Παναθηναϊκός: Γιατί πήγε το θέμα του Βιγιαφάνιες στην ΕΠΟ

Η σχέση του Λούκας Βιγιαφάνιες με τον Παναθηναϊκό μπήκε σε έναν πολύ "διαφορετικό" κύκλο μετά από εκείνο το (πολύ σοβαρό) επεισόδιο που είχε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη στην προπόνηση της 26ης Αυγούστου.

Μετά την επιβολή του προστίμου των 62.000 ευρώ -στο ανώτατο ποσό που θα μπορούσε να επιβληθεί προς τον παίκτη- ο "Βίγια" με email που έστειλε προς το κλαμπ, τόνισε πως ήταν υπερβολικό το ποσό και ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση. Γενικά έδειξε μία πολύ αρνητική στάση πάνω στο όλο θέμα και φάνηκε

σε ένα βαθμό και με την τοποθέτησή του μέσω των προσωπικών λογαριασμών του στα social media, όπου αρνήθηκε ότι χτύπησε τον Χατζηγιοβάνη.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί εντούτοις, είναι πως ο παίκτης δεν έχει κάνει (για την ώρα) καμία προσφυγή εναντίον του Παναθηναϊκού. Αν θα κάνει κάτι μελλοντικά σε νομικό επίπεδο το γνωρίζει μόνο ο ίδιος, όμως προσώρας δεν έχει κινηθεί σε αυτό το επίπεδο. Ως εκ τούτου δεν δημιουργείται "θέμα" αναφορικά με την παρουσία του στα ματς της ομάδας, καθότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά του, ούτε κάνει λιγότερα πράγματα στις προπονήσεις απ’ τους συμπαίκτες του.

Το όλο ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας, διότι ο Παναθηναϊκός πήγε στην ΕΠΟ, για να δηλώσει στην Α’ Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ομοσπονδίας το πρόστιμο. Όταν μία ΠΑΕ επιβάλλει πρόστιμο άνω του 3% των ετήσιων αποδοχών του παίκτη, είναι υποχρεωμένη να το αναφέρει στην ομοσπονδία, ειδάλλως έχει "πάτημα" η πλευρά του ποδοσφαιριστή να κινηθεί νομικά και να κερδίσει την υπόθεση.

Για την ώρα η πλευρά του Παναθηναϊκού και του Βιγιαφάνιες είναι σε επαφές για να κλείσει το θέμα εσωτερικά κι εξωδικαστικά (και να μην φτάσει σε εκδίκαση στην Α’ ΕΕΟΔ της ΕΠΟ) και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει οριστικά το που θα... καθίσει τελικά η μπίλια. Το σίγουρο πάντως, είναι πως ο "Βίγια" κρατάει μία στάση που δεν βοηθάει την όλη διαδικασία για να "αποφορτιστεί" και το... γυαλί των σχέσεών του με την ομάδα έχει αρχίσει να ραγίζει σε πολλά σημεία. Τόσο, που δύσκολα θα μπορέσει να... ξανακολλήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα