Ομοσπονδία τένις: "Η ΕΦΟΑ θα είναι στο πλευρό των θυμάτων με κάθε μέσο για να τιμωρηθούν οι ένοχοι"

Η ΕΦΟΑ αντέδρασε με ανακοίνωση στην είδηση ότι ένας 34χρονος προπονητής τένις συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή, κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 14 έτη, κατ' εξακολούθηση.

Τα θύματα ήταν αθλήτριές του, οι οποίες κατήγγειλαν στις αρχές κακοποιητική συμπεριφορά από τον προπονητή.

Η ΕΦΟΑ

καταδίκασε αυτές τις συμπεριφορές και κάλεσε αθλητές, γονείς, προπονητές, συλλόγους κλπ. να προβούν σε αντίστοιχες καταγγελίες, σε περίπτωση που έχουν υποπέσει στην αντίληψή τους τέτοιες περιπτώσεις, τονίζοντας ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των θυμάτων.

Η ανακοίνωση

"Η οικογένεια του ελληνικού τένις καταδικάζει, χωρίς αστερίσκους, τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, κατόπιν υποβληθεισών μηνύσεων γονέων, για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από προπονητή αθλητικού σωματείου τένις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΟΑ, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, καλεί και προτρέπει για μια ακόμα φορά, γονείς, αθλήτριες, αθλητές, προπονητές, εργαζόμενους στην Ομοσπονδία, στις Ενώσεις και σε Σωματεία-Μέλη να καταγγείλουν άμεσα, χωρίς επιφυλάξεις και ενδοιασμούς, τα φαινόμενα αυτά και θα είναι στο πλευρό τους με κάθε μέσο, για να τιμωρηθούν και να απομακρυνθούν από το τένις και τον αθλητισμό οι οποιοιδήποτε που θα κριθούν ένοχοι.

Εκφράζει βαθύτατη ικανοποίηση για τη γενναία στάση των αθλητριών και των οικογενειών τους, που με θάρρος κατήγγειλαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη τον προπονητή.

Αναμένοντας την εξέλιξη της ανακριτικής και ποινικής διαδικασίας και με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν, η ΕΦΟΑ θα κινήσει την πειθαρχική διαδικασία και στην Αθλητική Δικαιοσύνη, μέσω της Δικαστικής Επιτροπής της ΕΦΟΑ και της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής & Δεοντολογίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το άθλημα του τένις ήταν, είναι και θα παραμείνει ασφαλές και «καθαρό», σύμφωνα πάντα με τις αξίες του αθλητισμού, του fair play, της αλληλεγγύης και της ισότητας των δύο φύλων, καθώς και της μη ύπαρξης και / ή εξάλειψης φαινομένων κατάχρησης εξουσίας, άσκησης κάθε μορφής βίας, οποιασδήποτε παρενόχλησης λόγω φύλου ή σεξουαλικής παρενόχλησης".

Keywords
Τυχαία Θέματα