Ολυμπιακός: Το πλάνο νίκης του Μαρτίνεθ εναντίον της Φράιμπουργκ

Ο Ολυμπιακός είχε καλή εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με την Φράιμπουργκ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League πριν από δύο μήνες στο Καραϊσκάκης, αλλά δεν το συνδύασε με το θετικό αποτέλεσμα.

Η γερμανική ομάδα αξιοποίησε στο έπακρο τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, ήταν πιο ουσιαστική και κυνική και πήρε τους τους τρεις βαθμούς.

Τώρα, οι ερυθρόλευκοι

θέλουν να τα καταφέρουν και στους δύο τομείς, δηλαδή και να παίξουν καλά και να κερδίσουν την Φράιμπουργκ στην έδρα της (19:45, COSMOTE SPORT 4HD, LIVE SPORT24), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Η πειραϊκή ομάδα άγγιξε τη νίκη πέρυσι στο ίδιο γήπεδο, καθώς προηγήθηκε με τον Ελ Αραμπί νωρίς στο ματς (17΄) και ισοφαρίστηκε στο 93΄.

Πλέον, ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω, να πάρει τους τρεις βαθμούς έχοντας στο πλευρό του περισσότερους από 2.500 οπαδούς στις εξέδρες, έτσι ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες του για πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa League.

Τα δεδομένα στον όμιλο

Οι ερυθρόλευκοι έχουν τέσσερις βαθμούς στο Group A και στοχεύουν σε δύο νίκες επί της γερμανικής ομάδας και της Μπάτσκα Τόπολα προκειμένου να φτάσουν τους δέκα. Την ίδια ώρα, η Φράιμπουργκ έχει εννέα βαθμούς και εφόσον ηττηθεί από τον Ολυμπιακό και την τελευταία αγωνιστική από τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο θα μείνει στους εννέα.

Αν οι Γερμανοί πάρουν την ισοπαλία στην Αγγλία, θα φτάσουν τους δέκα πόντους και τότε όλα θα κριθούν στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί οι ερυθρόλευκοι να έχουν κερδίσει με δύο γκολ διαφορά στη Γερμανία, καθώς ηττήθηκαν στο πρώτο ματς στο Φάληρο. Αν η Φράιμπουργκ πάρει τους τρεις βαθμούς στο Λονδίνο, τότε ο Ολυμπιακός ακόμη και αν κερδίσει και τα δύο παιχνίδια, δεν θα του φτάνουν για να κατακτήσει την δεύτερη θέση στον όμιλο.

Όμως, αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή, είναι ο Ολυμπιακός να κερδίσει στη Γερμανία. Και να πάρει την δεύτερη εκτός έδρας νίκη του την τρέχουσα σεζόν στην Ευρώπη. Μάλιστα, υπό προϋποθέσεις, η πειραϊκή ομάδα μπορεί να εξασφαλίσει από απόψε την συμμετοχή της στα νοκ άουτ παιχνίδια του Conference League.

Τι χρειάζεται γι΄ αυτό; Είτε ο Ολυμπιακός να κερδίσει την Φράιμπουργκ και την ίδια στιγμή η Μπάτσα Τόπολα να έρθει ισόπαλη ή να ηττηθεί από την Γουέστ Χαμ, είτε οι ερυθρόλευκοι να αναδειχτούν ισόπαλοι με την γερμανική ομάδα και η σερβική να ηττηθεί στην έδρα της από τους Λονδρέζους.

Σε κάθε περίπτωση, οι ερυθρόλευκοι για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα στην Γερμανία θα πρέπει να παρουσιαστούν πολύ καλύτεροι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, να εξαλείψουν τα λάθη, να έχουν ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, να είναι συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί, αποτελεσματικοί και ιδιαίτερα προσεκτικοί στις στημένες φάσεις αμυντικά.

Τα δύο σχήματα και οι επιλογές για την ενδεκάδα

Στα αγωνιστικά, ο Μαρτίνεθ έχει δοκιμάσει σχήμα και με τριάδα (3-5-2) και με τετράδα στην άμυνα (4-3-3) και θα αποφασίσει για το σύστημα και τα πρόσωπα λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα.

Με βάση την δοκιμή την Τετάρτη το βράδυ (29/11) στη Γερμανία, όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί (σε 4-3-3) με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρέτσο και τον Ντόη στην άμυνα, τον Ρόντινεϊ δεξιά, τον Ορτέγκα αριστερά, τον Καμαρά, τον Έσε και τον Αλεξανδρόπουλο στο κέντρο και τους Φορτούνη, Μασούρα και Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν ο Ιμπόρα (σε ρόλο στόπερ αν επιλεγεί σχήμα 3-5-2) και ο Ποντένσε.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του, τους τραυματίες Γιόβετιτς, Σκάρπα, Πορόζο και Φρέιρε, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Μπιανκόν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα