοι το… λιθαράκι μας – Να βρεθούμε στην κορυφή»
- Πινέδα: «Θέλαμε να βγάλουμε αντίδραση» (vid)
- Ισόβαθμες Φιορεντίνα και Ίντερ, μοναδική αήττητη ομάδα η Γιουβέντους
- Μπάγερν: Ο Χάρι Κέιν υπέστη τράβηγμα κι έχει τεθεί εκτός εν όψει Λεβερκούζεν
- Ρομά δάγκωσε αστυνομικό στον λαιμό μετά από συμπλοκή σε νοσοκομείο στο Μεσολόγγι